| Andersann a întrebat:

Va salut. As cam avea nevoie de o parere la situatia pe care o sa o prezint.

Am fost impreuna cu o fata 3 luni, dar totul intre noi s-a incheiat. De ceva timp mie mi s-au aprins calcaiele dupa o prietena foarte buna a fostei mele iubite, si as cam vrea sa imi incerc norocu si la ea. Nu prea stiu cum sa procedez, imi e teama ca ea nu ma va lua in serios, va crede ca vreau sa o fac pe ea geloasa.In trecut ele si-au mai impartit un iubit, dar in prezent sunt prietene. Pe fata asta o cunosc inca de cand eram impreuna cu fosta mea iubita, a venit ea intr-o pauza la mine si m-a abordat ( suntem in aceeasi scoala ) si am vorbit ceva, dar dupa ne intalneam si nici macar nu ma saluta, insa de cand am incheiat-o cu fosta iubita mereu cand ne intalnim ma saluta, vine la mine, ma ia la vorba, nu stiu..as avea nevoie de un sfat, imi e teama sa incerc ceva pentru ca simt ca nu ma va lua in serios, voi ce parere aveti? Ce ar trebui sa fac?

15 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Întreab-o direct: "fată, vii la mine pentru că te roagă X sau nu? Dacă nu, atunci hai să vorbim mai multe, că am ceva pe suflet să-ți spun"!

| Andersann explică (pentru mihai69):

Nu. sunt sigur ca nu e trimisa de fosta mea iubita sa vina la mine. Plus ca ieri a fost prima oara cand m-am vazut cu ea dupa ceva timp, a venit la mine si m-a intrebat ce fac, dupa am mai vorbit un pic, dar nu foarte multe..sunt 100% convins ca nu o roaga fosta mea sa vina sa vorbeasca cu mine ( mai ales acum dupa ce ne-am despartit )

| mihai69 a răspuns (pentru Andersann):

Ceea ce crezi tu și ce se întâmplă de fapt pot fi lucruri total diferite. Eu (și iată că nu sunt singurul care gândește astfel) cred că ȘI acest aspect trebuie lămurit clar, încă de la debutul posibilei relații. Nu de alta, dar o prietenie are rădăcini mai vechi și mai adânci față de o posibilă relație incipientă.
Și nici nu poți ști cum va reacționa fosta iubită față de voi doi (indiferent dacă apropierea noii fete de tine e din proprie inițiativă sau nu).
De asta spun că e un lucru care trebuie lămurit încă din primele clipe.

Da, cred ca ai dreptate. Insa prietenia dintre cele doua este una " taioasa " cum spuneam, cu un an in urma cele doua si-au mai impartit un iubit ( fosta mea iubita a fost inselata de prietenul ei cu aceasta fata de care incepe mie sa mi placa ), deci nu stiu cat de adevarata poate fi prietenia lor.

SI totusi, daca i-as spune de la bun inceput ca imi doresc o relatie cu ea, in conditiile in care noi am vorbit foarte foarte putin ( spre deloc ) nu crezi ca mi-as irosi sansele din prima?

| mihai69 a răspuns (pentru Andersann):

Nu-i spui direct că vrei o relație; începi și tu mai discret: că îți place mult de ea, că abia acum ai reușit să deschizi ochii s-o vezi în lumina potrivită etc. Și dacă nu se sperie prea tare când o auzi asta, poți broda mai departe, în funcție de cursul evenimentelor.

| NicoletaSimina a răspuns (pentru mihai69):

Si eu i-am spus aceleasi lucruri.Trebuie sa faca lucrurile cu calm si sa nu le grabeasca!

| NicoletaSimina a răspuns:

