| Diav0la a întrebat:

V-ati intrebat vreodata care sunt motivele pentru care iubiti? M-am tot gandit... Dragostea implica nu motive, caci ar fi deplasat sa spui ca exista motive atunci cand iubesti. Cand iubesti nu ai un motiv anume ...sau 10... iubesti si atat... iar cand iubesti cu adevarat iubesti neconditionat si daruiesti fara sa pretinzi ceva in schimb... E atractie... e acel "nu stiu ce" care te face sa visezi, sa razi in hohote, sa plangi, sa-ti doresti sa oferi totul ...sa fii aproape chiar si cand esti departe... e un amalgam de contraste ale carei "motive" le cauti si le gasesti in orice si in nimic.

Voi ce credeti? Iubiti dintr-un motiv anume?

Răspuns Câştigător
| buburuzAndreea a răspuns:

Cred ca iubim pentru ca avem nevoie de acea persoana in viata noastra. E ceva mai puternic decat noi, o facem fara sa realizam. Fie acea persoana ne e destinata sa ne modifice cursul vietii intr-un fel sau altul, fie, involuntar, ne indragostim de ea pentru ca stim ca ne-ar completa si ne-ar transforma in ceva ce ne dorim sa fim.

Alteori nu exista explicatie, se intampla fara sa ne dam seama. Noi suntem ultimii care realizeaza ca ne-am indragostit, atunci cand pentru toti ceilalti era evident, din cauza felului in care vorbeam despre el/ea, sau din cauza privirilor pline de subinteles pe care i le aruncam.

Chiar daca exista un motiv pentru care iubim, chiar daca ca nu exista, ar trebui sa fim recunoscatori ca simtim acest sentiment minunat. love struck

9 răspunsuri:
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Evident. Iubesc pentru ca. iubesc! Atat de simplu!

| Encore a răspuns:

Io cand m am combinat cu prietena mea care o am acum, mai mult de 2 saptamanii nu credeam ca stau cu ea nu simteam ca ar fi fata potrivita pentru mine, acum dupa 2 luni si ceva as face orice ca sa nu o pierd... Nu cred ca e vreun motiv anume pentru care o iubesc...

| inna a răspuns:

Daca nu ai iubi ai fi un om lipsit de orice moralitate, ai fi un un om rau si fara suflet...asa a fost lasat pe lume : Sa lupti! Sa Suferi! Sa iubesti!

| canarita a răspuns:

Iubesti pentru ca simti nevoia sa fii la randul tau iubita... din aceasta mare nevoie de dragoste, la un moment dat, vezi intr-o persoana imaginea idealizata a iubirii si-ti pui in acea persoana toate sperantele tale, toate visele, trairile si nazuintele, gandurile, uneori viata intreaga, puterea de munca, banii, sanatatea, te pui pe tine si intreaga ta fiinta... din pacate aceasta chimie nu rezista decat maxim 5 ani aproximativ, dupa care incepi sa vezi adevarata fata a iubitului... dragoste adevarata se naste atunci cand descoperi persoana putin cate putin, te face ea sa o iubesti pe zi ce trece mai mult, este vorba de acea dragoste crescatoare, matura care se invata si se simte in timp...desi nu-i la fel de patimasa si arzatoare ca prima este unica adevarata, trainica si aducatoare de liniste sufleteasca...numai ca doar batranii stiu lucrul acesta...

| eni a răspuns:

Sa iubesti e un lucru minunat, motive... iubesc si atat.

| Simon_7286 a răspuns:

Acum doar doresc sa iubesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu m-am intrebat niciodata.Am trait, doar atit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubesc deci traiesc. daca iubire nu e nimic nu e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubesc pentru ca iubesc si pentru ca asa imi spune inima.nu e un motiv anume pentru care iubesc...va day un sfat :mai bine sa nu iubiti niciodata decat sa iubiti fara sa fiti iubit(a)! orice a-ti spune ...cand iubesti si suferi si mai ales cand sentimentu nu este reciproc.recent de tot (ieri)am suferit o despartire si sunt disperat.simt ca viata mea nu mai are rost... dci aveti grija cu iubirea!

Întrebări similare