| Armyanka a întrebat:

Va rog ajutați-ma, simt ca trăiesc intr-o telenovela, deci am un iubit in secret de 2 ani, el e țigan cu traditii, (nu am timpul necesar sa zic toata povestea), părinții mei nu ar accepta asa ceva eu fiind la facultate iar el… încearcă sa evolueze pe scara socială, toate au fost Ok pana când un membru de familie de-ai lui i-a făcut datorii la cămătari pe care trebuie sa i le plătească el, asa ca muncește dar in zadar. S-a gândit sa se mute in alt oras si vrea sa fug cu el. El a renunțat la familie pentru mine, nici nu le mai răspunde la telefon, ma iubeste, ne petrecem majoritatea timpului impreuna iar pe părinții mei ii mint ca ma vad cu o prietena, el vrea sa fugim luna asta in alt oras, dar îmi e frica, eu ii iubesc pe părinții mei si nu as putea sa le fac rau… Cum sa plec asa pur si simplu? El a făcut-o, dar eu nu cred ca pot… ei ma iubesc, mereu au avut grija sa îmi ofere tot ce e mai bun, i-as nenoroci pe amândoi dacă as fugi asa. Iar iubitul meu se enervează si zice ca eu vreau sa rămân prințesa lui mama si tata si ei o sa ma controleze toata viata. Nu e adevărat, dar nu știu ce sa fac. Fugitul e un pas foarte mare(apropo, SUNTEM MAJORI!). Nu știu cum sa abordez situația, in momentul asta plang fiindcă dacă el pleacă singur din oras atunci ce ma fac? Am atâtea amintiri cu el si nu vreau sa renunț, am ras impreuna, și am și plâns. Deși toți îmi spun ca pot sa gasesc pe altcineva, eu nu vreau. Nu vreau sa renunț la el, dar ii iubesc și pe parintii mei, va rog, ce sa fac? Nu am înflorit nici măcar 1% povestea, deși mi-as fi dorit sa nu fi fost asa complicat. Nu doresc nimanui sa treacă prin asa ceva. Sunt disperata, de 2 ani de zile tot mint pe ai mei si acum sa fug de acasa mi se pare extrem de mult, el fuge pentru ca sa nu îl caute cămătarii si vrea sa fie cu mine si sa înceapă o viata noua. Ce sa fac? Va rog, dati-mi un sfat înțelept, sunt disperata, nu am liniște deloc când ma gandesc.

28 răspunsuri:
| Clarity a răspuns:

Înțeleg ca te gandesti la discriminarea care exista in țara și faptul ca lumea o sa vorbească ca vrei sa fii cu cineva care este rom.
Tu gândește-te dacă cunosti persoana cu care vorbești și dacă poți sa vezi o viața cu el in viitor.
Dacă te hotărăști ca vrei sa pleci cu el, spune-le părinților tai adevarul, ai prieten de ceva timp și te muți cu el. Eu zic sa le faci cunoștința dacă vreau și pot sa îl trateze cu respect.
Dacă plecați trebuie sa va gândiți la un plan, ce se întâmpla cu facultatea ta?, trebuie sa o continui.
Un alt lucru care trebuie sa îl discutați ii relația lui cu familia sa, nu poate sa o lase pentru tine trebuie sa o lase pentru el. Ar trebui sa se gândească la ce fel de relație vrea sa aibă cu ei in viitor.
Situația ta ii complexa dar sper ca te ajuta ce am spus și o sa îți pui niște întrebări.

| darrio2007 a răspuns:

Intre el si parinti, alege parintii.
Ei te vor iubi toata viata, neconditionat.
Iti inteleg modul de gandire, esti tanara.
Peste cativa ani, viata nu va mai fi roz, asa cum o vezi tu acum. Am destui ani de casnicie, ca sa imi permit sa iti dau acest sfat.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Valeleu fetele din ziua de azi nu mai au standarde in alegerea iubitiilor...cum naiba va cuplati cu pleviile societatiii? cu camatarii nu e de gluma..in secunda 2 va gasesc si va impusca in cap

| anonim_4396 a răspuns (pentru VerginicăVacăGrasă):

