| Cristina788 a întrebat:

Sunt foarte geloasă. M-am despărțit de prietenul meu din cauza geloziei. Sunt invidioasă pe toate fetele care vorbesc cu el pe internet,adevărul este că mă doare faptul că el vorbește cu alte fete imi fac griji să nu fie ceva între ei. Am vazut pe internet ca vorbea cu o fată si m-am supărat, chiar o urăsc pe tipa aia. Voi dacă erați in locul meu ce făceați?,

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Intr o relatie unde nu e incredere nu e de durata relatia aia Cristina, eu as astepta sa vad daca exista dovezii iar apoi as actiona, ca vb cu alte fete nu sunt dovezii

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nimic, cand vei pierde fiecare baiat din acest motiv, vei invata ca gelozia este o boala care omoara iubirea si nu pot coexista impreuna.
Invata sa te stapanesti si sa-ti autocontrolezi reactiile, pentru ca nu sunt normale, mai ales la o persoana care se pretine a fii inteligenta.

Sa vorbesti cu cineva nu este interzis prin lege si nici nu este rau, se cheama socializare si toti o facem.
In dragoste adeavrata, trebuie sa acorzi incredere totala in persoana respectiva si sa-i dai libertati.
Controlul, posesiunea si restrictiile nu a ce cauta intr-o relatie sincera de dragoste.
Gelozia este o boala, care scapata de sub control degenereaza si duce la psihoze si paranoia.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu cred ca nu judeci corect!
Nu ai de ce sa o urasti pe fata aia, ca ea nu stie de existenta ta si nu are habar ca-ti face rau, in schimb, ar trebui sa-l urasti pe iubitul tau care te inseala cu nesimtire.
Eu lui i-as rupe parul din cap lui! Daca el te iubeste, de ce se da la late fete pe internet?

| corbulalbrosu a răspuns:

Gelozia reprezinta cea mai crunta, irationala si ilogica boala mintala, fiindca de fapt este una dintre exponentele paranoiei. Atat gelozia cat si paranoia denota un proces de gandire alterat puternic afectat de anxietate sau frica care de cele mai multe ori denota lipsa de ratiune si/sau stari de delir halucinant. Gandirea paranoica apare pe fondul neîncrederii si a suspiciunii fata de toti din prejma ta. Gandirea profund gresita, ilogica si falsa de natura psihotica a persoanei afectate de gelozie, de fapt reprezinta o forma de delir care se agraveaza in timp. In loc sa retina, gelozia desantata posesiva si agresiva va indeparta pe toti din preajma ta si in primul rand vei fi parasita chiar de persoana iubita. Ia aminte si daca mai ai puterea si capacitatea, schimba-ti radical comportamentul. Sanatate!

| Hammurabi a răspuns:

Indiferent cu ce băiat/bărbat vei fi vreodată, ce ai să faci? ai să stai să-l păzești toată viața? Schimbă-ți atitudinea pentru că e păguboasă. Un băiat trebuie să-l faci să te dorească, să fie în limbă după tine, cum se spune. Gelozia face EXACT contrariul. Îl îndepărtează de tine. Nu te mai gândi la ce ar putea face el, gândește-te la ce poți face tu ca el să fie nebun după tine.

| PersonajFictiv a răspuns (pentru Hammurabi):

Tine si de standarde.
Poate sa o iubeasca pe ea, sa faca in asa fel incat acel tip sa fie atras de ea si sa o iubeasca,dar sa vrea si alte tipe, just for fun, iar ea daca nu o sa fie de acord cu asta, nu o sa fie intr-o relatie ok.
Ca si completare, trebuie sa gaseasca si un tip cu aceleasi standarde ca si ea, sau asemanatoare.Si gelozia e ok cand e in cantitati mici, chiar e dragalasa.
In rest bun sfat.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

N-ai de ce sa fii geloasa, din moment ce te-a ales pe tine a stiut el ce a stiut, daca ii faci crize de gelozie la un moment dat chiar il vei pierde.
Fa-l sa-si dea seama ca tu esti mai buna decat celalata, cand il vezi ca vorbeste cu alta decat sa iti pierzi timpul tipand la el sau facandu-ti griji ca cine stie ce face mai bine te duci cu o cana de cafea, il intrebi ce face si incepi sa-l saruti.
Incearca sa-l faci sa te vrea, nu sa-ti reposezi chestii, barbatii urasc asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am tendinta sa fiu geloasa.Dar nu arat asta.