Ai un sot tare mamos si nu poti sa schimbi ceva, daca discuti cu el despre asta ajungeti la cearta, mai bine lasa lucrurile asa cum sunt
Sărut mîna i mi cer scuze că te dreanjez cu o intrebare, nu am inteles el este dependent de mama lui, sau de mama ta? Că ai zis dependent de mama, iar mame sint amîndouă una biologică (mama lui, iar mama ta, adică soacra lui prin aliantă) deci explică ne si nouă te rog mult.
Buna De mama lui. Chiar nu mi se pare normal sa fie ea mai importanta pentru el decat eu si copilul nostru totusi suntem impreuna de 10 ani si avem un copil impreuna
Multumesc pentru explicatii.
In primul rand sa va traiasca copilul! apoi varianta sa faci la fel cu mama ta nu e buna deloc deoarece s-ar putea sa interpreteze gresit mesajul sau sa nu aiba nimic impotriva. cel mai bine e sa vorbesti cu el sa-i zici "nenea! ai 30 de ani nu esti baietelu lu mamica esti barbat insurat cu copil. singura persoana careia ii dai raportul de acum incolo sunt eu, clar? altfel ia-te si du-te la mata, la soacrata" sau poti sa ii spui si cu alte cuvinte
E cazul ca nu mai pui la inima faptul ca e atat de apropiat de mama lui,atata vreme cat soacra ta nu il invata de rau,nu starneste scandal intre voi pe tine nu are ce sa te afecteze,si eu ii spun mamei mele tot si nu vad de ce as ascunde,suntem o familie si daca poate sa ma ajute bine,dar nu imi face rau,aveti copil mic, poate candvavei avea nevoie sa te ajute cu copilul, nu vad de ce te-ai ascunde de soacra, ea tine si la copilul vostru neconditionat, ideal ar fi sa incerci si tu sa te apropii de ea si vei vedea ca lucrurile nu sunt asa de rele
Pai si pana acum n-ai observat ca e atasat de mama? Eu cred ca a inceput abia acum sa te deranjeze, fiindca te simti coplesita de schimbarile petrecute in organismul tau. E greu sa ai grija de un bebe, probabil te simti obosita si nervoasa. Nu lasa insa ca aceste stari, sa-ti afecteze casnicia. Multe cupluri incep sa aiba probleme, dupa aparitia unui copil, tocmai din acest motiv.
Ce se întâmplă de fapt?
Individul nu acceptă maturizarea şi refuză tranziţia de la relaţia de tip copil-părinte la relaţia adult-adult.
Dragostea dintre tine şi soţul tău nu se află în acelaşi plan cu dragostea dintre el şi părinţii lui.
Nu zic neapărat că problema ar fi la el.
Poate că tu eşti pur şi simplu geloasă pe relaţia strânsă dintre soţul tău şi părinţii acestuia.
Relaţia ta cu proprii părinţi cum este?
Cum a fost? Poate ţi-ai fi dorit să fi-ţi mai apropiaţi dar a fost mai rece?
Dacă în relaţia soţului cu părinţii acestuia încerci să reglezi nişte conturi care ţin de relaţia ta cu proprii părinţi?
Lucrurile nu sunt aşa de simple precum par.
Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ta pentru ca iti este mama... Si ea te v-a intelege daca zici ca vrei sa eviti o cearta cu sotul. Poate omul vrea sa o ajute sa ii fie aproape sau poate urmareste ceva. Vorbeste cu mama ta cel mai bine.
E vorba de mama lui nu de mama ei. Acum sincer in afara de a discuta cu el nu ai ce sa ii faci. Banuiesc ca inainte de a te marita cu el nu stiai de relatia lui cu mama? Sau nu ai vrut sa stii. Aveti deja un copil, deci de despartit mai greu...
Ma scuzi revin cu un raspuns nu mi-am dat seama. Sunt oameni care si la varsta de 40 de ani sunt atasati de mama sau tata (in cazuri mai rare) pentru cai n celalt parinte nu a putut gasit o atasare o intelegere si asa se apropie mai mult de mama lui cum este si cazult tau. Depinde cum a fost invatat... Tu ar trebui sa vorbesti cu el deschis.
anonim_4396 întreabă: