| Ava1231 a întrebat:

Tin minte foarte multe detalii din trecut...gen cu ce am fost imbracata in ziua x, ce am facut, cu cine am iesit, ce am zis sau a zis altcineva, cu ce a fost imbracata alta persoana si tot felul de minuni de astea, chiar imi amintesc multe detalii. Unii spun ca nu stiu cum pot retine atataea lucruri banale de care ei n au habar dar totusi cand vine vorba de studiu retin foarte greu lectiile. De ce oare?

Răspuns Câştigător
| VoidEternal a răspuns:

Se numeste memorie selectiva. Probabil ai niste triggeri specifici care fac ca informatiile astea (cele pe care le-ai mentionat), sa ajunga in partea creierului tau responsabila de memoria pe termen lung. Ma refer poate la niste repere vizuale, auditive sau chiar emotionale (ce au legatura cu felul in care te simti tu la momentul respectiv). Sunt nenumarati factori care intra in ecuatie. Unii invata cu muzica in surdina si cand vor sa-si aminteasca ce au invatat, se gandesc la melodia ce se auzea la momentul respectiv si imediat informatia apare.

Daca ai reusi sa identifici si apoi sa activezi aceiasi triggeri in procesul de invatare atunci nu ai mai avea probleme.

Documenteaza-te despre memorie, vei descoperi lucruri foarte interesante.

2 răspunsuri:
| RickAstley69 a răspuns:

E ceva ok, înseamnă, că ai o imaginație bogată, ceea ce este foarte bine

| Valentina8 a răspuns:

Poate nu iti place ceea ce inveti sau sa inveti. Cand ne place sa facem ceva retinem mai bine decat cand suntem nevoiti sa o facem. Poate fi gresit si modul tau de a invata