Orice fata/femeie dar nu numai ea ci si baiatul/barbatul care si-au inceput viata sexuala, ar trebui sa cunoasca precis mecanismul de formare/producerea a unei sarcini. De asemenea ar trebui sa stii neaparat ca pentru a se forma o sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite minim 2 conditii, cu precizarea ca acest lucru trebuie sa se petreaca in acelasi timp, sa se produca simultan/concomitent si anume : 1-) In primul rand CONDITIA PRINCIPALA este aceea ca fata/femeia trebuie sa fie obligatoriu in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, (cele 4-5 zile dinaintea zilei de ovulatie), sau sa existe deja un OVUL VIABIL in uterul ei care sa poata fi fecundat de catre un spermatozoid. 2-) Printro modalitate indiferent care ar fi aceasta, SPERMA trebuie sa patrunda, ajunga, obligatoriu IN VAGIN (indiferent de cantitate), deoarece doar in acest mod spermatozoizi existenti in sperma vor putea trece din vagin in uter si de acolo in trompele uterine pentru a fecunda ovulul in cazul in care aceasta deja exista in acel moment. In cazul sexului protejat, formarea unei sarcini teoretic este impiedicata intr-o proportie de peste 92-97%. Si ca o concluzie finala, ai putea sa-ti faci griji insa extrem de mici si DOAR/NUMAI intr-un singur caz, DACA SEXUL a fost intretinut intruna din cele 3-4 zile ale PERIOADEI FERTILE. In celelalte 22-24 de zile ale ciclului menstrual formarea unei sarcini este IMPOSIBILA chiar daca sperma este ejaculata intentionat in vagin. Multa sanatate!
Corbulalbrosu deci zici ca nu ar fi riscuri?
Daca sexul este intretinut intr-o oricare alta zi in afara celor 3-4 zile ale PERIOADEI FERTILE orice discutie privind posibilitatea de a se forma o sarcina devine inutila. Femeie poate ramane insarcinata doar in cazul in care indiferent de modul de a se produce, sperma ajunge in vagin in cele 2-3 zile premergatoare ovulatiei, in caz contrar riscul de sarcina atat teoretic cat si practic este aproape 0 (ZERO).
Si eu cum aflu care e perioada fertila, ultimele luni la inceput de luna a avut menstruatia
In mod logic ar fi fost de datoria prietenei tale sa se informeze si sa cunoasca aceste aspecte extrem de importante privitoare la viata ei sexuala. PERIOADA FERTILA SE POATE DETERMINA NUMAI/DOAR IN CAZUL IN CARE CICLUL MENSTRUAL ESTE REGULAT. O sarcina se poate forma/lua nastere DOAR in perioada fertila a ciclului menstrual. Perioada fertila a unui ciclu menstrual reprezinta o perioada de circa (4)5-6(7) zile in care o femeie poate procreea, adica poate sa ramana insarcinata in cazul in care intretine contacte sexuale neprotejate si partenerul de sex ejaculeaza sperma in vagin intentionat sau involuntar. Aceasta perioada poate fi determinata doar/numai in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT, adica are mereu/constant aceeasi lungime cu acelasi numar de zile de fiecare data. Este stabilit stiintific ca in fiecare ciclu menstrual foliculul ovarian va produce INTOTDEAUNA DOAR O SINGURA DATA intr-un ciclu menstrual unul sau in cazuri foarte rare 2 sau mai multe ovule viabile(cand se formeaza sarcina cu gemeni), INTOTDEAUNA cu FIX 14 zile inainte de inceperea urmatoarei menstruatii, indiferent de lungimea ciclului menstrual. Acea zi in care este produs ovulul se numeste zi de ovulatie si in functie de aceasta se determina perioada fertila. Este determinat stiintific si medical ca ovulul este viabil/poate fi fecundat incepand din momentul aparitiei o perioada de 12-16 ore pana la maxim 24 de ore. Daca nu se produce fecundarea, ovulul nefecundat intra intr-un proces de degenerare rapida si in 2-3 zile se dezintegreaza, iar resturile sunt resorbite de organism. Este acceptat si faptul ca un spermatozoid ajuns in uter si de acolo in trompa uterina poate supravietui in conditii ideale pana la circa 5 zile timp in care asteapta producerea/aparitiei ovulului. In concluzie aceste 5 zile (cat poate trai spermatozoidul) + 1 zi (cea a ovulatiei) + 1-2 zile (marja de eroare) = 7(8) zile reprezinta perioada fertila. Aceasta perioada fertila este intotdeauna fixa fata de ziua urmatoarei menstruatii insa variabila fata de prima zi a menstruatie deja trecute, astfe ca : in cazul celui mai scurt ciclu menstrual (c.m.) cel de 21 de zile in care ovulatia se produce in a 7-a zi a ciclului; rezulta ca perioada fertila va fi intre a 2-a si 9-a zi a c.m., in cazul unui c.m. mediu de 28 de zile, caz in care ovulatia se produce in ziua a 14-a, rezulta ca perioada fertila va fi intre a 10-a si 17-a zi a c.m. iar in cazul unui c.m.lung de 35 de zile ovulatia se va produce in a 21 zi a c.m. si perioada fertila va fi intre a 17-a si 23-a zi a c.m. Probabil ca vei intelege citind cu atentie explicatiile. Sanatate!
Nu cred. Dacă rămâne chiar aveţi un ghinion fantastic. Pe viitor fiţi mai atenţi că nu este de glumă.
Sa fiu sincer, da. Sunt șanse foarte mari. Nu trebuie sa fie o cantitate mare. Este de ajuns un vârf de ac cu sprmatozoizi sa ajungă unde trebuie. Așteptați 2 săptămâni și faceți un test. Data viitoare sa fiți mai atenți!
Nu cred. Insa daca incepe sa fie ametita, sa ii fie greata si ii intarzie ciclul trebuie neaparat sa isi faca un test de sarcina