Trebuie sa trasam distante, uneori bazate pe tipologii.
Multe fete in ziua de azi-subliniem, fete, ca o femeie are mai mult creier-se indreapta catre asa-numitii douchebags. Daca ai auzit vreodata de swag, e excelent.Nu stiu care este traducerea univoca in romana, dar swag-ul e, in mare masura, atitudinea aia de bad boy de guma, ceva in genul pseudo-gangster.Multe reprezentate ale acestei categorii de fete nu gandesc.Deloc.Si de aceea, truismul "Cin' se-aseamana se aduna" aici chiar isi are locul.Acest tip de fete,si uneori femei(pe cele sapte iaduri de ce asemenea creaturi?!) pot fi cucerite doar prin swag si sub-atitudinile aferente,nu le trebuie mult sa fie cucerite,trebuie doar sa se simta protejate oarecum de companionul douchebag, au nevoie sa fie supraapreciate de douchebag, mai merge si cate-o dulcegarie vomitiva pe ici-pe colo, dar dulcegarii vulgare, sa fim bine intelesi.Gretoase aceste fete/femei.Reprezinta cam 7/10 fete(depinde si de varsta, la sub 15 cam toate cauta douchebagi,care sa nu lase aceasta aparenta, dar se pacalesc singure, bietele domnite), si 0, 25/10 femei.
Exista femeia media, arhetip.Aceasta predomina, cam 6/10, de ce nu chiar 6, 5/10 femei se lasa cucerite pe urmatorul algoritm.Trebuie sa arate mediu de bine, pentru a le capata increderea. Daca arata prea bine, si e impanzit de six-pack, si prezinta acel tip de caracter care face fomeile sa roiasca in jurul tau, femeia medie isi va privi cu susceptibilitate si chiorsa partenerul.Acest tip de femeie se multumeste si cu barbatul mediu spre bine-cizelat fizic, pentru ca stie ca daca se intinde prea mult, e riscul sa dea in alta categorie despre care vorbim mai tarziu, si sa ajunga o frustrata cu accente de misandrism.Pe langa fizicul putin peste mediu,aceasta femeie are nevoie de confort financiar,si spiritual,intr-o mare spre foarte masura,adica poate fi cucerita,de un barbat care sa arate mediu de bine,care sa fie grijuliu,cu o situatie financiara bunicica,dar nici exuberanta, care sa le asculte(ti-ai gasit!) si sa se comporte din cand in cand ca cel mai bun prieten pentru ele, si sa existe o chimie intre ei, bazata uneori nu doar pe interese, ci si pe gandire comuna.
Umectata.Pe asta o impresionezi daca esti sensibil, si baietel profund, melancolic.Ea are nevoie de acest confort artistico-hipsteresc, si cade lata ca scotianul dupa un butoi de bere.Reprezinta cam 1/10 din femei, si 2/10 din fete.Ele se simt atrase de sensibilitatea exagerata,efeminare si cvasi-profunzime, din nevoia de a se simti intelectuale, sau profunde prin asociere.Da, sunt hipsterite de multe ori.Da, le-as scapa accidental si subit o nicovala pe cap.
Irealista.Asta e pe sistemul Queen, I want it all, and I want it now.Pacat ca nu gaseste.Pe asta o cuceresti cu:
-un Lamborghini Aventador
-corpul lui Brad Pitt
-sarmul lui Cassanova
-o chimie intre tine si ea,asemanatoare cu cea dintre cele mai bune prietene, care e utopica
-grija exagerata; hai, las-o in sange, ca doar n-o fi muierea ou de cristal!
Barbatii...ei, si aici avem categorii.Superficialii,realistii,si high-hoperii.Personal,cred ca ma numar intre high-hoperi.
Superficialul: "Îngâââ,femeia trebuie sa fie buna si sa aiba tatele mari,si sa bea bere cu mine!"
Realistul: "Femeia,pentru a ma baga in boala,trebuie sa fie un amestec de frumusete,inteligenta,relationare minima cu propriul caracter,intelegere,si toleranta."
High-hoperul: "Femeia trebuie sa fie ingenioasa si complexa pentru a ma cuceri,este nevoie de frumusete naturala,o inteligenta debordanta,similara cu a mea(da,high hoperii sunt de multe ori,baieti fini,cel putin la nivel mental),cu o cultura vasta,cu gusturi placute,cu un comportament rational, care sa nu dea in isterii si divagatii feminaziste-misandre, sa se comporte logic intr-o relatie, sa inteleaga nevoile mele, in aceeasi masura in care vrea ca eu sa ii inteleg nevoile ei.Atunci,pot spune ca femeia ma cucereste."
Concluzie: Da,voi, fomeile, sunteti al dracu de greu de multumit, mai ales ca nu am cuprins toate subcaracterele, ca ma prinde ora 1 asa, si am loc de epopei sociologice si in Word.Si unii barbati au nevoie de complexitate,dar femeile dorite de acestia nu prea mai au nevoie sa se ajusteze,femeia mereu va gasi un cusur la barbati,si va cauta sa ii modeleze dupa modelul ei ideal, care nu-i nici Apollo, nici Adonis, nici Pitt, nici Ryan Gosling.Modelul de perfectiune intrupata in barbat la femeie,se modifica (,) constant,desi poti s-o cuceresti in foarte mare masura,niciodata n-o vei putea face in totalitate,femeia simte ca nu exista limite,da' de fapt,exista, iar ea, daca n-ar tot incerca sa le treaca atat de incapatanat, tare-mi zice spiritul meu de observatie ca ar fi mai putini misogini.
P.S: Da, cunosc muierile si comportmantele lor mai ceva ca Radu Tudoran si Doctor Love la un loc.
Formularea ei se poate înțelege și astfel: ''în timp ce bărbaţii…(vor)să arăţi bine şi asta-i.''
Și atunci ar fi corect.
Iar la a doua parte, ea a spus așa: ''Sunt mai greu de cucerit, ele se uita la aspect, dar după, iau în calcul şi restul…'' - eu n-aș folosi virgula de după, mi se pare greșit.
Ar fi trebuit să foloseasca locuțiunea adverbială după aceea, însă chiar și cum s-a exprimat ea, se subînțelege: ''Sunt mai greu de cucerit, ele se uita la aspect, dar după (aceea / după ce se uită la aspect) iau în calcul şi restul…'' – după e folosit cu sensul de apoi.
Nu sunt convinsă că nu este greșeală la partea cu după, eu tind să cred că nu e, dar mai caut. Însă în vorbirea curentă se utilizează și singur, de sine stătător.
Daca, daca, daca...
''Daca si cu parca se plimbau in barca''
Formularea ei se poate înțelege și astfel: ''în timp ce bărbaţii…(vor)să arăţi bine şi asta-i.''
Da, dar tu aici ai mai bagat un predicat, care da rost ineptiei de mai sus. Singurele propozitii care pot exista fara predicat sunt cele eliptice (am explicat mai sus)
''Și atunci ar fi corect.''
Da, atunci ar fi, dar din pacate acum nu este (nu ma intereseaza ce-ar fi fost, poate nici X n-ar fi murit daca n-ar fi avut ciroza)
La a II-a parte este o greseala frecventa, pe care am regasit-o adesea in zona Ardealului si a Crisanei. ''Dupa'' (liber) nu inseaman nimic, ''dupa'' introduce ceva (in cazul de fata un adverb). ''Dupa aceea'' este o locutiune adverbiala. Pe ''dupa'' nu poti sa-l lasi in vant pentru ca nu este cuvant de sine statator in limba romana pe care am invatat-o eu.
http://dexonline.ro/definitie/dup%C4%83
Asta trecand peste faptul ca insiruirile alea de cuvinte nu au nicio logica si nu suna a limba romana...
Nu faci decat sa te amuzi? Eu te vad foarte prinsa sa-i dai dreptate tipului . Penibila si agramata? Departe de mine sunt caracteristicile acestea.
Si stii ce e mai trist? Am vazut prin intrebarile tale una referitoare la insultele si alte chestii de pe-aici. Ca nu iti fac placere chestiile astea, si contrar parerii tale participi la astfel de activitati, vad. Deci e clar cu cine conversez.
''elipsa
Există elipsă într-o propoziție când unul sau mai multe cuvinte sunt omise, dar prezența lor nu este absolut necesară pentru înțelegerea sensului enunțului, deoarece ele se deduc din context, iar fraza poate fi ușor reconstituită.
- Ai fost aseară la teatru? - Am fost.
Până astă primăvară mi-a scris săptămânal, dar acum, nimic (= nu scrie, nu primesc nimic).
Dacă dumneavoastră sunteți mulumit, atunci și eu (=şi eu sunt mulțumit).
O frază care conține o elipsă este o frază eliptică. Se utilizează frecvent fraze eliptice, mai ales în vorbirea curentă, unde situația concretă de comunicare ne permite să înțelegem cuvintele care lipsesc. Fără elipse, frazele ar fi uneori greoaie. Pe de altă parte, elipsele se produc din nevoia de concizie şi pot fi exploatate de către scriitori, pentru obținerea anumitor efecte stilistice:
Iarna la munte şi vara, la mare (= iarna mergem la munte şi vara mergem la mare).
El a rupt-o la fugă și ursul, după el (= el a rupt-o la fugă şi ursul s-a luat după el).''
http://www.scribd.com/......bii-Romane
Fraza ei este eliptică, acel ''vor'' se subînțelege.
''2. După folosit adverbial.
Când substantivul este omis, după poate fi utilizat singur, având o valoare adverbială de timp:
Ne întâlnim înainte de spectacol sau după?
sau de loc: Teatrul este înainte de hotel sau după?
În acest caz el este de obicei corelat cu înainte şi apare mai ales în limba vorbită curentă.''
Si daca a gresit o propozitie, tu trebuie sa vii repede sa-l corectezi? Poate nu am inteles ce-ai scris pentru ca sunt in clasa 6, dar am inteles bine propozitia lui... si daca facem prescurtari ce conteaza? Doar nu suntem la scoala! Am mai spus asta, dar nu trebuie sa corectezi pe toata lumea, tot timpul! Chiar crezi ca cuiva ii placea sa fie corectat cand vb repede la o petrecere sau cv de genul, iar tu sa vii repede sa-l corectezi? Mie una nu mi-ar placea, asa ca traieste viata vorbind foarte corect gramatical, fara sa stii sa te distrezi si cu prietenii tai care sunt mereu corectati si poate, da' poate intr-o zi vor intelege! Asa ca :-> go on daca intelegi si alta lb in afara de cea rom... GOod Luck! (I wrote something wrong! Find and correct!)
- Ai fost aseară la teatru? - Am fost.
cine? tu (lipsteste subiectul)
ce-ai facut :ai fost (exista predicatul, deci poate fi considerata propozitie)
''Până astă primăvară mi-a scris săptămânal, dar acum, nimic''
cine? tu
ce-ai facut? mi-ai scris
Asta are si subiect si predicat
''Dacă dumneavoastră sunteți mulumit, atunci și eu (=şi eu sunt mulțumit).''
cine? dvs
ce faceti? suneti
Si asta are si subiect si predicat
'în timp ce bărbaţii.să arăţi bine şi asta-i''
cine? barbati
ce fac? arati
ups, aici e un dezacord grav, gen Eba
De ce te incapatanezi sa-mi demonstrezi ca nici tu habar n-ai romana?
Aia imi explica ca exista propozitii fara predicat (desi a ei avea, si era incorecta) eu ii demnosntrez ca e proasta si ca propozitiile fara predicat pot fi cel mult o insirurie.
tu mi-ai venit cu niste copy-pasteuri despre care nici macar tu nu esti sigur/a.
iar, la partea a II-a, adverbul se subintelege. la ea nu ai cum sa-l subintelegi pentru ca NU este ultimul cuvant din propozitie...
ce-i drept, nu stiam ca ''dupa'' poate fi cuvant de sine statator (greseala mea) dar in niciun caz nu poti afirma ca propozitiile de mai sus sunt corecte (poate doar daca vrei sa cazi si tu in penibil)
Tu acum incerci sa-mi demonstrezi ca roata e patrata.
Tipul are dreptate şi o ştie şi el, aşa că nu văd de ce ar trebui să-i mai dau şi eu. Tu chiar eşti amuzantă în încercarea ta de a susţine ceva incorect.
Sunt flatată că ai căutat prin întrebările mele. Cred că ştiu la ce întrebare te referi -că alta în legătură cu insulte nu-mi amintesc să fi pus- şi aia suna cam aşa 'câţi dintre voi se enervează accesând site-ul ăsta? (alte exemple sub formă de întrebare, inclusiv insulte) Câţi dintre voi văd site-ul ăsta doar ca pe o formă de amuzament şi eventual un loc unde poţi schimba o părere?'. Acum, dacă ţi-ai fi folosit capul, ţi-ai fi dat seama că întrebarea nu avea scopul de a îi potoli pe ăştia care fac atacuri la persoană-printre care sunt şi eu-. Întrebarea îi ironiza pe cei care iau site-ul mult prea în serios.
Singurele lucruri care ma enerveaza sunt: alarma de dimineata si cand pierd autobuzul.
Ma intereseaza sa primesc raspunsuri ca sa fiu lamurita, in rest, puteti sa faceti si petreceri in intrebarile mele. Dar mi se pare o pierdere de timp sa corectezi agramatii. Daca nu sunt in stare sa isi vorbeasca corect propria limba, de ce crezi ca niste comentarii o sa ii destepte? Mai mult o iau in nume de rau si timpul se scurge degeaba. Dar daca tu vrei sa imbatranesti inainte de termen, continua
''O frază care conține o elipsă este o frază eliptică. Se utilizează frecvent fraze eliptice, mai ales în vorbirea curentă, unde situația concretă de comunicare ne permite să înțelegem cuvintele care lipsesc. Fără elipse, frazele ar fi uneori greoaie. Pe de altă parte, elipsele se produc din nevoia de concizie şi pot fi exploatate de către scriitori, pentru obținerea anumitor efecte stilistice:
Iarna la munte şi vara, la mare (= iarna mergem la munte şi vara mergem la mare).''
Fă analiza și la fraza de mai sus, te rog.
'în timp ce bărbaţii.să arăţi bine şi asta-i'
cine? barbati
ce fac? arati
Dacă accepți că acel ''vor'' se subînțelege, datorită elipsei, analiza ar fi asta:
''în timp ce bărbaţii...(vor)să arăţi bine şi asta-i''
cine? barbații
ce fac? vor
ce vor? să arăți bine
''iar, la partea a II-a, adverbul se subintelege. la ea nu ai cum sa-l subintelegi pentru ca NU este ultimul cuvant din propozitie...''
Poți să-mi dai și mie un link sau cartea în care este scrisă regula asta? Pentru că în copy-paste-ul meu autoarea nu a scris nicăieri că este neapărat ca ''după'' să fie ultimul cuvânt din propoziție ca să se subînțeleagă.
''2. După folosit adverbial.
Când substantivul este omis, după poate fi utilizat singur, având o valoare adverbială de timp:
Ne întâlnim înainte de spectacol sau după?
sau de loc: Teatrul este înainte de hotel sau după?
În acest caz el este de obicei corelat cu înainte şi apare mai ales în limba vorbită curentă.''
Sincer...nu stiu care-i prostu' aici. Esti enervant. De ce nu te certi la privat? Si e chiar exagerat sa-l faci analfabet pe Tmcn pentru atata lucru. Analfabet e cel ce nu stie sa scrie/citeasca, pe cand Tmcn stie.Un sfat prietenesc, nu mai fi asa "cocos" pe aici si nu te mai increde prea mult, fii inteligent cand trebuie si corecteaza pe altii cand e nevoie.Nici profesorii nu cred ca se umfla asa in pene p-aici asa cum faci tu. P.S. : Eu am inteles ideea lu' Tmcn. O zi buna!
