| mariela2111 a întrebat:

Sunt virgina si as dori sa-mi incep viata sexuala, insa nu prea stiu ce metoda de contraceptie sa folosesc... din cate am auzit, cu prez e mai dureros... ce ati recomanda?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei cu prezervativ si lubrefiant e mult mai putin dureros. In orice caz, dat fiind ca ti-a trecut prin cap ideea sa renunti la prezervativ e cazul sa-ti iei partenerul de manuta si sa mergeti intai la un laborator sa va recoltati cateva analize (macar HIV, sifilis si hepatita B si C). Acestea sunt boli care se transmit si pe cale sexuala, dar pot fi luate si altfel (instrumentar de stomatologie, de manichiura/pedichiura, briciul frizerului) si oroce cuplu normal isi face acest set de analize inainte de a renunta la prezervativ. Apoi, pana iti vin rezultatele, te duci cu partenerul tau la un medic de planning familial si impreuna alegeti cea mai potrivita metoda contraceptiva pentru voi.

5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Folositi prezervativul cu incredere. Cine ti-a spus ca e mai dureros cu prezervati? Nu cumva el?

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Nu e mai dureros cu prezervativ. Dimpotrivă! Ajută la penetrare întrucât este lubrifiat. Pentru început ar fi indicat să folosiţi prezervativul, iar mai încolo dacă vrei mergi la un cabinet de planing şi discuţi cu cineva specializat de metodele de contracepţie şi apoi cu partenerul tău (sau puteţi merge împreună) pentru a alege cea mai bună metodă. dacă ai sub 18 ani nu te sfătuiesc să îţi începi viaţa sexuală pentru că ai un risc de 90% de a face cancer de col, iar înainte să renunţi la prezervativ să vă faceţi amândoi analizele pentru a nu vă îmbolnăvi.

| simoSTAR a răspuns:

Nu este mai dureros cu prezervativul, de aceea ti-l si recomand pentru ca este si cel mai sigur din pct de vedere al bolilor cu transmitere sexuala

| Tessy a răspuns:

Nu e mai dureros cu prezervativ, deoarece are si lubrifiant.
Eu ti-as recomanda prezervativul pentru ca te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala si de o eventuala sarcina.
Sa nu te lasi influentata de ce zice prietenul tau, ca are el grija sau alte lucruri de genul, pentru ca risti sa ramai insarcinata, dar este alegerea ta.
Succes!

| ukume a răspuns:

Cel mai bine mergi matalutza la un medic ginecolog si dupa un examen iti va prescrie ce metoda sa folosesti.