A spus mai demult sau scria pe contul ei ca este armeanca, armenii la ten seamana cu tiganii.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu spun sa-ti folosesti creierasul inainte sa iei o decizie pripita, pe care o vei regreta toata viata!
Ce-ti ofera acesti rrom? Nimic! O viata de dormit prin gunoaie si case parasite, fiindca nu are nimic, nu casa, nu bani, in plus viata lui este in pericol ca-i cautat de camatari sa-si plateasca datoriile, viitorul lui fiind incert si in pericol, pentru ca viata lui si a celor care sunt cu el este in pericol.
Ce vrei tu sa faci? sa umbli ca o tiganca, alaturi de el, dormind prin frig, fara mancare, fara caldura, fara bani, tot timpul ep fuga ca sa nu va omoare camatarii ...de ce?
Doar pentru ca ti se pare ca-l iubesti?
Eu iti doresc sa gandesti bine, inainte sa iei o decizie pe care o vei regreta toata viata, ca-i diferenta masiva de la o viata de nomad la una normala, de crestin civilizat.

| Mosotti a răspuns:

Ce sa faci? E simplu, gandeste-te ca parintii tai te vor iubi stabil pana la moarte, prietenu azi te iubeste, maine poate nu te mai iubeste.
Poti sa razi si sa te distrezi, sa iubesti, sa te simti bine si cu altcineva, nu casuna pe asta in prostie ca nu e bine.

Nu s-au terminat barbatii, ba da, va trebui sa gasesti pe altcineva. Camatarii aia vor sti unde e, vei suferi si tu la o adica, tu crezi ca aia-s prosti? Au pile, bani, afla pana la urma unde e, si are probleme.

A plecat de la ai sai ca e el in flacari acu ca-ti place de tine mult, dar o sa-i treaca si chiar e posibil sa se poarta urat cu tine, astia n-au asa chiar multa educatie.

Deci nu face rau parintilor care te iubesc mereu.

Nu mai fi asa disperata, ca dupa 20 ani o sa zici "Da fraiera am fost, daca aveam mintea de acum...m-am dus ca fraiera dupa unu de parca era ala buricu pamantului".

| Hammurabi a răspuns:

Eu o să-ți spun părerea mea chiar dacă știu sigur că n-o să-ți placă.

Povestea cu cămătarii e cam trasă de păr. Eu am avut de a face cu cămătarii în RO și știu sigur că nu există varianta ca altcineva să ia bani cu camătă de la ei în numele altei persoane. Indiferent că e membru al familiei, mamă, tată, soție, soț, etc.
Și nici nu există să solicite returnarea banilor de la altcineva decât de la cel căruia i-au dat.
Probabil el inventează o poveste pentru a-ți forța mâna să pleci de lângă ai tăi să fii numai cu el.
Țiganii au un talent înăscut de a inventa "povești" și a te face să crezi.
Un tip care te iubește cu adevărat, indiferent de etnie, nu-ți va cere sau impune niciodată ceva ce știe că te va "rupe în două" sufletește.
Ai mare grijă în ce te bagi. Povestea e extrem de dubioasă, n-ai cum să o verifici decât să crezi ce spune el. Nu fi atât de credulă doar pe ideea că te iubește.
Dacă te iubește, își va rezolva problemele (cu cămătarii sau cu oricine) fără să te târască pe tine în chestia asta.
Tu ce crezi?

| Armyanka explică (pentru Hammurabi):

Mersi de sfat. Din pacate, Faza cu cămătarii este exact asa, doar ca nu am intrat eu in detalii, deci el a ramas garant pentru acea persoana, au mers impreuna la acel cămătar, și fiindcă acel cămătar nu avea încredere in ala, și i-a spus prietenului meu ca dacă el nu reușește sa dea banii atunci trebuie sa ii dea el, și asta mai prost, a acceptat! Și persoana respectiva a pierdut toți banii la aparate, plecat in alta țara, ne-a blocat pe toți și nu putem da de el… și mei e și ruda de sânge cu prietenu meu…
Din pacate e totul real, și nu știu ce sa ma fac. L-a nenoricit chestia asta, nu am apucat sa ne bucurăm de nimic din cauza nenorocirii asteia.

| Hammurabi a răspuns (pentru Armyanka):

Ok.
Dar până la urmă, e greșeala lui că a acceptat să fie garant.
De ce te-ar trage și pe tine în chestia/mizeria asta?
Crezi că așa se scapă de cămătari? Fugiți în alt oraș și gata? Ați scăpat de ei forever?
Gândește-te la asta.
Fugiți amândoi, cămătarii îl vor căuta, se vor interesa, vor afla că a fugit și cu cine, află cine ești, și se vor duce peste părinții tăi...
Pote îți e greu acum să gândești toate "variantele" posibile, tot ce se poate întâmpla... dar chiar vrei să te bagi în așa ceva cu orice preț?
Iartă-mă că-ți spun, dar faptul că îl iubești, nu-ți poate șterge orice urmă de rațiune...

sad dar ce o sa faca singur in alt oras? O sa ne despartim? O sa ne vedem fiecare de viata lui? Știu ca a fost greșeala lui, dar când mi-a plâns in brațe am ramas fără cuvinte… și vad ca își dorește sa evolueze, și asta ma doare, știu ca ma iubeste sincer și eu pe el, nu te gândi ca a făcut afaceri cu ce știi ce cămătar periculos, era unu dinte-un sat, care mai da bani cu camătă la oameni, dar mna… tot e aiurea. mi-e frica sa îl pierd, nu vreau sa plec dar nici sa îl pierd sad

| Hammurabi a răspuns (pentru Armyanka):

Normal e să-și rezolve singur rahatul în care s-a băgat.
Nu să te tragă și pe tine.
Și rezolvarea nu e fuga. În nici un caz. Indiferent că fuge cu tine sau fără.
În al doilea rând, hai să fim serioși. El e în rahatul în care s-a băgat, dar foarte nonșalant te ironizează sau îți reproșează ție, că ești prințesa părinților.
Pe bune?
Ești prințesa părinților pentru că nu intrii cot la cot cu el în rahatul lui?
Nu știu dacă ce-ți spunem noi aici pe site îți va schimba ideile.
Dar măcar îți va da de gândit, Poate.

Orice sfat e apreciat și binevenit! Mda, pai a văzut ca am o familie mai înstărită care îmi face toate poftele, si îmi scoate ochii cu asta. deși vrea sa înceapă o viata noua in alt oras si pentru alta motive precum, vrea sa scape de țigănie, de toți "prietenii", de orașul asta, in fine. dar cea mai mare buba care contribuie la asta normal ca e cămătarul ala. Fiind de 2 ani de zile impreuna, si trecând prin atatea chestii impreuna, pe care îmi e lene sa le insir aici, pot spune ca chiar e o poveste de iubire, sau o telenovela turcească, :/ si știu sigur ca ma iubeste si ma vrea lângă el, vrea sa fiu cu el, sa ne strângem bani si sa ne luam un apartament pana atunci, deși si eu vreau asta, nu pot sa îmi rănesc părinții asa de tare încât sa plec definitiv. Mai ales ca ei habar nu au de relație. Îmi iubesc familia si îl iubesc si pe el….

| VerginicăVacăGrasă a răspuns (pentru Armyanka):

Un om evoluat face scoala...pe cand al tau.e un papa lapte.

| Emma30555 a răspuns:

