| An89 a întrebat:

Ultima mea menstruație a fost pe 20 septembrie, pe 12 și 13 octombrie am facut sex neprotejat, dar ejaculare s-a produs în afara vaginului. Cred că am avut două contacte în fiecare zi din cele precizate, primul protejat, iar al doilea neprotejat. Pe 12 nu sunt sigura ca am făcut-o de două ori, daca am facut-o partenerul meu sigur a fost la baie înainte, iar pe 13 au existat 6 ore diferența, poate chiar mult mai mult între cele 2, în acest timp a fost la baie. Am un ciclu neregulat, iar în ultimele 3 luni a durat 28- 29 de zile, crezând că și cel de acum va fi la fel, am riscat. Cel mai lung ciclu pe care l-am avut a fost de 39 de zile. Înainte, în timpul și putin după ultima menstruația am suferit de o infecție cu candida. Sunt aproape sigură că nu au ajuns spermatozoizi în vaginul meu, doar ca imi e frica totuși. Aș fi putut să rămân însărcinată? Am totusi sânii sensibili, chiar de mai bine de o săptămână și durere de burta de 2-3 zile.

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care ciclul menstrual prezinta diferente de lungime mult prea mari care depasesc 10 zile, intre cel mai scurt de 27-28 de zile si cel mai lung de pana in 39 de zile, intr-o asemenea situatie devine imposibil sa se mai poata face o analiza chiar si aproximativa a posibilitatii de a se forma sau nu o sarcina. Insa totusi daca se are in vedere faptul ca in general si in majoritatea cazurilor, lungimea ca numar de zile a ciclurilor menstruale este de 28-29 de zile, se poate aprecia ca posibilitatea de a se forma o sarcina in urma unui sex intretinut in a 23-a si 24-a zi de ciclu si mai ales in cazul in care sperma nu a ajuns in mod destul de cert si sigur in vagin este foarte mica spre aproape imposibila. Femeile care se confrunta cu existenta unui astfel de ciclu total dereglat, pentru a evita orice risc de a ramane insarcinate cu o sarcina nedorita, este de datoria lor sa NU accepte sa intretina acte sexuale neprotejate, fiindca in prezent exista mai multe metode de protectie foarte sigure. Multa sanatate!

| Andreeush a răspuns:

Ar trebui să faci un test de sarcină pentru a fi sigură.

| Aghireirs a răspuns:

Stai calma. Poate este o dereglare hormonală.
Așa a fost și la mine și nu am rămas insarcinata.Este totul bine.
Succeslaughing