| viatadecacatt a întrebat:

Trebuie sa te duci neaparat la ginecolog dupa ce ti-ai nceput viata sexuala? la 15 ani.este vreo fata care si-a inceput viata sexuala de mai mult timp si nu s-a dus la ginecolog? cum sa ma duc la ginecolog daca parintii nu trebuie sa stie? si cum as putea sa imi dau seama ca dupa ce am facut sex, totul este in regula(nu am ramas gravida sau ceva mai rau doamne fereste)?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

R, daca n-au trecut macar 20 de ani de atunci, nu ai cum sa stii ca n-ai patit nimic. Saby, acelasi lucru e valabil si la tine, la un moment dat vei regreta foarte tare lipsa de educatie si normalitate din adolescenta.
Am mai scris eu aici: femeia care a murit la 31 de ani de cancer de col, fiindca isi incepuse viata sexuala cu prietenul ei din liceu care o infectase cu HPV si se dusese prea tarziu si prea rar la ginecolog, mi-a spus asa: daca cineva mi-ar fi spus, daca as fi stiut atunci unde ma va duce nebunia de atunci. A murit chinuita, lasand fara mame doi copii mici. Si mereu o vad in fata ochilor: slaba, fara par in cap, palida si inlacrimata zicand: daca as fi stiut... daca cineva mi-ar fi spus...
Atat dead.and.gone cat si R cat si Saby stiu acum, li s-a zis. Decizia le apartine.

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Parintii trebuie sa stie inainte de a face sex, fiindca sunt obligati sa te insoteasca la ginecolog.
Eu stiu o fata care a facut sex la 16 ani si a mers de-abia la 18 la ginecolog. Acum are 24 de ani si face tratament pentru cancer de col uterin.
Mai stiam una, dar a murit la 31 de ani tot de cancer de col uterin
Fii sigura ca la 15 ani, daca ai facut sex, nimic nu este in regula. Trebuie sa ajungi la ginecolog in prima luna de la inceperea vietii sexuale si apoi la fiecare 6 luni, toata viata.
Discuta repede cu parintii tai, fiindca nu e de joaca. Situatia ta este periculoasa si nu poti sa-i faci fata singura.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu trebuie să te duci NEAPĂRAT ci este FERM RECOMANDAT. E o diferenţă.
În altă ordine de idei, având în vedere vârsta ta, ar fi extrem de problematic dacă ai rămas însărcinată sau ai contactat vreo BTS, aşa că, vin şi eu şi-ţi RECOMAND FERM să dai fuguţa la doctor.
Salut.
P.S.: Subscriu la cele spuse de PsihoSex.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Trebuie sa mergi IMEDIAT cu parintii, sau cel putin cu mama la ginecolog! Dece nu ai mai asteptat?! Ce era asa de "urgent" sa faci sex, cand esti inca un copil?! Nu ai auzit de PETTING?!

| R_8074 a răspuns:

Nu inteleg ce aveti toti cu ea. Nu se intampla nimic daca ai grija de tine. Ati bagat toti frica in ea. Fiecare isi incepe viata sexuala cand vrea. Si din cate stiu eu legea iti permite dupa 14 ani. Si asa e ca si ginecologul iti poate prescrie o reteta contraceptiva de la 14 ani. Nu inteleg ce aveti toti cu ea. Nu trebuie sa te ingrijorezi. Nici eu nu am fost la ginecolog, ba chiar am luat si pastila de a 2a zi. Si nu am nimic. Prea. aiurea sunteti toti ca e decizia ei daca merge sau nu, nu scrie nicaieri ca e obligatoriu si tot decizia ei e daca le spune sau nu parintilor. happy

| PussicatDolls a răspuns:

Scumpo,eu zic sa te duci cat mai repede la ginecolog.Crede`ma,parintii o sa te mustreze putin dar tot parintii tai sunt si trebuie sa te insoteasca peste tot.Prietenul tau a folosit prezervative? A ejaculat? Daca nu a folosit prezervative si a ejaculat inseamna ca ar fi o posibilitate de 90% sa ai un bebe in burtica.
Eu zic sa-ti iei inima`n dinti si sa te duci cu mama si cu tata la ginecolog sa fi sigura ca totul este in regula. Daca nu ia un test de sarcina de la farmacie.Nu stiu sigur cat costa.Incearca sa le explici parintilor tai ce s`a intamplat si poate vor incerca sa te sustina.Totusi,nu te speria imediat, calmeaza`te si vb cu parintii tai.Stiu ca e greu dar trebuie pentru sanatatea ta.
Eu iti urez bafta si sa dea Dumnezeu sa nu ai nimic! Toate cele bune!

| viatadecacatt explică:

@PsihoSex, NU am facut inca dar vreau sa ma informez cat mai mult!

| viatadecacatt explică:

@SweetyShtefy20 Nu am facut sex, Nu am prieten dar vreau sa ma informez cat mai bine despre lucrurile astea, o sa tin cont de sfaturile tale si normal ca o sa folosesc prezervativ!

| Phutui a răspuns:

Mda brigaela, ai bagat-o pe saraca fata in lichituri! hei ar fi bine sa te duci la un medic ginecolog o data la 6 luni pentru un control, ca nu strica, nu numai at cand faci sex.dar ar fi bine sa te duci, nu e nici o problema si nici o rusinewinking.si in legatura cu sexul, nu iti cunosc parintii si nu stiu cum vor reactiona, dar important e sa fii sincera si calma.si vb cu mama talaughing))!

| Tso a răspuns:

@R, conform Codului Penal, legea interzice actul sexual cu o persoana care nu a implinit 15 ani, iar ginecologul, din ceea ce stiu eu, poate pastra confidentialitatea abia dupa ce pacienta a implinit 16 ani. Dar na acum, avem buletin, hai sa facem sex.
@dead.and.gone, Brigaela, Kongeriket si PsihoSex te-au sfatuit foarte bine.

| sbt a răspuns:

Eu am inceput acum 2 ani si su am fost niciodata la ginecolog... Daca te protejezi nu ai de ce sa-ti faci griji.

| emma23 a răspuns:

Trebuie sa te duci la ginecolog de 2 ori pe an. Poti sa te duci la ginecolog fara ca ai tai sa stie.Iti faci programare si te duci. Dupa ce faci sex n-ai de unde sa stii daca totul a fost in regula decat daca te protejezi corespunzator.Cand mergi la ginecolog spune-i sa-ti recomande niste contaceptive.Cel mai sigur e prezervativul pentu ca protejeaza si impotriva bolilor cu transmisie sexuala (BTS). Numai bine si cat mai mult sex protejat! big grin

| MaryJane16 a răspuns:

Nu este o situatie periculoasa daca te-ai protejat.dar cel mai bine e sa te duci la ginecolog sa te asiguri ca totul este bine.cat despre parintii tai. daca sunt o fire mai stricta, te sfatuiesc sa ii abordezi mai usor aducand vorba despre aceste subiect ca pana la urma o sa te ajute ca doar esti copilul lor. daca ai o relatie buna cu macar unu dintre ai tai.nu ai niciun motiv sa nu le zici.si daca intr-adevar nu poti sa vb cu ei sub nicio forma...vb cu un psiholog sau cineva matur apropiat(rude, pr) si du-te la ginecolog oricum.sa stii ca totul este strict confidential. Poti sa stai fara griji daca parintii tai nu vrei sa afle.