| riordache a întrebat:

Sunt foarte ingrijorata. Iau anticonceptionale de aprox o luna. In saptamana a doua am avut scaun slab si am eliminat o pilula. Am continuat in toate zilele sa iau pilula numai ca pe cea eliminata nu am eliminat-o. La 5 zile dupa incident, prietenul meu m-a mangait cu degetele in zona intima si avea putin lichid seminal pe deget. Inca nu am terminat folia, mai am 4 pilule, insa azi dimineata am observat o scurgere maronie. E normal? sau am ramas gravida? Tin sa precizez ca nu a introdus adanc degetul. Mai aveau atunci eficacitate pilulele, daca in urma cu 5 zile am eliminat o pilula?

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă ai avut diaree în decurs de 3-4 ore după administrarea tabletei, atunci e posibil ca să o fi eliminat sau ca substanţa activă să nu se fi absorbit în organism!

Ar fi TREBUIT să iei o altă tabletă în decurs de 12 ore de la ultima administrare :(

În acest caz, deoarece tu nu ai luat o altă pastilă ( în cele 12 ore ), e posibil ca efectul contraceptiv să fie diminuat.

Oare de ce NU citeşti ATENTĂ Prospectul?

"Dacă suferiţi de tulburări gastro-intestinale (de exemplu: vărsături, diaree severă)

Dacă vărsaţi sau aveţi diaree severă, cantităţile de substanţe active din componenţa Logest pot să nu fie absorbite complet. Dacă vărsaţi în decurs de 3-4 ore după ce aţi luat drajeul, situaţia este similară celei în care aţi uitat să luaţi drajeul. De aceea, urmaţi recomandările făcute pentru cazul în care uitaţi să luaţi drajeul. Dacă aveţi diaree severă vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......OGEST.aspx

Totuşi, scurgerea maronie pe care o ai acum cred că este o dereglare datorată AC ( ai mai avut spotting în primele 10 zile )...
Nu cred să fie vorba de o sarcină.

Toate cele bune.

| riordache explică:

Poti ramane gravida daca prietenul tau avea pe deget putin lichid seminal si l-a introdus in zona intima dar nu foarte adanc pana in vagin? Si dupa daca ai luat ovul cu spermicid? Stiu ca se introduce inainte ovulul dar m-am panicat dupa asta si am introdus repede ovulul. Care e riscul de sarcina?