Exista un suflet pereche pentru fiecare, dar cine-ti garanteaza ca-l vei intalni! 2) Iubirea nu se stinge,ci imbraca alte forme(grija,atentie, ajutor, etc) Se confunda cu placerea pentru cei care nu au ajuns la maturitate...cand vei simti dragostea adevarata nu ai cum s-o confuzi!
Pai, o femeie, nu se calugareste pentru ca nu si-a gasit sufletul pereche, aceasta se calugareste pentru a trai o viata mai buna, o viata lipsita de pacate, o viata in care ea traieste izolata de restul lumii.
Apoi, in legatura cu relatia dintre doi soti...
Daca acestia se iubesc cu adevarat, se vor iubi pana in ultima clipa.Nu se vor desparti, nu vor profita unul de celalalt.Vor ramane alaturi unul langa altul si la bine, dar si la greu.Nu se parasesc in momentele grele, in momentele in care stiu ca nu mai exista nici o sansa, ci raman uniti pana la sfarsit.
Eu asa vad o casnicie frumoasa.
Pe viitor, catre varsta de 30 de ani, cand o sa vreau sa ma casatoresc, acest tip de barbat vreau sa il gasesc.
Un barbat care sa ma sprijine non stop, sa ma aprecieze, sa ma iubeasca, sa imi spuna atunci cand gresesc.
Insa, un barbat din asta, e cam greu sa gasesti, sunt niste specimene foarte rare.
Pai care este intrebarea ori calugarite ori de ce dupa ca-ti va ani de casnicie dragostea dintre 2 soti se sting?
In timp, relatia dintre doua persoane devine rutina. Se cunosc destul de bine unul pe celalalt si nu prea mai au nimic de descoperit. Daca relatia lor initiala a insemnat prietenie, lucruri in comun, aceasta va rezista. Ca si un foc de butuci in camin. Ard lent, dar mult timp. Daca relatia lor e atarctie fizica in exclusivitate, atunci e ca un foc de paie. Arde cu mare valvataie dar se stinge rapid. Initial ne alegem partenerul pe criteriul "vizual" si apoi pe alte criterii. Daca esti genul exclusiv carnal, vei alege partenerul dupa performantele in pat si atat (confuzia intre iubire si placere). Depinde de ceea ce-ti doresti cel mai mult: ceva intens sau ceva de durata. Calugaritele. Au ales aceasta cale, de regula, in urma unei puternice deceptii in viata. Au fost foarte ranite intr-un fel sau altul si cauta izolarea de comunitatea care le-a provocat durerea si integrarea intr-o comunitate care e asemenea lor. Adica alte persoane ranite, care stiu ce inseamna durerea si le pot sustine. Sper ca te-am lamurit cat de cat.
Pai in rimul rand calugaritele nu se calugaresc pentru ca au ele chef azi gata sa poarte numai negru si sa se dedice trup si suflet lui dumnezeu! ele au un motiv foarte bien definit. Un caz de exemplu peste care nu pot trece le determina sa faca acest lucru deoarece stiu ca in compania lu dumnezeu isi va gasi linistea sufleteasca.Eu cred ca daca 2 oameni se palc si se iubesc ...se palc si se iubesc! dar duap catva timp apar alte tentatii sau pur si implu plictiseala.e ca si cum ai avea un servici la are te duci zi de zi timp de 10 ani! te plictisesti la un moment dat dar nu poti renunta pentru ca de acolo ai bani.si la relatie e ff simplu sa renunti (bine daca e din interes nu renunti asa usor ) exista si cupluri (foarte putine) care au o vechime pff mai mare decat strabunicamea ) si asta pentru ca cei doi oameni chiar au avut totul in comun si nu a intervenit nimeni intre ei si au murit impreun fericiti oricum e aiurea sa ai suflte pereche cand esti mai tanar de 30 de ani deoarece atunci totul merge pe baza de aventura mda.pot sa zic ca orice incepe.o data si o data se termina:-J ca o carte, indiferent cat de repede o citesti se tot micsoreaza in nr de pagini ca sa zic asa nimic nu dureaza la infinit dar de obicei daca el se plictiseste de tine si te lasa tu suferi din cauza ca l-ai iubit dar se poate pune problema si invers nici cum nu iese bine:-J
George0197 întreabă: