| RaissaM a întrebat:

Un ginecolog are voie sa ii spuna mamei daca mi-am inceput sau nu viata sexuala fara acordul meu? Am auzit ca nu are voie daca eu nu sunt de acord, dar nu stiu ce sa cred.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca esti majora si soliciti sa pastreze confidentialitatea, nu are voie sa ii spuna. Daca esti minora, este obligat prin lege sa o informeze privind toate detaliile legate de sanatatea ta (iar inceprea activitatii sexuale inainte de 18 ani e o problema serioasa de sanatate) si sa ii raspunda la toate intrebarile. De asemenea, mama ta poate solicita sa fie prezenta la consultatie.

| Andreeaa19 a răspuns:

Da,ii spune in caz ca esti minora.

| SkyPilot a răspuns:

Daca esti minora ii poate spune. Daca nu, esti protejata prin lege (confidentialitatea relatiei cu pacientul) dar mama ta poate sa faca presiuni si sa intre cu tine in cabinet. Intr-un astfel de caz trebuie sa te tii tare si sa o dai afara.

| peperonies a răspuns:

Are

| Lawliet14 a răspuns:

Daca esti minora ii spune sigur. Numai asa daca convine cumva cu tine nu o sa ii spuna. Daca il rogi cumva si joci putin teatru cum ca ar fi important pentru tine! laughing

| MoxiMonny a răspuns:

Nu are cum să-i spună, un spiriduș îi coase gura dacă încearcă să scoată o vorbă.

| CatalinaMA a răspuns:

Depinde si de ginecolog, daca esti minora are voie daca esti majora categoric nu fara acordul tau