Oare de cate ori sa-ti mai spun ca trebuie sa ai foarte mare grija cu prietena ei?
Nu te-ai gandit ca prin abordarea ei voia sa-ti testeze loialitatea fata de prietena ei? Baiatule, asculta la mine! Propune-i o intalnire, sigur va accepta din start.Intreab-o direct daca simte ceva pentru,acelasi lucrul trebuie sa-l faci si tu, sa-i spui ceea ce simti pentru ea.Un sfat, nu grabi lucrurile. Spune-i de la bun inceput ce intentii ai, ca sa nu creada ca te "joci" cu sentimentele ei, incercand s-o faci geloasa pe fosta ta iubita.Incearca sa-i dai de inteles ca nu este o "momeala" pentru a te impaca cu fosta iubita.Intreab-o daca isi doreste o relatie serioasa cu tine si nu o relatie de fatada. Spune-i de la bun inceput, scurt si la obiect, ca nu mai simti nimic pentru fosta ta iubita si ca apartine de domeniul trecutului. Daca fata va accepta sa fie cu tine intr-o relatie este perfect.Ai mare grija,pentru ca fosta ta iubita ar putea fi geloasa si ar dori sa se razbune pe tine,in ce mod? Iti explic eu:sa-ti strice reputatia in fata actualei tale iubite si in fata prietenilor tai. Daca nu inceteaza cu razbunarea,propuneti-i o intalnire si vorbiti cat mai subtil cu ea, fara sa intrati in amanunte. Spuneti-i clar ca aveti sentimente unul pentru celalalt, ca v-ati hotarat sa fiti intr-o relatie si ca nimeni si nimic nu va poate opri. Daca fosta ta iubita va incerca sa-ti strice reputatia in fata actualei tale iubite, gandeste-te, ea ar putea sa-ti ia apararea (este semn clar ca te iubeste).Tu trebuie sa fii sincer si sa lamuresti lucrurile pentru totdeauna.Prietenul meu n-a crezut o iota din ce i-a spus fostul meu prieten.I-a spus ca sunt o curva si ca sunt o materialista.Gelozia este foarte mare cand vine vorba de succesul altuia si de esecul celuilalt. Dupa atatea luni in care fostului nu i-a pasat de mine,cand a aflat ca sunt impreuna cu un alt baiat, a vrut sa-mi bage bete-n roate. Iubitul meu mi-a demonstrat ca are incredere in mine si ca ma iubeste, dar cel mai concret semn a fost acela de a-mi lua apararea in fata fostului iubit. Dragul meu, iti propun sa ai incredere in mine, si invata din toate aceste experiente traite de mine.Roata se va intoarce, oricat de patrata ar fi ea.Asadar,clarificati lucrurile si fiecare pe drumul sau.Nu face greseala de a te intoarce din drum (la fosta ta iubita),se poate razbuna in acelasi mod,chiar daca tu nu ai vrut sa te razbuni pe ea, fiind impreuna cu cea mai buna prietena a ei), Repet, daca exista incredere, iubirea va bate la usa ta! Sper ca te-am ajutat!

Este semn bun. Fata te place si dorea demult sa tineti legatura, dar nu putea, pentru ca erai deja impreuna cu cealalta fata.Incearca sa-i spui absolut tot ce s-a intamplat intre tine si fosta iubita, inclusiv intamplarea de la petrecere, ca sa nu afle mai tarziu de la fosta ta iubita, ceea ce o va deranja profund.Incearca mai intai sa va imprieteniti si sa nu grabiti lucrurile. Tine minte, dintr-o prietenie se poate naste iubirea. Fundita?

Daca o aduce deseori in discutie pe fosta ta iubita (te intreaba daca mai ai sentimente pentru ea). Este posibil sa nu fie in cardasie cu ea.

| Andersann explică (pentru NicoletaSimina):

Scuza-ma, daca face ma intreaba daca mai am sentimente pentru ea, inseamna ca este?

| NicoletaSimina a răspuns (pentru Andersann):

Fata vrea sa se asigure daca tu intr-adevar mai tii la fosta ta iubita sau nu.

Scuze de intarziere! Daca fata te respinge de nenumarate ori, inseamna ca nu simte nimic pentru tine.

| Arbănaș_Diana_1998 a răspuns:

Eu zic sa nu te bagi,eu sunt fata si am trecut printr-o situaie de genul,si da,fata aceea nu te va lua in serios! Daca vrei sa le faci sa se certe si sa nu-si mai vorbeasca toata viata,ok,fa cum iti spune inima, dar daca vrei sa le vezi in continuare prietene, stai departe de amandoua, nu ar fi frumos nici din partea ta, nici din partea acelei fete sa-i faceti asa ceva fostei tale iubite...

| Andersann explică (pentru Arbănaș_Diana_1998):

Nu prea ma intereseaza de fosta, nu vreau sa o fac sa sufar sau sa ii fac vreun rau, doar ca simt ca imi place foarte foarte mult aceasta fata, + ca nu o fac ca sa mi bat joc de ea...si plus ca momentan nu suntem impreuna, nici macar nu vorbim.