| Christyne a întrebat:

Sunteti de parere ca nevasta trebuie sa asculte intotdeauna barbatul? Si ca atunci cand barbatul zice ceva femeia sa puna capul jos si sa taca? Voua baietilor va place asa? De obicei asemenea situatii se gasesc la rromi.Sunt barbatii prea autoritari?

Răspuns Câştigător
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu cred ca trebuie sa gandim asa, suntem egali si trebuie sa ne comportam ca atare. Femeia nu e sluga nimanui.Eu si sotul meu suntem impreuna de 35 de ani si avem 5 copii.Am impartit intotdeauna treburile casnice, ne-am ocupat impreuna de copii, amandoi avem serviciu si asa ni s-a parut corect.

19 răspunsuri:
| anku_4913 a răspuns:

Eu una nu cred ca as suporta sa tac aunci cand am ceva de spus, si mai ales cand am dreptate.nu mi se pare normal ca barbaul sa aiba mereu ultimul cuvant. mie imi place sa incerc sa ii "manipulez" big grin
bineinteles ca pana la urma va trebui sa ajungi la o intelegere... dar asta nu inseamna ca trebuie sa taci cand nu-ti place ceva...corect?!batting eyelashes

nony
| nony a răspuns:

Sunt de parere ca trebuie sa existe o fuziune si o comunicare extraordinar de ¨limpede¨ intre douá persoane ( sot/sotie)

| madalicious a răspuns:

Buna!

nu.nu suntde acord ca femeia sa taca si sa`nghita! ca si barbatul femeia e om si trebuie sa poata spune ce vrea sa spuna atunci cand are ceva de spus.si da. unii barbati sunt prea autoritari si prea increzuti nu te poti intelege cu asemenea oameni.

| Flav a răspuns:

Nu, vreau o femeie care sa fie echilibrata, verticala si cu caracter. Nu-mi place sa ma aprobe in tot, fiindca m-as simti prea stapan pe mine si mi-as lua-o si eu in cap.Si apoi, vreau ca persoana de la mine sa aduca idei, perspective, orientari.Nu vreau sa taca si sa puna capul jos, ci sa inteleaga si sa comunicam diferenta de opinii.Si daca e necesar, sa ma contrazica si sa-mi aduca motive bune ca sa ma faca sa vad si alta carare. In primul rand doresc sa ma respecte si sa ma iubeasca. Restul se manevreaza usor si se imbina cu ajutorul si fortei cuplului.

| Christyne explică:

Mie mi se intampla des chestia asta pentru ca am o relatie de 4 ani cu un rrom. El m-a invatat ca atunci cand suntem in public si suntem si prieteni de ai lui si eu gresesc cu ceva sa tac si sa pun capul jos.Asta o respect pentru ca e mandria lui de barbat. Dar nu pot inghitii mereu si ies certuri mari la care tot eu trebuie sa las capul jos.

| fabiola a răspuns:

Daca nu iti convine, de ce te complaci in aceasta sit?

| Christyne explică:

Pentru ca il iubesc si trec peste tot numai ca sa ne fie bine.Multe prietene imi zic ca fac o prostie da cand esti indragostita...

| mihay_8237 a răspuns:

Mie unul imi plac femeile orgolioase, care stiu sa-si sustina punctul de vedere atunci cand au dreptate, sa se faca respectate pentru felul in care gandesc si se comporta, iar cand gresesc sa recunoasca ca au gresit fara a se rusina de greseala facuta ca in final suntem oameni si toti gresim. Femeile care se supun barbatului si inghit ceea ce au de spus le consider proaste pentru ca niciodata nu vor fi fericite cit timp vor trebui doar sa asculte iar parerile neexprimate le vor ramane ca un nod in gat care la un momendat se vor transforma in frustrari si uite si finalul - femeia amarata si frustrata a zilelor noastre-care are un barbat cu amanta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa fii tu sanatoasa cati rromi romani sunt in tara. Tace si rabda femeia de cand se naste.

| al3xxxx_1544 a răspuns:

Intr-o relatie trebuie sa asc unul de celalalt nu unu sa faca asa si altu sa faca asa

| georgiana a răspuns:

Buna! din cate stiu eu este ca amandoi au drepturi egale. femeile trebuiesc respectate, iubite si apreciate pentru ceea ce sunt...nu maltratate sau jugnite sau mai stui eu ce!:-Pbig grin
O femeie este asemenea unei flori!

| madagascar a răspuns:

Depinde de femeie si depinde daca acel barbat isi iubeste femeia. daca femeia are dreptate atunci barbatul ar trebui sa o asculte si invers. e vorba de misoginism si de nepasare la cei care faca acest lucru

| yoanna73 a răspuns:

Blondaaa! daca 3 persoane iti zic ca esti beat, e mai bine sa te duci la culcare.eu nu rezist sa ma calce in picioare.sar in sus imediat. daca nu esti din etnie, nu vei suporta nici tu.cauta un roman, sunt destui. pupici

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nici chiar cu extrema asta nu sunt de acord, dar cred ca nevestele nu trebuie sa uite ca au jurat in biserica sa se supuna sotilor lor. Asadar cred ca o atitudine undeva la mijloc e inteleapta.

| fabiola a răspuns:

Atunci cand iubim, toti avem o tenta de supunere.Se vede numai din afara cuplului. Dar de aici pana a-mi calca principiile si demnitatea, e cale lunga. Faci cum crezi, este alegerea ta, dar oare nu va veni o zi cand vei obosi de atata supunere si te vei simti un obiect?

| eni a răspuns:

De cand? si pana cand? Intr-o casnicie fiecare are drepturi egale. El nu e boierul iar ea nu e sluga. Poate intr-o alta viata.

| daii a răspuns:

Pai.sa fii nevasta proasta sa taci in fata unuia care te bate! Toti suntem egali! Nu conteaza ca esti barbat sau femeie. Daca esti femeie nu inseamna ca trebuie sa mananci bataie, iar daca esti barbat nu inseamna ca trebuie sa dai bataie. Un barbat care da intr-o femeie este un MARE LAS! Daca da intr-o femeie inseamna ca nu are destul curaj sa se bata cu cineva de o seama cu el. da in cineva mai mic si mai neajutorat. Oricum. mie cel putin imi e sila de astfel de barbati.

by daiiwinking

| Botiqutz a răspuns:

Nu:pe ...intr-o casnicie trebuie sa ai aiba amamndoi acealsi "drepturi"...

| aisha01eu a răspuns:

La rromi asa e, n-ai ce sa faci.