| RAY a întrebat:

V-ați jucat vreodată un joc? In acel joc ați acumulat noi puteri,acum imaginativă că omul în jocul evoluției a avut inițial creierul de nuca care a tot crescut,cum a crescut asta sa adăugat partea primitivă aia se ocupa cu supraviețuirea și reproducerea,astea sunt involuntare nu le putem controla,nu tu decizi când îți este sete,foame,atracție sexuală,a doua bucata adaugă e partea emoționala,afecțiune,socializare,iubire,a treia parte e rațiunea - auto controlul,partea congitiva,conștientă a creierului,omul da poate inhiba prin auto control totul dar e limitat de genetica și glugoza, întrebări?

8 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Noi nu decidem mai nimic, nici macar ce mancare ne place, tu alegi doar din ce-ti place. Si cu asta am zis cam tot, asa e la toate.

Poate inhiba pe naiba prin autocontrol, poate inhiba ce s-a dorit a putea fi inhibat.
De aia cand ne indragostim nu mai putem controla nimic? Ca putem inhiba prin autocontrol? Deci ne referim la a doua bucata.
De prima nici nu mai vorbesc.

Deci partea 3 merge doar asa la ceva ce nu face parte din 1 si 2, dar oare ce nu face parte?

De ex si la slabire fi atent, vrei sa slabesti da? Okey, desi corpul isi ia cele 2200 kcal zilnic din grasime, deci se verifica ca e full hranit si s-a verificat si la mine, iti e foame de rupi! Pai de ce, daca corpul e hranit full?!
Cum sa slabesti daca partea 1 te rupe in 14? Te obliga sa mananci prin disconfortul pe care ti-l da.

Pai probleme ca grasimea nu se transforma in glucoza! De aia ti-e foame desi ai kg in plus. Ca sa te faca sa pui pe tine de fapt, vezi? Daca nu mananci nimic, corpul descompune grasimea in corpi cetonici si aia te hranesc, dar interesul e sa nu slabesti!
Dictatura ma, ce zice relian ca nu e dictatura.

Ce sa controlezi daca te indoaie pofta si foamea?
Dar baietii acum trebuie sa faca patch-uri cum s-ar spune, si sa corecteze ce natura (sau materialul din care suntem facuti cum zice relian) a facut anapoda ca sa ne strice smecheriile noua.
Au scos sa reduca pofta de mancare si merge f bine.

Au scos (ketohexokinaza inhibitor) ca fructoza din zahar si amidon sa nu mai fie transformata in grasime in ficat, ci sa iasa afara neprocesata.
Deci noi acum trebuie sa facem update ca sa fim la zi, sa ne fie bine mancand duiciuri.
Avem depaglifozin care scoate un 60-80 g de glucoza prin urina zilnic, deci mai pierzi min 200 kcal asa gratis, glucoza care nu iesea (alt jigodism natural, pai daca e in plus, scoate-o in mama ta afara, vezi ca e in plus, protejeaza-te, ia masuri sa nu-ti faca rau).

Intrebare, de ce oamenii nu se prind ca nu prea avem liberul arbitru?! Desi faptele sunt evidente, mai ales cand iti si explica cineva sa zicem.
Mai ales pe axa relatii ma refer.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Pentru că religia spune că omul are rațiune,liber arbitru,auto control iar gândurile sunt de la Satana,dacă te atrage o fata ești ispitit de Satana,dacă tu că fata vrei sex ești Satana,dacă ai omorât pe cineva a fost Satana,dacă ți foame și ești la dietă e Satana,acest Satana e de vina pentru orice ))))) de ce să se maturizeze romanul când poate da vina pe Satana, inundațiile le-a dat Satana, Dumnezeu pedepsește omul curios, tot ce e rău e Satana, glicemia e Satana, Satana creste glicemia?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Pai si in religie satana a fost facuta de dzeu, deci e sub el, asta se stie! De ce a lasat-o sa faca prostii? Daca luam si in fantasma povestea ca reala.
Nu da nici in poveste.

Si dzeu de ce nu zice "beeei sclavule, vezi ca eu te-am facut, nu mai urca glicemia si greutatea lu` Ray, ca-i plac vivele da-te dreacu de satana ca te fac praf acu`".

