Poti sa dai orice declaratie, esti minora si sub tutela parintilor.
Daca vor sa-i faca rau, ii vor face.
Ca sa stii.
Hai sa iti tai eu craca de sub picioare poate asa ai sa pici in cap si ai sa te trezesti!
Ce intelegi tu prin cuv iubire? esti mica probabil el e mai mare ca tine! daca parinti tai vor sa ii faca rau ii pot face!
Esti cat pedeapsa!
Pune mama naibi mana pe carte si lasa iubirea cam peste 2 ani.
Sunt si cazuri extreme dar nu cred ca e si cazul tau, poate mama si tatal tau isi fac anumite griji, cand ai sa fii mama ai sa intelegi.
El ca baiat il doare undeva s-a culcat cu tine nu iai mai facut pe plac stii ce spune "hai dai drumu la mata acasa" si atunci tu ai sa ramai cu buza umflata.
Daca te va iubi precum spune el! te va astepta inca 3 ani.
Ai grija de tine!
Crezi ca daca stai la el, inseamna ca ii apartine casa? Te ai uitat la prea multe filme romantice...
Buna
draga mea..la 15 anisori, chiar crezi ca tot ce zboara se mananca? acum e totul roz, dar esti pregatita sa iti iei viata in propriile maini? baiatul cati ani are? te vezi langa el o viata? si invers.el gandeste ca si tine? chiar nu realizezi ca iti distrugi rostul vietii? crezi ca la 15 ani, cineva ia in considerarea ceea ce declari tu? nu te gandesti ca iti pui familia la grele incercari? pune-te pentru 5 minute in locul mamei tale, cum ai reactiona stiind ca fiica ta vrea sa fuga cu un barbat? stai calma si analizeaza-ti gandurile la rece, nu fa acest pas pe care cu siguranta il vei regreta..va puteti intretine? aveti cu ce?
O zi buna
Nu am sa iti spun clasica idee cu "Cum? Ai 15 ani si vrei sa pleci de acasa? Esti nebuna? Tu nu stii ce e de capul tau." pentru ca sunt sanse ca tu sa fii mai matura, altele la varsta ta se maritau, dar in alte epoci (sa nu iti faci idei). Si eu am 15 ani, deci ia asta ca pe un sfat prietenesc. Daca o sa locuiesti cu prietenul tau, gandeste-te ca probabil o sa trebuiasca sa gatesti, sa speli, etc. pentru ca daca el locuieste cu parintii sigur nu il lasa sa te ia cu tine la el acasa, si chiar daca ar fi de acord, crezi ca iti pune maica-sa farfuria pe masa si iti spala chilotii? Si daca locuieste singur, cum plateste el facturile, etc., gandeste-te doar cat de naspa este sa fii casnica, chiar daca mergi la scoala. Si ce mancare mananci tu? Pizza si Mc Donald's ca boierii... Eu zic sa nu fi fraiera, poti sa te vezi cu el si daca nu e de acord mama ta, chiar daca iesiti pe ascuns de doi ani, doar nu te tine mama ta de mana cand te saruti cu el, nu? Si oricum, rar, foarte rar (si asta in anime-uri), relatiile din adolescenta ajung la casatorie, deci te sfatuiesc sa nu faci vreo tampenie. Apropo, el e mai mare si locuieste singur si a venit el cu ideea?
OMG! Te uiti la animeuri? Cat de tareeeeeee!
Ma mai uit cand am timp , dar cand eram mai mica ma uitam in fiecare noapte.
Declaratia ta la politie valoareaza fix 2 lei, si e foarte bine ca nu valoareaza nimic pentru ca se vede clar ca nu esti instare sa iti decizii bune in viata
Daca politia afla ca umbli cu unul major il baga pe saracu' baiat la bulau inainte sa mai scrii tu 10 declaratii, pentru ca poti fi influentata!
Ba tu esti nebuna? Ai dat de carici si gata ti-ai luat-o in cap? Suntem de aceiasi varsta si crede-ma nicaieri nu e mai bine ca acasa intelegi? Ce te face sa pleci de acasa, sincer! Gandeste-te ca va puteti certa dintr-un nimic, mai ales ca baietii devin stresati cand sunt in permanenta langa persoana iubita!
Intamplator, acum multi ani, pe cand terminam eu a 8-a, o fata dintr-o clasa paralela avea ganduri asemanatoare. Stia si diriginta, au luat legatura si cu politia, iar politia a pus-o sa astepte pana face 16 ani, ca sa se poata muta cu baiatul, probabil cu acordul parintilor. Asta ca sa-ti dau un raspuns la obiect. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea... Mai bine nu. Apropo, aia era tiganca si n-a mai mers nici macar la o profesionala ceva, si-a asigurat din start o viata de boschetara. Oare cum poate un parinte sa-i ofere copilului calculator, internet, probabil si telefon, haine, dar nici un pic de educatie? Daca ai fi copilul meu, deja ai fi avut bratara GPS, cand aflam ca ai prieten si vrei sa faci sex.
Multumim pentru pupicii tai, dar trebuie sa-i refuzam pentru ca esti minora. Chiar daca tu vrei, nu se pune.
Sa presupunem (prin aburd, desigur)ca reusesti sa faci pasul asta! Desi nu deloc ok. Parintii tai hotarasc sa nu faca nimic in privinta asta! Dar in maxim o saptamana prietenul tau te paraseste si te da afara din casa lui.Ce faci te intorci acasa?
Nu uita ca oricat de bine ti-ar fi alaturi de prietenul tau, tot mai bine e acasa! Sa nu uiti asta!
Esti tiganca cumva, numai tiganii fac asta, fug de mici de acasa sa nu piarda timpul sa faca cat mai multi plozi
La 15 ani eşti mică. Tu măcar gândeşti. Eşti mică şi pentru o relaţia nu numai pentru a te muta la el. Dacă părinţii tăi o să accepte înseamnă că sunt inconştiienţi. Tu eşti minoră adică nu o să ai dreptul de a te muta cu iubitul. La 18 ani poţi face acest lucru. Dar mai sunt ani până atunci. Succes!
Stai acasa, ca barbatii vin si pleaca. Asculta de mine... Foarte rar se intampla ca o relatie de-asta adolescentina sa tina si sa se incheie cu o casatorie. Ala o sa se sature de tine si pe urma o sa-ti dea papucii. Daca te pui rau cu parintii, unde o sa te duci? Ajungi pe strazi, fara un ban.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Esti minora, n-ai putere de decizie asupra propriei persoane.
Inteleg ca iti iubesti prietenul si e de admirat, nu vreau sa te critic dar e o varsta cam frageda pentru astfel de lucruri, eu zic sa te mai gandesti.
Esti doar un copil fara minte,oricate declaratii ai da,parintii nu te vor lasa sa pleci, vor veni dupa tine, te vor cauta si in gaura de sarpe, ei raspunde de tine datorita varstei tale, nu esti capabila sa iei decizii.stii ce vei face? te duci la ala acasa te calareste pana se satura de tine apoi iti da cu piciorul in fund,cu alte cuvine te va strica(ma rog nu cred ca intelegi la ce ma refer esti prea mica)tu trebuie sa mergi la scoala incontinuare, sa-ti faci o cariera, sa fii pe picioarele tale, baieti sunt pe toate drumurile, crezi ca doar el ara p? stai cuminte da-ti 2 palme,sau roaga-i pe ai tai sa te bata sa-ti vina mintea ca vei regreta toata viata ta mai ales daca te va lasa insarcinata acel individ care vrea sa profite de naivitatea ta,daca avea minte nu te lasa sa faci asta "sa pleci de acasa,din contra te sfatuia ca nu e bine,si ca trebuie sa-ti asculti parintii"ca nu el te-a crescut, chinuit cu tine ci parintii tai ceea ce trebuie sa le multumesti toata viata ta ca nu te-a lasat pe strazii nu te-a abandonat la casa de copii, iti vei face parintii sa te urasca, te va ura, si-i vei face sa sufere.deci stai de vorba cu parintii tai, spune-le ca tu vrei sa fi cu baiatul asta, si sa te lase sa fi cu el "nu sa te duci acasa la el"ci sa fi cu el.asteapta pana la 18 ani si pe urma gandeste-te sa "fugi"
Bună.
