Din păcate, Wikipedia are uneori și articole inexacte.
===
On topic: comportamentul unei femei care a fost violată nu este ceva... cum să spun? unic?
Ideea e că unele pot deveni hipersexuale sau chiar sadice, altele complet frigide, altele după ce reușesc să depășească trauma psihică rămân relativ normale (bine, chiar și „normalul" are în domeniul sexualității limite relativ largi).
Vaginismul poate avea drept cauză un viol în antecedente, dar nu e musai. Și nici toate fetele ce au fost violate vor suferi pe urmă de pacostea asta.
Nu,dar,raman cu traume psihice, scarba fata de sex, barbati, diverse mecanisme de aparare apar pe scena
Nu! Vaginismul este ceva care tine de corpul tau si incapacitatea lui sa se relaxeze, excite si sa simta placere, nefiind o boala cu transmitere sexuala.
Tu vorbesti de bolile cu transmitere sexuala, care se iau prin contact sexual neprotejat sau prin viol.
Nu Ma refer strict viol, nu zic de boli cu transmitere sexuală Vvaginismul înseamnă o contracție involuntară a treimii inferioare a mușchiului vaginului și a mușchilor din jurul vaginului
Ca sa-ti raspuns strict al intrebarea ta:
Violul NU provoaca vaginism, dar poate provoca o anumita repulsie si lipsa de excitare, la sex!
Am înțeles, știu ca după viol fetele au contracții involuntare
Ai fost violata?
De unde stii ca fetele violate au contractii involuntare?
Nu poti generaliza o conditie fizica sau psihica, doar pentru ca tu ti-ai format o parere eronata, despre un asemenea proces.
Am citit pe internet ca fetele violate au asta
Nu tot ce scrie pe internet este adevarat!
In fact 80% din ce se scrie pe internet, nu-i real sau adevarat.
Asadar, cand nu ai exerimentat personal asa ceva, nu ai habar si nu stii cu siguranta din studii medicale serioase, nu generaliza si nu te contarzice cu altii.
Ok,am înțeles
Sa știi ca de pe Wikipedia am citit Și nu cred ca da informații eronate
Din păcate, Wikipedia are uneori și articole inexacte.
===
On topic: comportamentul unei femei care a fost violată nu este ceva... cum să spun? unic?
Ideea e că unele pot deveni hipersexuale sau chiar sadice, altele complet frigide, altele după ce reușesc să depășească trauma psihică rămân relativ normale (bine, chiar și „normalul" are în domeniul sexualității limite relativ largi).
Vaginismul poate avea drept cauză un viol în antecedente, dar nu e musai. Și nici toate fetele ce au fost violate vor suferi pe urmă de pacostea asta.
In niciun caz NU este vorba de afectiunea denumita vaginism. Ca urmare a agresiuni sexuale realizate prin violarea lor, starea psihico-mintala din subconstientul majoritatii femeilor are ca efect o stare de repulsie extrema si de respingere chiar si a motiunii de sex. Pe fond psihic in muschii vaginului femeilor violate se instaleaza o stare de rigiditate involuntara care este expresia durerilor extreme la care au fost supuse si nu pot fi uitate.
Nu au nici un vaginism, sunt chiar hiper sexuale.toate fetele care au fost violate tratează sexul într-un mod agresiv din cauză că au fost lipsite de control în timpul primului act sexual, vor să îl recapete folosindu-se de sex ca o forma de control asupra propriului corp, pentru că s-au simțit lipsite de control în urma violului.
Nu cred ce spui, din contra foarte multe fete au repulsie și frigiditate Unele au ce spui tu, hipersexualitate Majoritatea sunt scârbite de sex
Si datorita faptului ca devin ''hiper sexuale'' dupa violarea lor circa 3 din 10 fete violate se sinucid fiindca nu reusesc sa depaseasca si sa treaca peste trauma psihico-mintala de care sunt afectate. Nu-i asa mai inteligentule?
Da exact așa e cum spui tu
Stresul post traumatic e la același nivel cu cineva care a mers in război, daca tu insinuezi că cineva care are o experiență de genul devine mielușel ești de-a dreptul prost.
Ignor
Pune mana pe niște cărți de psihologie daca nu mă crezi. E adevărat că doar unele, unele au fost de-a dreptul violate. Daca au făcut sex sau au fost hartuite și nu le-a plăcut asta nu înseamnă viol. Nu e același lucru. In majoritatea cazurilor nu e, dar majoritatea sunt hipersexuale care au fost violate.