anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt Leonora, am 17 de ani, sunt din Spania si de 7 ani m-am mutat aici. Vreau sa-mi incep viata sexuala cu prietenul meu. Dar nu stiu la ce sa ma astept. Mi se poate intampla ceva rau? Ce credeti ca va face el? Cel mai bun raspuns primeste funda.

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
nu conteaza tara, nu conteaza in ce tara o faci, cel mai important este sa te protejezi, sa te asiguri ca el este un baiat cat de cat decent/ca te iubeste/ca nu are o lista lunga cu fete bifate/si cel mai important este ca tu sa fi pregatita din toate punctele de vedere si ca doresti sa faci acest pas, nu il fa daca nu simti, nu trebuie sa fi in trend, iar daca el forteaza nota, inseamna ca vrea doar sa bifeze inca una pe lista lui.iar a ramane inca o perioada virgina, nu este un handicap.
O zi frumoasa sa aihappy

6 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Cele mai mari rele care ti se pot intampla,sunt doua.
Sa ramai insarcinata sau sa te molipsesti de o boala cu transmisie sexuala,chiar daca sunteti virgini amandoi.
De aceea,primul lucru la care nu vei renunta,va fi folosirea prezervativului.
Fara prezervativ,nimic,decat cand doriti copii si ii puteti creste.
Sa iti incepi viata sexuala e un moment emotionant in viata fiecarei fete,iti va ramane mereu in minte,te vei refugia in amintirea lui in clipele tale mai putin bune,asa ca,incearca sa ai o amintire cat mai frumoasa.
Daca exista dragoste,daca te simti iubita si simti nevoia sa te daruiesti prietenului tau,e bine,amintirea ta va fi una valoroasa.
Daca te manipuleaza si te santajeaza sentimental "daca ma iubesti,o faci",nu ii da satisfactie ci replica "daca ma iubesti,astepti".
Momentul in care o fata va deveni femeie, trebuie sa-l stabileasca absolut singura, fara influenta sau manipularea nimanui.
In plus, te rog foarte mult sa citesti si materialul de mai jos, te va ajuta foarte mult:

http://www.prezervativ.ro/diverse/prima_data_act_sexual.php

si

http://www.prezervativ.ro/diverse/prima_relatie_sexuala.php

Sa fii foarte sigura ca nu te grabesti!

| neutrino a răspuns:

Nimic nou, si aici este la fel ca si in Spania.

| Felys a răspuns:

Indiferent cand vei decide sa faci acest pas nu trebuie sa uiti de protectie ca sa nu fie urmatoarea intrebare de ce iti intarzie ciclul, in rest, simtiti-va bine

| Alcyon a răspuns:

Eu zic s-o luati treptat. Mangaiti-va, fara sa treceti la penetrare. In felul asta te vei cunoaste mai bine dpdv sexual si vei fi mai pregatita pentru asta. Altfel, daca treceti direct la actul sexual, s-ar putea sa ramai cu un gust amar. Un contact sexual, e diferit de masturbare, cand ajungi la orgasm in doua minute. E mai complicata problema, mai ales pentru femeie. Ca sa-ti placa si tie, trebuie sa ai un partener experimentat, care sa stie cum sa se miste. In afara de acest aspect, e bine sa te gandesti si la metodele de contraceptie. Prezervativul sa stii ca se mai intampla sa se rupa sau sa alunece (si se intampla destul de des din pacate). Prin urmare, e bine sa folosesti doua metode in paralel, ca sa n-ai surprize (ex: prezervativ+ metoda coitului intrerupt si/sau metoda calendarului). Ar mai fi si anticonceptionalele dar nu ti se le recomand. Au efecte secundare neplacute (stare de deprimare, sangerari intermenstruale, dureri de cap etc) si e posibil sa-ti afecteze in timp sanatatea (maresc tensiunea, maresc riscul de a face atac cerebral, risc de fibrom, afecteaza ficatul, risc de tromboza).

Lasand astea la o parte, partenerul este extrem de important. Crezi ca-l cunosti suficient de bine? Sunteti de mult timp impreuna? Te iubeste sau sta cu tine doar in speranta ca va avea parte de actiune in pat? In caz ca se intampla ceva (sarcina nedorita), va fi langa tine sau va da bir cu fugitii?

| missandrab a răspuns:

Ce poate sa faca el? E o intrebare oarecum fara raspuns. Va face ce vreti voi sa faceti. Relaxati-va, daca el a mai avut experiente asemanatoare, stie ce are de facut, daca nu, lucrurile vin de la sine. Nu uitati de protectie in primul rand! Pentru tine e un moment important, asa ca, incearca sa te simti bine!happy

| angel_4561 a răspuns:

Hai sa ne intelegem, TU VREI SA-TI INCEPI VIATA SEXUALA CU EL SAU EL VREA? Daca faci acest lucru de dragul lui, posibil el dupa anumit sa te lase, posibil{se intampla foarte des in ziua de azi} i-a te rog in considerare ca pentru el tu vei insemna doar un ambalaj care va consuma continutul si restul va fi aruncat la cos, dar daca tu iti doresti sa-ti incepi viata sexuala NU TE GRABI