Viata reala nu e ca în telenovele, și nici ca în filme turcești, iar dacă ție ți se pare ca e, atunci fi atenta ca el nu este în rolul principal. Un bărbat puternic care te iubește nu te-ar lua de acasă în felul asta, nu ar fugi. Din ce va trai în acel oraș dacă el nu are destui bani sa i plătească camatarului și sa scape de el. Eu nu cred ca se poate realiza asa rapid, decât dacă îl duce capul și dacă nu mai întra în alte belele. Dar el nu are cum sa aiba educația ta. A garantat la un cămătar pentru un amic care a cheltuit tot la păcănele. O prostie. Și vrea sa fugi cu el și sa faceți ce? Te angajezi, stați cu chirie, nu e chiar asa simplu. Pentru ce sa fugi de acasă, chiar asa mult îl iubești? Poate ca nici nu îl iubești atât, poate e obisnuinta sau ți e doar teama ca nu găsești pe altul mai bun dar eu sunt sigura ca vei găsi pe altul mai potrivit. Acum dacă chiar îl iubești, sa se ducă singur, sa muncească și îl vizitezi când poți, faceți lucrurile treptat, și iubirea va învinge, dar nici sa te tragă în jos pe tine nu e corect fata de tine și părinții tăi.

| Crackman a răspuns:

Sa iti vezi de facultate si viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei!

Pai eu iti pot spune ce as face eu daca m-as afla in aceasta situatie, insa as vrea sa mentionez ca nu e un sfat ci tu trebuie sa faci cea mai buna alegere pentru tine si sa folosesti raspunsul meu doar orientativ

In primul rand as constientiza ca imi este teama de parinti sa fiu eu, deci prin urmare ei nu ma accepta asa cum sunt, iar lui ii e teama sa fie liber (asta in cazul in care povestea lui e adevarata si nu are chiar el datorii la camatari) si prin urmare, daca nu a renuntat si la datoriile pe care trebuie sa le plateasca sau sa contribuie si el, nu e deloc in regula pentru nici unul din noi

As analiza situatia si daca s-ar merita as fugi cu el, in sensul ca as avea nevoie sa constientizez clar ca omul chiar ma iubeste, ca avem potential si un viitor impreuna

Iar parintii daca ma iubesc vor intelege si va fi in regula sa-i vizitez cand pot

Pe de alta parte, nu as risca daca e un tip controversat, dar nici sa ma las controlat de parinti nu ar fi o solutie sau cel putin sa-mi ingradesc libertate din cauza lor, fiind si majora

Acum alegerea este la tine pentru ca tu stii cel mai bine ce conteaza pentru tine, la ce riscuri te supui si asa mai departe

Mult succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu știu ce sfat să îți dau, dar țiganii să știi că sunt mai cu caracter decât românii. Am cunoscut și eu țigan cu care am mâncat la aceeași masă și din aceeași farfurie. L-am ajutat cu bani și i-am primit înapoi. Când românii de ai mei, atunci când i-am ajutat, m-au lăsat cu ochii în soare. Nu am mai păstrat legătura cu el, l-am văzut ultima data în urma cu 2 ani. Dar ce impresie buna mi-a lăsat in comparație cu alți romani de ai mei.

| Anonimu7041 a răspuns:

Sfatul meu cat de serios se poate.
NU pleca nicaieri.
Sa fie el si print, daca va iubiti, atunci spune-le alor tai toata povestea de fata cu iubitul tau, gen cheama-l si vorbiti.
Il chemi intr-o zi cand sunteti toti acasa si pui. la tot si ai tai trebuie sa inteleaga in alea 5 10 15 minute ca trebuie sa purtati o discutie cu toti 4.
Poate asa o sa inteleaga, dar sa NU faci prostia de a pleca.

| Armyanka explică (pentru Anonimu7041):

M-ar scoate afara in secunda doi cu tot cu el… mi-e frica. am mai incercat sa ii spun mamei și 3 zile nu a mai vorbit cu mine.

| Anonimu7041 a răspuns (pentru Armyanka):

Sa fugi NU este o solutie niciodata.
Din pacate oamenii se pot schimba si poate nu acum, dar peste x luni / ani daca se intampla ceva, unde te intorci?
Trebuie sa discuti ca nu au incotro, din pacate situatia este grea, dar trebuie!
Atfel, va trebui sa te desparti de el, caci nu ai ce face!
Imi pare rau! Sper sa treci peste problema asta!

