Mai bine îi dădeai cadoul ăla tocmai pentru că ai dat bani pe el și te-ai chinuit și îi ridicai un semnal de alarmă că el nu ți-a luat. poate a considerat că nu sărbătoriți și atunci ți-a luat doar ceva simbolic.
iar cu benzina, da, cam aiurea, eu n-am pățit să-mi ceară fostul meu prieten dar poate are probleme cu banii? și a ajuns la concluzia, în mod pracric, trecând peste faptul că ești iubită-sa, că să împărțiți banii dacă tot mergeți mereu împreună...
aici ai putea să-ți rogi o prietenă să vină să se plângă de față cu el de iubitu ei care îi cere bani de benzină pentru drumu cutare ))
Ce crezi ca a mai ramas din dragostea voastra, daca nici banala comunicare nu mai exista?
Cand faceti chestii pe ascuns, cand nu sunteti sinceri unul cu altul, cand nu spuneti lucurilor pe nume, cand nu aveti chef sa fixati ceea ce s-a stricat sau rupt intre voi, cand va deranjeaza ca unul cumpara un cadou mai scump ca celalalt samd.
Asta nu mai este relatie, deja este mojicie de amble parti!
parca va vanati unul pe altul, cautandu-va motive, ca sa aprindeti focul si sa izbucniti, ceea ce probabil se va intampla curand.
Eu îmi doresc din suflet sa fixez dar mi se pare urat din partea mea sa ii spun ca nu a fost frumos sa îmi ceara bani de exemplu pentru ca problema mea a fost la gestul lui și nici decum ca nu as avea bani sa ii dau. Iar la faza cu cadoul ce era sa fac? În primul rand cum s ar fi simțit el sa ii dau cadoul ala și el mi-a dat mie o ciocolata? S ar fi simțit prost. Și aici ce sa comunic? Sa ii zic bai de ce nu mi ai luat nimic de valentines?
Nu mi-am pus niciodata intrebarea de ce eu ii cumpar sotului cadouri de mii de dolari si el numai de sute, sau vice versa.
Asta suna mai mult a materialist din partea ta, nu a dragoste.
Deja vad ca-l vanezi pentru fiecare gest facut, ceea ce nu s-ar face daca ar exista sentimente pure si adevarate intre voi.
In dragoste OFERI cu drag si placere, fara sa astepti nimic inapoi!
Daca primesti inapoi, inseamna ca esti iubita si apreciata cu aceeasi intensitate si placere.
Ce ma suprinde pe mine este ca nu intelegi ce ti se spune, sa comuncii cu el, sa deshizi gura si sa-i spui ca trebuie sa vorbiti serios, sa clarificati niste probleme care te necajesc sau nemultumesc. sa-l intrebi totodata de ce secomporta atat de rece si distant cu tine, de ce evita sa-ti spuna "te iubesc" samd.
Păi asta este lipsa de comunicare, când nu poți să îi spui. Așa că, vezi ce poți să faci, ca să poți.
bai cum poți sa ii ceri iubitei tale bani pe benzina când tu oricum făceai drumul asta?
Păi asta chiar să nu îi comunici. Dacă vrei să împarți ( adică să pui și tu partea ta de efort, chiar și financiar) viața cu el, atunci să nu trebuiască el să îți spună asta, ci să o faci din proprie ințiativă. Și așa mai departe.
sau bai de ce nu îmi zici ca ma iubești ca eu simt nevoie de atenție și verbala?
Păi spune-i asta, că tu ai nevoie de vorbe, ce mare lucru. Vorbele e gratuite, nu costă nimic.
Sau să i le plătești, vorbele. Să îi spui așa.
Spune-mi că mă iubești, și îți dau 5 lei să cumperi un litru de benzină. O idee.
Totul depinde cum ii spui ceea ce te deranjeaza!
De ex. nu asa trebuie sa-i spui: bai, de ce nu mi-ai luat o floare de valentine s day? E ca si cum il faci vinovat si rau! Chiar daca asa este, tu nu trebuie sa pui niciodata accentul pe partea negativa!
trebuie sa o spui ca pe o dorinta a ta sau s-o intorci intr-o forma pozitiva!
De ex. putea-i sa spui asa: stii m-ar fi bucurat enorm daca mi-ai fi dat si o floare de Valentine s day... si binenteles nu cu expresie suparata! Comunicarea e o tehnica si trebuie s-o invatam cu totii altfel ies certuri mari, ba chiar despartiri.
Si vrei sa iti citeasca gandurile? De unde sa stii el ce ai tu in cap...
Nu vad ca el sa faca gesturi exagerate, astea de care te plangi tu sunt nimicurii
Daca esti fata nu ti-se cuvine tot, pune si tu bani la denzina din respect
Eu nu zic ca mi se cuvine tot. Eu as fi propus sa pun bani dar am mers o singura data, nici nu am apucat sa propun. Și în al doilea rand eu dacă am un drum undeva și iau și un prieten (nici nu discut de iubit) nu i as lua în viata mea bani pentru ca și fără el tot îmi plăteam drumul ala și singura. E un gest urat
Daca a facut asta intr-o maniera nesimtita, vorbeste cu el...
Alta solutie nu este, comnicarea sta la baza relatilor santoase
Asta zic și eu ca e tantalau dar îmi este jenă sa ii spun asa ceva eu
Deci iti este rusine de rusinea lui (cringe) pentru cat este de neatent?
Scuze, dar mi se pare amuzant totul, cum a venit cu o amarata de ciocolata, cum faceti 50-50 la benzina. N-o sa-si dea seama, cred ca in capul lui totul este normal. Ia si tu o ciocolata sa nu zici ca nu-s dragut cu tine si pune si tu ceva la benzina ca nu te plimb degeba, la ce sa ii mai spun te iubesc ca oricum stie.
Mai bine vorbeste cu el, fa-o cum iti este mai usor.
Ce cringe e. Oricum omul când ii atragi atenția la o chestie prima lui tendința e sa te atace/acuze pe tine. Era frumos sa ii zic și el sa zică ca am dreptate dar orgoliul e mare. Mi ar fi plăcut sa ii spună altcineva dar din păcate nu are cine
Atunci da-o mai pe ocolite, desi slabe sanse sa se simta un astfel de om. Bate-i apropouri ca ce bine se inteleg astia doi, mereu isi spun te iubesc. Fa-l sa se simta prost . Cu alte cuvinte, fii feminina .
Daca acum iti este jena sa-i spui ce te deranjeaza, ce vei face cand te vei marita ci vei ajunge in impas, fugi la mama sau bagi divort?
Decshide gura si vorbeste, indiferent cat esti de inconfortabil sau jenata ca relatia se rupe curand, tot eschivandu-te sau pretinzand ca nu se intammpla nimic.
Nu astepta ca altii sa-ti rezolve problemele personale, ca nu se va intampla asta, dimpotriva!
Oricum, dupa cum se comporta cu tine, eu cred ca se va produce o ruptura in relatia voastra, oarca este in asteptarea unei scantei, ca sa te anunte ca iese din relatie.
Nu o face inca, fiindca nu vrea sa fie acuzat ca el a rupt relatia, de aceea asteapta momentul oportun sau te impinge pe tine sa o faci, ca sa-i fie lui usor sa iasa din relatie.
Nu vrea sa o rupă, asa e el. Prima faza pe care a făcut o de m-a dezamăgit sa zic asa a fost acum un an de ziua lui când ma așteptam să mă invite undeva și când colo ne am plimbat pe mal. Pentru ca mai apoi când mama lui a văzut ca i am adus cadou i-a zis sa ma invite în oraș, asta fiind peste vreo 2 zile. Alta faza a fost ca nu m-a invitat niciodată sa ii cunosc pe ai lui. A trebuit sa o fac eu după vreo 8 luni. Am mers sa le duc ceva și i-am zis ca voi urca sa ii cunosc. Am vorbit și cu prieteni de ai lui, eu sunt prima lui prietena și toți îmi spun ca e imatur și nu știe sa se comporte și ca sunt singura fata despre care au auzit ei de la el vreodată. E foarte greu, efectiv trebuie sa îl cresc eu și nu știu cum. Nu sunt genul de tipa smart. Eu sunt mega îndrăgostită de el și fac orice pentru el și sunt rănită când vad ca el nu face ca mine
Intr-o relatie, nu exista sau nu ar trebui sa existe "lucruri care nu pot fi discutate".
Desigur, poti spune un lucru in mai multe feluri.Ar trebui sa gasesti o cale prin care sa ii comunici aceste lucruri dar fara a rani prea mult persoana. Poate ca nu isi da seama ca te deranjeaza si daca nu ii spui, va continua sa faca aceleasi lucruri pentru ca el crede ca sunt in regula si pentru tine.
Daca ii spui si continua sa faca aceleasi lucruri fara sa ii pese si de opinia ta, atunci ai motiv de suparare.Momentan nu!
Si nu crede ca daca ii spui, el va trebui sa schimbe tot.Nu! Comunicarea exista pentru a ajunge la un consens cu partenerul.Fiecare lasa de la el si face mici compromisuri.
Si repet, intr-o relatie care aspira la statutul de serioasa, nu exista lucruri care nu pot fi spuse, discutate.
Numai bine!
anonim_4396 întreabă: