| mady36 a întrebat:

Uitati si pe mine ma enerveaza chestia asta mereu parintii decid.Pai bine pana la o anumita varsta adica eu am 12 ani si toate fetele merg in parc singure se pplimba cu barca ies la un suc, la o pizza si nu e corect_____ ia ghici nu ma lasa si imi vine sa-mi smulg parul din cap adica chiar si fetele de 3-4 merg si eu care trec 6 eu zic ca sunt mare si ca ma pot descurca adica toata scoala merge in parc la suc etc.Cred ca eu sunt singura care nu ma lasa sa merg si ineori cchiar stau singura in camera mea si plang nu inteleg daca era mama era bine dar s-a dus adica a murit si mama si tata din pacate am ramas la buni si nu ma lasa din pacate bunicul meu e mai bun m-ar lasa sa merg cu prietenele sa merg singura la scoala dar e dezastru cu modul feminin(bunica) chiar nu stiu ce sa zic. Daca i spun ca imi place de un baiat ca e dragut si amuzant imi zice... Poftim? n-am inteles cacati cu ochii iti place de un baiat? doamne ai mucii la nas si iti place de un baiat? si a zis ca nici la 15 ani si nici la 20 nu ma lasa ma insoteste ca asa e firesc doamne iarta-ma da a exagerat ziceti voi cum e normal va roog ca sa i pot explica sa ma lase si pe mine mai libera nu chiar asa constransa. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Ellameh a răspuns:

E adevarat, e putin exagerata, dar gandeste-te, tu esti singurul suflet pe care il au aproape de ei si tin la tine ca la ochii din cap. Stiu ca e greu, dar trebuie sa le explici ca o data si o data tot va trebui sa te maturizezi si sa-ti iei zborul, iar ca pentru a-ti putea lua zborul la momentul potrivit trebuie sa inveti sa zbori. Probabil ca se gandesc ca nu o sa mai aiba pe nimeni la batranete, atunci cand o sa aiba nevoie de ajutorul unei persoane mai tinere. Tu trebuie sa le explici cat de mult tii la ei si ca vor ramane mereu pentru tine niste persoane foarte importante. Le spui cum vremurile s-au schimbat si a acum copiii incep sa devine din ce in ce mai independenti, iar ca daca n-o sa inceapa sa se obisnuiasca cu aceasta idee, tu n-o sa poti niciodata sa te integrezi in societate. E greu, dar va trebui sa le cladesti increderea in tine.

8 răspunsuri:
| gabitza_6878 a răspuns:

Mie imi face asa mama ( si am 14 ani ) laughing dar eu nu-mi mai bat capul cu ea, ii zic direct : plec in parc
deja s-a obisnuit oh go on imi zicea la fel : la varsta asta baieti? ce? ai innebunit? si intr-o zi i-am trantit asta: vrei sa fiu ca tine? sa nu ies decat cu tine si cand dau de primul barbat pe la 20 de ani sa stau cu ala, sa-mi tranteasca un plod si sa ma lase?
si de atunci s-a potolit
dar la tine e mai complicat...parintii au murit, acum iti dai seama ca ii este frica sa nu ti se intample si tie ceva; dar e prea exagerata. incearca sa iesi mai mult cu ea ca sa capete incredere in tine(dar nu cred ca functioneaza )

| ✿puffa✿ a răspuns:

laughingRad pentru ca sunt cam la fel si eu...desi la mine mama e buna si ma lasa si nici tata nu e rau, dar bunica zice acelesi replicilaughing
Am mai multe variante, alege-ti tu:
1. ii explici bunicii ca majoritatea fetelor ies afara cu fete si baieti pe la 10 ani, ca nu e bine sa te tina asa in lesa ca vei iebuni si ca ai aprecia mult daca te-ar intelege. II poti promite ca nu o vei dezamagi, ca vei nvata bine dar in schib iti ceri rasplatatongue
2.Complotezi cu bunicul, il faci sa te ajute sa o tina pe bunia ocupata sau sa o convinga ga esti mare(cea ce nu cred ca ar fi asa binestraight face)
[oricum, eu am 13 ani am trecut cls a8a si tot asta imi zice bunicastraight face]
3.iti convingi o prietena sa te ajute cu asta, cai ele te cun mai binetongue...
Cat despre faza cu baiatul:ai grija cacci bunica nu isi bate gura degeaba, ii e frica ca baietii isi vor bate joc de tine, crede-ma ca in ziua de azi orice e posibil...
Oricum stai linistita ca la 18 ani ai tot dreptul sa faci ce vreihappyDar sa nu te lasi corupta sau dusa de valwinking
Mult Succes si voie buna:*:*:*:*:*

| mihaela_3438 a răspuns:

Nu e bine daca te pui cu bunica
ajut-o cu treburile, razi cu ea, fi prietena cu ea, barfiti[bunicilor le place asta]
fi dee partea ei
iesi cu ea in parc
spune-i "uite...cutarescu iese singura"

am avut si eu o problema asemanatoare cu tata...
nu ma lasa in pace
pana i-am zis ca sunt mare si sa ma lase in pace.
succes:*

| 1235678907452352 a răspuns:

Te tine intr-un glob de sticla pe care il supravegheaza non-stopstraight face

| yooman a răspuns:

E ceva foarte normal ca la varsta ta ca parintii, in cazul tau bunicii, sa-ti interzica astfel de lucruri. Daca te gandesti mai bine o face pentru ca sa te protejeze, si accepta situatia asa cum este pentru ca pana la varsta de 15-16 ani asa ar trebui sa se comporte cu tine pentru ca in primul rand esti fata si fetele sunt mai expuse la pericol ca baietii. Nici la o relatie cu un baiat nu ar trebui sa te gandesti pana la 15-16 ani. Daca ar fi sa te lase dupa capul tau te-ai strica rau de tot. Daca continua tot asa sa te protejeze ai sa vezi ca mai incolo ai sa-i multumesti foarte mult cand vei vedea alti copii de 12 ani cum sunt sau cum au ajuns. Si cum a spus si mihaela incerca sa ai o relatie cat mai prietenoasa cu bunicata. Nu te grabii sa cresti, ai tot timpul din lume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tocmai pentru ca mami si tati nu mai sunt, bunicii nu vor decat sa aiba grija ta, sa nu ti se intample ceva rau. Esti totusi, un copil.
La 12 anisori ai tai, poti sta nesupravegheata doar in fata blocului.
Mai tarziu, cand vei mai creste, vor avea incredere in tine si vei putea pleca singura la plimbare.
Fii ascultatoare, nu-i supara pe bunici, ai grija de tine, si nu uita, mami si tati vegheaza asupra ta, de-acolo de sus, unde sunt, printre ingeri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am 12 anitongue si eu pe mine acum de pe a 4 ma lasa cu fetele acum merg in centru in parca la innot la suc cu rolele cu pretenel mele e super inainte si mama avea indoieli si din astea>.>" pona a inkepot sa vada ca ma deskurk singura inkearka sa o faci sa inteleaga ca esti mari si kaa trebuie sa aiba incredere in uh

| ionutdinu21 a răspuns:

Da lome da sa nu uitam ca ai 12 ani nu ai vrea sa-ti dea bani sa te duci la un club ceva
hai sa fim seriosi