Cunoscându-i pe ai mei, și afland ce fel de probleme are el, nu ar accepta niciodată. El e un suflet bun… dar ei nu pot înțelege. Nu vreau sa ma despart. Mai bine stau la distanta, și mai vin in Weekend la el, sau când pot, decât sa ne despartim. Am o prietena care are relație la distanta de 3 ani, el in București, ea in Cluj, iau trenul sa se vadă,. Si revenind la situația mea, ii voi supara pe ai mei foarte tare, Mai ales ca el e țigan… cu traditii. cu pălărie și haine tradiționale. (acum nu le mai poarta) ..eu am văzut dincolo de toate și acum suntem și frati și prieteni și iubiti. Dar ei nu pot înțelege … ce sa ma fac? Când sunt in situații de genul nu mai știu ce sa mai gandesc.

Situatia ta este extrem de delicata!
Iti sugerez inca o data sa NU te gandesti sa pleci nicaieri ca o sa regreti si daca o sa ramaneti impreuna pana la adanci batraneti.
Poti sa regreti ca la un momentdat te-a parasit sau ca ai copii cu el si nu-si pot vedea bunicii.
Mai bine pe moment fa cum ai spus cu vazutul cand puteti, pana poate se rezolva ceva, apoi poate gaseste o chirie ceva prin zona prin care stai.
Despre parinti tai... cu dus si intors. Ii inteleg si... nu.
Trebuie sa te inteleaga mai ales ca esti intr-o perioada instabila si dupa sa nu regrete si ei ceva daca Doamne fereste patesti ceva.
Incearca sa mai ceri si sfaturi de la bunici, matusi, unchi, poate ar ajuta!

Din pacate nu pot cere părerea nimanui din familia mea, doar varul meu stie ca am iubit, dar nu prea ii pasa, iar restul cred ca sunt o singuratica virgina și toanta. Asa ma cred toți, nu glumesc deși suna amuzant. laughing și da, cred ca voi încerca sa tin un echilibru, in caz de chiar pleacă din oras, o sa iau și eu trenul și rezist 5 ore pe tren pana acolo la el, și stau pe Weekend sau când pot. De părăsit nu îmi fac probleme, el e un bărbat foarte stabil. Și pot spune bărbat, fiindcă la 21 de ani a trecut prin atâtea lucruri singur, cu toate datoriile la cămătari pe care i le-a făcut persoana respectiva, părinții lui i-au spus doar "descurca-te". Sa vad dacă o sa fie de acord totusi cu vizitele mele la el, (in caz de chiar pleacă) ca e incapatanat rau și asta al meu. vrea totul sau nimic. In fine, de obicei ii trece. Dar Ai mei nu ma înțeleg deloc când vine vorba de asta, sunt rasiști cu țiganii, și pentru ei gândul ca as avea iubit este un subiect delicat, pentru ca nu le-am spus aproape niciodată ca as fi avut pe cineva, decât mamei, de vreo 2 relatii când aveam 17 ani…in schimb cu tata nu am vorbit niciodată despre asa ceva. sincer, nu știu cum sa fac sa liniștesc apele. Un pic, m-am mai liniștit, am plâns tare mult azi. E greu, mai ales când încerci sa menții o balanta intre familie și dragoste.

Te inteleg!
Ai mare grija de tine si sa nu faci prosti!
Candva totul o sa se rezolve, o sa vezi, asta daca iti e menit sa ramai cu el!
Toate cele bune, draga mea!

Îți mulțumesc enorm, m-ai liniștit cu cuvintele tale, și ma rog sa fie totul bine.

| UnulSimplu312 a răspuns:

Te manipuleaza! Eu zic sa stai si sa analizezi situatia. Mai ales ca el e tigan cum spui tu care tine de tradiții, nu uita ca la ei una din traditii e sa isi bata sotia daca ii comenteaza... iar femeia in comunitatea lor este considerată o sclava. Alegerea asta iti poate ruina viata, eu iti spun sincer sa nu renunti la viitorul tau pentru un gagic

| orailibrail a răspuns:

O poveste tipica.
Asa ajungem fetele sa se prostitueze și sa fie duse în strainatate!

| TheGreatSouthernTrendkiII a răspuns:

Marita-te cu el. Ar fi pacat sa lasi sa-ti scape un asemenea tip.