anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Testele de sarcina recunosc sarcinile extra uterine?

Răspuns Câştigător
| kytty a răspuns:

Buna, nu...nu le recunosc:(

Testul de sarcina detecteaza prezenta hCG- ului in urina femeii insarcinate. Dupa fecundarea si fixarea embrionului pe peretele uterin, placenta incepe sa se dezvolte pentru urmatoarele noua luni si in acelasi timp va secreta acest hormon al sarcinii – hCG (human chorionic gonadotropin).
Cand pot face testul de sarcina?
De obicei testul de sarcina detecteaza prezenta hormonului hCG la 11 zile dupa ovulatie, adica din prima zi de intarziere a menstrei.
In momentul cumpararii este important sa intrebi farmacista ce fel de test iti recomanda. Exista teste de sarcina ce masoara cantitati mici ale hCG-ului in urina si care se pot utiliza in orice moment al zilei sau teste ce se pot face numai la prima urina de dimineata. Concentratia de hCG la care raspunde testul este de obicei specificata pe cutie. Un test cu sensibilitate 20 IU/L este mai exact decat altul cu sensibilitate 50IU/L.
Cand citesc rezultatul testului de sarcina?
In cele mai multe cazuri rezultatul testului de sarcina se citeste in cinci minute. Daca ai utilizat corect indicatiile din prospect, precizia testului este de 97%. Insa testele pot fi gresite sau rezultatele false. Se poate ca in momentul detectarii unei cantitati prea mici de hCG in urina, pe test sa apara ambele liniute rosii, una mai estompata decat cealalta. Atunci testul este gresit si trebuie repetat la 3 zile.
Rezultat: negativ sau pozitiv?

Daca testul este negativ, dar esti convinsa ca ai putea fi insarcinata, cel mai bine este sa consulti medicul ginecolog. Acesta iti poate recomanda analize ce vor arata cu siguranta de 100% existenta sau nu a unei sarcini.

Atentie, trebuie sa stii ca: niciun articol de pe acest site nu inlocuieste vizita la medicul de specialitate. Sfaturile oferite de noi sunt suplimentare si generale, recomandarea fiind ca pentru orice problema de sanatate sa apelati mai intai la medicul dumneavostra.
Analize obligatorii in sarcina

Decizia de a ramane insarcinata este pentru multe viitoare mame dificil de luat dar. Daca ai depasit deja acest moment pregateste-te pentru una din cele mai fericite perioade din viata ta. Normal, sarcina nu va decurge fara neplaceri: greturi, retentie de apa, sau altele, dar copilul care creste si se dezvolta inauntrul tau iti va da optimismul si entuziasmul de a trai fiecare clipa cu cea mai mare bucurie.

Celenoua luni de sarcina vor aduce multe schimbari pentru viitoarea mama atat pe plan fizic cat si emotional.

In asteptarea bebelusuluii tau www.pentru-copii.ro iti ofera cateva informatii despre primele analize din sarcina si ceea ce inseamna ele.
1. Analize de sange
- hemoleucograma cu formula completa: arata nivelul anemiei, prezenta unor infectii in organism;
- rh-ul, daca acesta este negativ va fi necesara si depistarea rh-ului si a grupei de sange a tatalu; i
- glicemia - indica nivelul de zahar din sange, sau prezenta diabetului;
- creatinina si ureea sanguina, calcemie, transaminaze, VSH;
- testele hepatice(HBsAg+HCV) depisteaza hepatita B, C;
- testul HIV;
- VDRL- testare sifilis;
- analiza TORCH: depisteaza toxoplasmoza (boala parazitara care poate determina afectiuni cerebrale la fat si duce la pierderea sarcinii), citomegalovirus (infectie ce da malformatii congenitale copilului), listerioza (boala ce ii poate cauza copilului la nastere septicemie), chlamydia si herpesul (pot recidiva in sarcina si trebuie tratate), rubeola (este foarte pericolasa in sarcina, determina malformatii fatului), mycoplasma, ureaplasma;
2. Consult ginecologic si analize
- consult pelvic;
- test Babes- Papanicolau determina prezenta celulelor canceroase;
- examen secretie vaginala - depisteaza anumite infectii si boli tranmisibile sexual;
3. Analize urina
- sumar urina si urocultura: indica prezenta sau absenta unei infectii la nivelul tractului urinar;

Daca in urma analizelor de sarcina facute ati aflat ca sunteti purtatoare de toxplasmoza, mycoplasma, citomegalovirus, listeroza, riketii, brucella prezentati-va de urgenta la medicul dumneavostra ginecolog.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Uneori da, dar de obicei cantitatea de hormon de placenta (gonadotrofina) pe care testul o cauta in urina este prea mica intr-o sarcina extrauterina pentru a fi decelata. Asadar, daca ai suspiciunea de sarcina extrauterina, du-te cat mai repede la ginecolog. Daca este diagnosticata inainte de a se rupe si a sangera, scapi de operatie cu niste pastila care vor duce la eliminarea sarcinii din trompe.

| emilia21 a răspuns:

Nu recunosc, eu am avut o sarcina extrauterina si nu am stiut ca sunt insarcinata pana nu au venit acele dureri ingrozitoare de burta si o sangerare maronie, care persista inca de la inceputul sarcinii, dar nu am stiut ce inseamna. Asa ca daca banuiesti ca esti insarcinata mai bine te duci la un doctor sa vezi ce se intampla, nu e bine sa stai asa, iti pui si viata in pericol, multa sanatate

| kytty a răspuns:

Atentie, trebuie sa stii ca: niciun articol de pe acest site nu inlocuieste vizita la medicul de specialitate. Sfaturile oferite de noi sunt suplimentare si generale, recomandarea fiind ca pentru orice problema de sanatate sa apelati mai intai la medicul dumneavostra.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am avut si eu o extrauterina, si testele(pentru ca am facut vreo 10-15pe parcursul a vreo 4-5 saptamani)imi aratau liniuta de sarcina prezenta dar nu la fel de intens colorata ca cealalta; am si o fetita si stiu ca liniuta de care ziceam are aceeasi culoare ca si cealalta de pe test, in cazul extrauterinei de la inceputul banuielilor pana in ultima zi cand s-a rupt trompa liniuta aceea avea aceeasi intensitate redusa; parerea mea de "stan patitul"e ca daca apare ceva la test sau exista suspiciuni de sarcina, un medic(dar medic-doctor nu medic-teoretic cum sunt cei din Sighisoara)trebuie consultat imediat

Întrebări similare