Bine că ai tu (treabă) și amicii tăi virtuali. By the way, pe ei de ce nu-i taxezi la fel de dur când vine vorba de greșeli? Sau pe tine?
Vă amuzați? Și eu, când vă văd cât sunteți de intoleranți și acizi, de parcă sunteți perfecți. Ia să vedem cât de atotștiutori sunteți. Un mic joc: ghiciți unde sunt greșelile:
http://www.tpu.ro/......i-dupa-sa/
Paulla a răspuns:
Bun. Toti spune-ti ca va veni blah blah... Dar de ce sa vina? Lasati-ma cu faza ca ne-am indepartat de D-zeu pentru ca eu nu sunt crestina.
http://www.tpu.ro/......i-pe-mine/
Paulla a răspuns:
Dupa poza de la profil, cred ca e vorba de o suvita nu?
Atunci ai putea sa-l dizolvi intr-un singur l de apa. Iti spun din propie experienta... Eu am turnat si in cap pe parul ud. Dar cred ca e mai bine sa-l dizolvi totusul. Deci, daca e doar suvita aia cred ca o sa iti ajunga o singura sticluta dizolvata in 1 l de apa.
http://www.tpu.ro/......on-si-mie/
Paulla a răspuns:
Saracuta de tine... daca nai fii fana Bieber/Biberon mai ca mai ca mi-ar parea rau. Si pe mine ma deranjeaza o parte din comentarile la adresa lui(pe langa cele cu aspect pozitiv care sunt din start deranjante). Si stii de ce? Pentru ca m-am saturat sa se vorbeasca de el(sau ea...nu se stie exact) peste tot.
http://www.tpu.ro/......espartire/
Paulla a răspuns:
Nu mai generalizaţi inapţilor. Cât de mult suferă cineva depinde personalitatea individului în parte, nu de sex sau de nu mai ştiu eu ce criteriu irelevant va trecut vouă prin cap.
Dacă ar fi să generalizezi, ai putea spune că majoritatea(repet, majoritatea) fetelor sunt mai slabe şi mai idealiste(aşteptând dragoste ca-n telenovele şi alte noţiuni utopice). Şi bineînţeles că persoanele slabe şi idealiste vor avea mereu mai mult de suferit.
http://www.tpu.ro/......l-tuturor/
IMC90 a răspuns:
Corpul incepe sa se tremure incontrolabil, dispare controlul asupra muschilor iar ''victima'' isi pierde pentru scurt timp constiinta.
Sunt datorate descarcarilor electrice anormale (bruste) care au loc in creier. Cauzele sunt multiple
și aici unde este predicatul?
''Iarna la munte şi vara, la mare (= iarna mergem la munte şi vara mergem la mare).''
Predicatul verbal poate lipsi :
-in propozitii cu valoare imperativa :
''Alarma!, Foc!, Hotii!, Pericol de moarte!, Pericol de electricitate! etc.''
-predicat verbal exprimat intr-o propozitie anterioara :
Copilul fuge prin gradina 1/si catelul dupa el. 2/
Pentru propozitia 2, predicatul este verbul « fuge » subinteles din context.
Propozitia ta este o continuare a ceva, nu de sine statatoare
Intrebarea arata asa :
''Sunt femeile mai greu de cucerit decat barbatii, sau mi se pare mie?''
predicatul verbal este ''cucerit''
''Sunt mai greu de cucerit, ele se uita la aspect, dar după, iau în calcul şi restul, în timp ce bărbaţii.să arăţi bine şi asta-i (cel puţin la majoritatea).''
''sunt mai greu de cucerit'' nu are nevoie de predicat, este subinteles
restul propozitiei nu mai are treaba cu prima constructie
pentru ca am treaba sa-ti demonstrez tie ca persisti in prostie.
Nu e chiar asa adica... femeile au mai multe asteptari pe cand barbati "ce o fi o fi".
oricum depinde de la persoana la persoana
● Adevarul ar fi ca multi se lasa prea usor cuceriti de vrajile femeilor.
● Dar daca e sa comparam cele 2 clase care conteaza adica barbati maturi si femei mature vad egalitate.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
linarkfts întreabă: