| Sonya1512 a întrebat:

Sunt la a 15-a pastila din primul meu blister de anticonceptionale(Microgynon), sunt totalmente protejata? Adica ar fi safe sa am contact, fara nicio alta protectie(prezervativ, spermicide etc.)?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, eşti PROTEJATĂ non-stop ( inclusiv în cele 7 zile de pauză, când vei avea menstruaţie ).

Se poate face sex cu ejaculare intravaginală fără nici un risc.

SPER că ai început administrarea în prima zi a CM ( sau în zilele 2-5 )!


"5. Cum să utilizaţi Microgynon?

Când şi cum să administraţi drajeurile?

Blisterul Microgynon conţine 21 drajeuri. Pe blister, fiecare drajeu este marcat cu ziua din săptămână în care trebuie administrat. Utilizaţi drajeul la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi, cu puţină apă dacă este necesar. Urmaţi direcţia săgeţii până când aţi terminat toate cele 21 drajeuri. În următoarele 7 zile nu veţi mai utiliza drajeuri. În decursul acestor 7 zile trebuie să înceapă menstruaţia (sângerarea de întrerupere). De obicei, aceasta va apare în ziua 2 - 3 de la ultimul drajeu Microgynon. Începeţi următorul blister în a 8-a zi, chiar dacă menstruaţia continuă. Aceasta înseamnă că veţi începe întotdeauna un blister nou în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, că sângerarea de întrerupere va apare aproximativ în aceeaşi zi, în fiecare lună.

Începerea primului blister Microgynon

Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima lună Administrarea drajeurilor Microgynon trebuie să înceapă în prima zi a ciclului, adică în prima zi a sângerării menstruale. Utilizaţi un drajeu marcat cu ziua respectivă din săptămână. De exemplu, dacă menstruaţia apare într-o vineri, utilizaţi un drajeu marcat cu „vineri". Urmează apoi zilele în ordine. Microgynon va acţiona imediat şi nu este necesară utilizarea unei metode contraceptive suplimentare.

De asemenea, puteţi începe şi în zilele 2-5, însă, în acest caz, asiguraţi-vă că folosiţi o metodă contraceptivă suplimentară (metodă de barieră) pentru primele 7 zile de administrare a drajeurilor din primul ciclu."


Vezi ALTE detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......NON-R.aspx


Toate cele bune.

5 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Eu as zice ca anticonceptionalele sunt o metoda slaba de protectie. Chiar si la "maximum efficiency", siguranta oferita este de vreo 80%? Mult sub eficienta prezervativului.
Singura metoda sigura este abstinenta, dupa ea vine prezervativul, acesta pe langa faptul ca te protejeaza de sarcina, te protejeaza si de multe STD, dar este o protectie de 99. xxx%, nu 100%. Si AC (anticonceptionalele) se situeaza sub prezervativ, mai ales ca ele nu protejeaza si de STD.
Concluzie: Vrei 100% siguranta, nu o faci, si punct. Vrei s-o faci, dar vrei siguranta maxima, o faci cu prezervativ, infruntand riscul ca sa fii tu acea persoana (1 la 100 mie-200 mii de persoane) care ramane insarcinata, desi a folosit 'best protection'. Sau ai un partener stabil, o relatie de cel putin 1-2 ani, atunci folosesti un program de protectie cu AC, daca va asumati amandoi riscul ca sa deveniti parinti, considerand ca, folosind aceasta metoda, 1 din 5/10/15 care folosesc aceasta metoda timp de 1-2 ani, pot sa aiba o surpriza de acest gen.

Răspuns utilizator avertizat
| CorNNeL a răspuns:

Da esti protejata ToTaL Funda?