| Sunshine_2570 a întrebat:

Va rog, raspuns urgent!
Acum 1 saptamana mi-am inceput viata seuala cu prietenul meu insa nu ne'am protejat pe decursul intregului act sexual. El nu suporta prezervativul si toti prietenii mi'au spus ca daca nu ejaculeaza in mine totul o sa fie ok. Insa a trecut 1sapt si am inceput sa fiu balonata, sa am diaree si poate sunt paranoia, dar am inceput sa citesc pe net si am aflat ca inainte de a ejacula elimina involuntar spermatozoizi, nu intr'un numar atat de mare, dar elimina. Sunt disperata, tremut toata, nu stiu ce sa fac. Ceva imi spune ca am ramas, sper sa fie doar paranoia mea insa nu stiu ce am sa fac daca raman. Alor mei nu le spui sub nici un chip, nu vreau sa fie dezamagiti de mine si chestii de genul. Am 19 ani. Funda! Nu vreau raspunsuri de genu " esti proasta " sau mai stiu eu ce, vreau doar sfaturi si informatii utile, poate chiar de la oameni care au trecut prin asa ceva.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Prietenii tai sunt fie ignoranti, fie inconstienti. Orice om stie ca un contact sexual neprotejat fara ejaculare cu o virgina are un risc marisor de sarcina, de cam 30%. Numai un prost sau un nebun nu tine seama de asa ceva, mai ales in ziua de azi cand exista atatea metode contarceptive si posibilitatea de a intreba un medic de planning familial, nu niste asa-zisi prieteni (care e posibil sa-si fi batut joc de tine, dandu-ti intentionat o informatie evident si absolut eronata).
Deocamdata nu ai ce face si nici disperata nu ai voie sa fii. Tu ai ales asta si nu cred ca la 19 ani ai fi facut sex neprotejat daca nu iti doreai un copil. Nu cred ca o femeie de 19 ani ajunge in pat cu un barbat fara sa discute in prealabil cu un ginecolog sau un medic de planning, asa incat a fost alegerea ta.
Pana la urma, risc de 30% de sarcina inseamna posibilitate 70% sa nu fii insarcinata. Dar tinand cont ca ai putea fi, obligatia ta este sa iti ingrijesti starea de sanatate ca o viitoare mamica (pana afli daca esti sau nu). Daca in burtica ta este un bebelus, perioada asta este esentiala dezvoltarii lui si tu trebuei sa intelegi ca, in acest caz, copilul trece pe primul loc si trebuie sa ai grija de el si sa ignori altceva. Asa ca linisteste-te, comporta-te normal si matur, alimenteaza-te bine, dormi suficient si asteapta sa afli daca esti sau nu insarcinata (la minim 21 de zile de la contactul sexual poti face un test de sarcina din prima urina de dimineata)

| mgtow a răspuns:

E posibil sa-si fi dat drumul lichidului preejaculator dar fa-ti un test de sarcina sa vezi daca ai sau nu bebelus.

| Girl a răspuns:

Fugi in urmatoarele 24 ore la medicul ginecolog,si numai acesta poate sa iti spuna ce sa faci,si ulterior spune`i sa iti recomande si niste anticonceptionale sa nu mai stai cu grija dupa, multa bafta, si ai mare grija data viitoare>big grin

| Lisa01 a răspuns:

Eu zic ca tu alimentezi singura gandurile astea negre...Stiu o gramada de cupluri care intretin relatii sexuale neprotejate si niciodata nu s a intamplat nimic. 80% tine de baiat dar 20% si de tine pentru ca dupa o relatie de lunga durata o sa iti dai seama cand,, vine momentul,,.Eu zis sa nu te stresezi si pentru linistea ta mergi peste inca o saptamana si fa un teste de sarcina pentru ca acum e prea devreme sa il faci.trebuie sa treaca 2 saptamani de la actul sexual.Bafta!

| Mihai19MaxX a răspuns:

Nu mai speriati fata frate.Linisteste-te draga.Lichidul preejucalator este ceva cam rar si nu la orice baiat.Fosta mea iubita nu a ramas insarcinata desi din greseala mi-am dat drumul exact la labii de la clitoris.Stai linistita.