Nu te grăbi să faci pasul acesta.
Trăiește-ți viața cu etapele ei, și bucură-te de ea!
Și eu mi-am dorit să plec, îl iubeam(și-l iubesc) așa mult, dar m-am gândit bine și am renunțat pentru că viața are un scop. Ce-l ce a petrece totul la momentul potrivit.
Știu că e o nebunie, și știu cum ești acum și prin ce treci.
Gândește-te puțin și la mami tău, că i se v-a rupe sufletul dacă pleci.
Dar spun să mai aștepți puțin, măcar să termini școala...
Ai grijă de tine.
Cu bine, Felicia.
Iti zic sigur foarte sigur ramai acas nu pierzi nimic esti copil deocamdata cand o sa fi mai mari poti face asta dar de la 15ani e foarte devreme ramai in grija parintilor
Esti cam micuta sa faci pasul asta.gandestete bine sa nu regreti mai tarziu.Eu era sa fac greseala asta la fel ca tine si ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am facut asta si acum dupa cativa ani realizez ca puteam sa pierd tot.......Nu te judec e decizia ta.
Crede-ma nici eu nu vreau sa fac asta dar mama il uraste pe baiatu ala si nu stiu de ce noi ne intelegem foarte bine si ne iubim maxim de mult dar mama nu intelege am incercat sa ii expilc eu sunt sigura ca vreau sa merg la el ca avem 2 ani de cand suntem impreuna si tot pe ascuns am stat vreau sa stiu daca pot sa dau declaratie la ani mei? si daca ii mai face ceva daca dau declaratia aia nu sti :*?
Eu iti spun ca oricat v-ati iubi voi nu veti răzbi asa usor, gandeste-te ca esti inca un copil si inca nu poti sa iti construiesti propria ta familie si daca o faci vei suferii nu din lipsa iubirii ci din alte motive.El ce zice vino la mine nu pot sta fara tine daca nu vi ma pierzi am mai auzit asta sa stii si cine te iubeste gte asteapta sa cresti sa termini o scoala sa devi cineva un om care sa poti avea o famile sa iti castigi bani tai nu sa ii ceri lui bani de la varsta asta pentru tampoane si alte chesti care ii trebuiesc unei fete femei ....trezestete parinti tai se vor supara rau vor crede ca ai innebunit nu vor mai vrea sa auda de tine. Pierzi mult printr-o astfel de decizie, si nu vreau sa mi-o iei in nume de rau este alegerea ta dar este un sfat al unei fete care nu te cunoaste dar vede din afara ce vrei tu sa faci. Vorbeste cu parinti tai.
Fata mea, pe 10 februarie ai spus că ești de 3 zile cu prietenul tău, și că vrei să faci dragoste cu el. Cum poți minți că aveți 2 ani împreună? Te-a înebunit sexul și de aceea vrei să pleci? Nu vreau să te critic, dar spune adevărul oricât de grav ar fi el, pentru a primi răspunsuri adevărate. Căci noi, cei care îți răspundem, facem în așa fel pentru a te ajuta.
Nu lua răspunsul acesta ca pe un reproș.
Cu bine, Felicia.
Uită-te puțin la întrebările ei, să vezi că în toată povestea asta că are 2 ani împreună cu iubitul ei este o minciună.
Mai ai rabdare si tu 3 ani pina la majorat, te mai coci si tu la minte De obicei fetele care au plecat de acasa de la virsta frageda, au avut mari probleme. Mai gindeste-te, termina si tu un liceu, invata o meserie si dupa aceea apuca-te sa iei viata in piept. Ai grija, tine cont ca de multe ori parintii tai iti pot fi cei mai buni prieteni.
Te-a prostit calumea... probabil in urma insucceselor pe care le-a avut baiatul, ce a zis? "Hai sa prostesc una mai mica, ca pe alea pot " si asa am ajuns in prezent. Pacat de tine. daca mai puneai si tu mana pe carte iti dadeai seama
Eu cred ca cea mai buna decizie, este sa stai sa te gandesti...nu iti distruge viata cu mana ta...toate cele bune.
Curiozitațibărbați întreabă: