| AndreeaBianca123456 a întrebat:

Va rog sa ma ajutați urgent!
Am început blisterul cu o zi întârziere.
Nu m am protejat 7 zile, am avut 2 contacte sexuale dar nu a ejaculat în mine
În a 7-a zi iar am avut contact sexual și atunci a ejaculat în mine. Am înțeles ca după 7 zile sunt protejata complet.
Însă, am tot citit Pe diverse siteuri cum ca dacă încep blisterul cu o zi întârziere nu am nevoie de protecție suplimentara. Nu știu ce sa mai cred.
Help meeeeeee pls

4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din PĂCATE, există RISC de sarcină deoarece ai întârziat cu administrarea tabletei mai mult de 12 ore - situaţie în care efectul contraceptiv se REDUCE :(

În următoarele 7 zile ar fi TREBUIT să iei măsuri contraceptive SUPLIMENTARE ( prezervativ, ovule/creme spermicide, etc. )!

Vezi alte detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_3782_26.09.11.pdf?anmPage=185&ID=3682

Toate cele bune.

| corbulalbrosu a răspuns:

Se considera ca in ziua aceea in care nu ti-ai administrat pastila AC pur teoretic s-ar putea produce ovulatia. Acesta este motivul pentru care se recomanda ca minim 7 zile sa se foloseasca un mijloc suplimentar de protectie pana in momentul in care dispare orice posibilitate de a se fertiliza acel ipotetic ovul si instala o eventuala sarcina. In cazul in care nu a ejaculat in vagin, nu ai de ce sa-ti faci probleme, deoarece chiar si in cazul in care ar fi ejaculat in vagin, instalarea unei sarcini ar fi fost aproape imposibil de a se realiza.Te poti linisti insa pe viitor fii mult mai atenta.O greseala minora banala, poate avea urmari foarte neplacute.Multa sanatate.

| Emilian65 a răspuns:

Asteapta trei saptamani, fa un test de sarcina si vezi daca esti sau nu gravida.

| Corle a răspuns:

Vei afla mai tarziu. Nimeni nu iti poate da un raspuns sigur.