anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt intr-o relatie de 7 luni cu prietenul meu. Il iubesc si ma iubeste enorm de mult. El este cu 3 ani mai mare ca mine. De revelion a incercat sa ma convinga sa o facem si nu am vrut, deoarece n-as fi vrut s-o fac inainte de 18 ani asa ca mi-a zis ca va astepta cat e nevoie. Acum ma gandeam ca sa renunt totusi la acest principiu si s-o fac, a simt pregatita, dar totusi mi se pare cam prea devreme [am 17 ani]. Iubitul meu nu a mai batut nici un astfel de apropo. Sunt nehotarata si nu stiu daca merita sa o fac sau nu. Ce sfaturi imi dati?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Virginitatea nu este o eticheta. Nu te caracterizeaza ca fiind o persoana buna sau rea fata de celelalte persoane.
Unii privesc virginitatea ca pe un simbol al constiintei fiecaruia, altii ca pe o oportunitate.
Fetele au privilegiul de a decide si de a sti cand sa ii puna capat virginitatii.
Un lucru foarte important de inteles este acela ca femeile nu "ofera virginitatea".
Nu este un lucru de vanzare si nici ceva ce poti dona(desi e la moda...).
Probabil ai auzit de foarte multe ori vorba "sex-ul se face cu capul (creierul)", iar asta este adevarul. Creierul este organul cel mai important intr-o relatie sexuala. Prin urmare, cum nimeni nu poate intra in capul tau sa te controleze sau sa iti citeasca gandurile virginitatea ta se va pierde numai atunci cand vrei tu, indiferent cat esti de spontana sau de calculata.
Nu te lasa manipulata,rugata sau amenintata de nimeni, hotararea asta o iei tu singura!
Pentru ca ceri sfaturi, te sfatuiesc sa mai astepti, nehotararea pe care o manifesti imi spune ca nu esti pregatita.
Sa faci dragoste este minunat, dar fa-o nu cand esti rugata ci cand simti ca iti arde pamantul sub picioare si ca omul care te va tine in brate merita sa-ti ramana in memorie o viata intreaga!
Asteapta pana simti exact ce ti-am descris si nu cred ca vei avea ce sa regreti.

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti prea mica, inca sub varsta minima permisa medical. Plus ca de-abia il cunosti, nu aveti decat cateva luni impreuna, nu aveti destula intimitate si in mod cert n-ati ajuns inca sa va iubiti cu adevarat si ar fi pacat ca pentru prima oara sa faci doar sex, nu dragoste, Mai asteapta vreun an, vei fi si majora si veti avea si o relatie mai stabila si bazata pe sentimente reale.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mai așteaptă, ce te grăbești așa?
Nu-ți călca principiile în picioare, niciodată!
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Daca nu esti hotarata atunci mai asteapta, fa cum crezi tu ca e mai bine

| Azµre a răspuns:

Așteaptă până ești hotărâtă și sigură pe tine. Eu zic să nu te grăbești mai ține-l așa...

| Latinmoon a răspuns:

Fa ce-ti spune inima dar nu uita un lucru conteaza sa fi sigura de ce faci si sa nu regreti mai tarziu.

| Raiiiisa a răspuns:

Iarasi programari pentru inceperea vietii sexuale? Nu te-ai gandit la ce simti tu cu adevarat si ce vrei sa faci niciodata? De ce nu pui asta pe primul loc si sa lasi conceptiile de o parte.
De ce crezi ca acesta nu merita? Daca nu merita nu cred ca mai aveai o relatie cu el..sau te gandesti ca nu cumva sa va despartiti dupa ce faci asta cu elstraight face
Daca il iubesti si te iubeste nu cred ca va poate opri cineva sa va simtiti binehappy
Prea multe programari si nu ne gandim deloc la ceea ce vrem cu adevaratstraight face

| Neagu_Fanica_1980 a răspuns:

Se zice ca brunetele sunt arzoaice, ca blondele mai molatece, dar virginitatea se pierde la fel. Chiar si cu degetul sau gatul de sticla.Nu conteaza varsta. Conteaza raspunderea asumata; se poate ramane insarcinata si de la 10/11 ani sau tocmai la 30. Daca pana la 18 ani poti merge cu capul sus pe strada fara sa ai burta la gura, chiar si atunci la 18/19/20 nemaritata, o fata, va fi greu sa gaseasca un sot intelegator.Protejarea poate fi facuta gresit prin lipsa de experienta a baiatului si cine plange? Stiu, dragostea e nebuna si da fiori dar,, joaca,, de-a tata si mama poate lasa urme grele in viitor.In rest, eu nu sunt Ciara.

| Nebunatyca69 a răspuns:

Eu am facut-o cu prietenul meu pentru prima data pentru mine dupa 2 luni jum de relatie, si uite si acum dupa 6 luni suntem impreuna :* Daca merita, de ce nu? nu scrie nicaieri caa trebuie sa ramai virgina pana la 18 ani laughing

| darnme a răspuns:

Mai asteapta un pic

| FashionVictim93 a răspuns:

Alegerea este numai a ta, daca vrei sa astepti pana la 18 ani sau nu. sfatul meu ar fi sa astepti pana la 18 ani, cand vei fi majora si pe cont propriu si nu vor mai raspunde parintii pentru tine in caz de un incident neplacut.

| 1Inspiratia2a a răspuns:

Dacă tu crezi că el chiar te iubește, și că tu chiar îl iubești nu s-ar fi întâmplat așa, gen: "Hai, te rog!" Totul ar fi venit de la sine fără așteptări. Sper că te-am făcut să te gândești, pusi!

| justme25 a răspuns:

Daca ai incredere in el si te simti pregatita, fa-o..Nu e o regula sa o faci la 18 ani, important e sa simti ceva pentru persoana respectiva, sa ai incredere, sa fii pregatita si sa stii ce riscuri iti asumi.