Pai sti si tu? exista mai multe metode pe care femeile ar putea sa le foloseasca. de exemplu eu folosesc metoda calendarului adica 7 zile inainte de avea ciclu poti sa faci faca probleme ca nu ramai insarcinata, si 7 zile dupa ce ti s-a terminat ciclu iar poti sa faci fara sa ramai
Fata draga!
Ia-ti un calendar si noteaza-ti evenimentele!
De asemenea, cu un termometru masoara-ti zilnic temperatura vaginala! Temperatura se ridica brusc cu 2-4 zecimi de grade fata de cel obisnuit cand se intampla ovulatia. Marchezi aceste zile in calendar, si socotesti 2 zile inainte de saltul de temperatura si 8-10 zile dupa, cand poti ramane (teoretic) insarcinata. Asta daca ai ciclul regulat.
In cazul daca nu ai ciclul regulat, socotesti in plus toleranta.
Desi in unele perioade exista riscuri MAI MICI, ele EXISTA! Si daca faci sex la ciclu, si daca stai in cap cand e luna plina, daca o faci fara prezervativ, exista sanse sa ramai insarcinata. Data viitoare nu mai crede toate prostiile, foloseste prezervativ. In ceea ce priveste prima intrebare, poate primesti raspuns de la vreun tip, daca vrei opinii subiective.
Riscul exista oricand cand o faci neprotejat... ar fi mai bine sa te protejezi... invata sa iti calculezi perioada de ovulatie, la o femeie cu ciclu regulat de 28 zile perioada de ovulatie e cu 14 zile inainte de ciclu insa exista si abateri... asteapta ciclul si daca intarzie mergi si cumpara un test de sarcina... te va lamuri daca esti sau nu insarcinata...
Buna dyanyta...nu pot fi sigura 100% insa ce iti pot zice este ca de regula siguranta o ai numai dupa prima a dpua poate chiar a treia zi insa daca au trecut deja 6-7 zile sincer ii un risc prea mare pe care til asumi ...asa ca cel mai bine e sa iti faci un test ...insa daca baiatul a fost constiincios:d si responsabil si u la fel atunci nu ai dc s aiti faci grija dar daca exista dubiul asta in tine cel mai bine e un test sau chiar mai sigur un control ginegologic... e spre binele tau...si sfatuiesc orice fata sa faca la fel...
Este perioada cea mai fertila, deci sunt sanse foarte mari sa fi ramas insarcinata.
Nu stiu cati ani si daca sarcina asta este o bucurie, dar ca sa te asiguri ca esti insarcinata, fa-ti un test de sarcina cam la 18-21 de zile de la contactul sexual (mai ales daca nu-ti vine ciclul, dar chiar daca iti vine). Presupun ca iti doresti o sarcina, daca faci sex neprotejat, asa incat ceea ce ti-am spus nu e o surpriza.
Si as vrea sa corectez un user de mai sus. Sunt cu risc mic 7 zile din prima zi de sangerare, nu dupa menstruatie. Practic perioada cu risc minim e perioada de sangerare si vreo 2-3 zile dupa aceea.
Senzatia...ca si cum te-ai da in caruselul mortii! si 2. a zis candva mai jos : Riscul exista oricand cand o faci neprotejat, invata sa iti calculezi perioada de ovulatie. parerea mea : foloseste caciulita, asa se intampla cand o faci pe unde apuci, sau poate ai facut-o cu un tarantoc ce nu stie ce e prezervativul sau nu are bani sa cumpere HAHA oricum bafta