Deci daca ii permite, e complice clar.
Satana nu e egalul lui dzeu!
E exact cum te-as face eu sef de spital si eu is patronu, tu iti bati joc de pacienti si eu sa nu fac nimic, ce inseamna? Ca si eu sunt la fel.

Nu e cum sunt rusii cu sua doua puteri cam egale si nu ai ce face, ca aia mai intelegeam.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Mă pedepsit iahve săptămână asta, am băgat viva și roshen și mă luat durerile de burtica, m-am învățat minte

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Daaaa, s-a suparat dzeu pa tine si satana ca nu le-ai dat si lor vive si napolitane roshen.
Trebe sa bagi si niste Rybelsus sau Saxenda, ca sa nu mai simti nevoia sa mananci asa, si sa slabesti fara efort, nici pe psihic mi se pare ca nu mai mananci asa.

Astea le pot da diabetologii, endocrinologii si nutritionistii.
Si se dau daca ai de la IMC 30 in sus. Tu ai IMC 35 la 160 cm si 90 Kg.
Eu i-am dat cu din astea inca de la 68 kg (la inaltime de 1, 7 m), ca sa nu ajung sa sar de maxim, si am ajuns la 60.

Daca vrei, discuta cu un medic si vezi, ca vad ca altfel nu slabesti.

| mastadont a răspuns:

În principiu așa e, o dată ce avem rațiune putem să controlăm și celelalte impulsuri, totul e să avem și voința necesară. Chiar dacă sunt ateu cred în liberul arbitru pentru că îl văd la treabă zi de zi. Chiar și impulsurile de bază cum ar fi nevoia de hrană pot fi controlate, există destule exemple în lume de oameni care au protestat și au făcut greva foamei zile întregi sau oameni care s-au trezit că trebuie să supraviețuiască în deșert sau cine știe pe unde, oamenii aceștia și-au raționalizat strict apa și mâncarea, deci au reușit să controleze și aceste impulsuri și nu au băgat tot ca sparții să moară de foame dup-aia. Ba chiar cu exercițiu și perseverență și bătăile inimii pot fi controlate, prin respirație îți poți regla pulsul indiferent de situație.

| RAY explică (pentru mastadont):

Chiar am descărcat un curs de meditație, despre auto sugestie ce părere ai?

| mastadont a răspuns (pentru RAY):

Funcționează însă ai grijă ca autosugestia să fie în concordanță cu principiile tale nu opusă. Dacă te ambiționezi să faci alergare în fiecare dimineață prin autosugestie și ție îți place sportul atunci va funcționa, dar dacă nu îți place nu. Autosugestia mi se pare folositoare doar dacă ai nevoie de un impuls, de ambiție să faci un anumit lucru, etc. Dacă vrei să schimbi ceva fundamental la tine atunci trebuie introspecție și mai ales trebuie înțeles fiecare unghi al problemei. Cu cât înțelegi mai bine un fenomen cu atât mai mult control vei avea asupra lui, valabil și pentru emoții. Dacă doar le lași să treacă pe lângă tine și nu încerci să înțelegi de ce ai acele emoții, ce le declanșează și cum se manifestă cum te aștepți să le poți controla? Meditația te ajută să intri în starea de observator, te detașează de emoții într-un anumit fel încât să îți permită să le observi imparțial. De asemenea, meditația te învață disciplina mentală. Meditația înseamnă de fapt un control strict asupra minții, o focusezi pe o anumită problemă sau doar pe relaxare golind-o de orice altceva. Acesta este un proces constant însă pentru că mintea tinde să fugă constant și fără rost învârtindu-se în cerc, cerc care trebuie rupt constant. La început vei reuși să-ți golești mintea doar pentru câteva secunde însă o dată cu exercițiul va crește și durata meditației pentru că se întărește controlul pe care îl impui asupra propriilor gânduri și acestea nu mai pot evada. Dacă la început golitul minții ți se pare ca și cum ai încerca să strângi nisip cu o sită, cu timpul voința ta va deveni un zid de netrecut. Așa cum corpul are nevoie de multe exerciții și efort pentru a deveni mai puternic așa și mintea are nevoie de meditație pentru a fi disciplinată și controlată.