Doar pentru ca ai incredere in tine nu inseamna ca nu vei fi inselat sau ca nu banuiesti ca vei fi. Mai importanta decat increderea in tine este increderea in partener. Iar increderea este foarte greu de obtinut si mult mai greu de pastrat...
Relatiile din ziua de azi se bazeaza pe neincredere pentru ca oamenii raman oameni. Nici macar o relatie perfecta nu garanteaza fidelitatea, suntem genetic programati sa nu ne multumim cu ce avem si sa incercam sa obtinem, intotdeauna mai mult. Poti crea conditiile perfecte pentru un om, in cateva zile, va gasi ceva de care sa fie nemultumit. Pe cat de rau suna treaba asta pe atat de necesara este, lipsa capacitatii de a fi multumiti cu ce avem sta la baza dezvoltarii noastre ca si specie.
Problema cu gelozia este ca tine strict de posesie, nu are treaba cu iubirea. Unii oameni, in special cei slabi, tin neaparat sa domine pe cineva si asta ii completeaza. Cand isi verifica partenerul sau il acuza fara temei nu fac decat sa-si intareasca pozitia si sa-i transmita celuilalt, la nivel subconstient, un sentiment de nesiguranta care mai apoi se transforma in frica. Treaba asta are legatura cu controlul si este mostenire a vremurilor in care inteligenta nu era calitatea de baza a speciei umane.
Ce ar mai fi foarte important este ca, de cele mai multe ori, cei care isi acuza partenerii ca ar insela sunt cei care insala, in realitate. Mecanismul este simplu, in primul rand, atunci cand acuzi tu primul scad drastic sansele sa fii si tu acuzat, la randul tau. E cea mai buna modalitate de a distrage atentia. In al doilea rand, majoritatea oamenilor nu au capacitatea de a se transpune in pielea altcuiva, motiv pentru care ei considera ca oricine va fi pus in anumite situatii va reactiona exact cum ar reactiona ei. Oamenii care acuza fara temei sunt oamenii care stiu ca daca ar fi pusi in anumite situatii ar insela fara discutie si acuza fara dovezi incercand sa previna un astfel de comportament din partea partenerului.
Dar nu d-asta sunt aici, sunt aici ca sa ma ofer voluntar sa-i platesc transportul lui RAY27TM pana in jungla, sa locuiasca cu maimutele. E singura lui sansa sa fie cel mai inteligent dintr-un grup, daca ma intrebati pe mine. Daca are cineva bunavointa sa-l anunte ca deja am banii pusi la saltea pentru biletul "dus"... Eu nu il pot anunta pentru ca m-a bagat la ignore, lucru pentru care ii sunt recunoscator, daca as fi putut sa-i raspund la toate dejectiile pe care le spune pe aici, as fi ramas fara cont cu mult timp in urma.
Fara cuvinte.te rog sa mi raspunzi si la celelalte intrebari. Imi palce ce scrii.
Eu m-am nimerit aici pentru acte de filantropie, din dorinta altruista de a indeplini visul cuiva, respectiv al meu. Si anume sa-l ajut pe Ray sa ne paraseasca. M-am trezit cu o funda si cu aprecieri. Dar Ray tot printre noi este... Am facut ceva gresit.
Eu cred ca originea sta in dezamagirile din trecut e foarte greu sa mai crezi in cineva asa ca avem nevoie de dovezii,cei drept cand studiezi un creier de indragostit si unu a unui om bonav de compulsive obsesie nu e nici o diferenta deci dragostea e o boala in termeni medicali, apoi chiar si neincrederea in noi joaca un rol mare in asta,nu avem incredere in cineva ca spune adevarul ca noi nu suntem capabili de asa ceva,dar depinde de la individ la individ in orice caz, iubirea apare cand o ersoana isi arata interesul, in ziua de azi e mai mult interes sexual vs interes material si atat, eu nu tin cu nici un sex sa nu spui ca sunt misogin, mas intoarce in jungla oricand sa traiesc cu maimutele in copac
Isi au originea in subconstientul vostru de copii imaturi, puerili needucati.
Nu generaliza. cea mai mare vina o au parintii!
Partial ai dreptate, dar nicio persoana respectabila si cu o personalitate bine definita nu violeaza corespondenta partenerului, dar nici nu permite acestuia sa-si bage nasul acolo unde nu-i fierbe oala. Prietenia inseamna in primul rand respect reciproc.
Cu siguranta.
Odata ce neincrederea e din oficiu da...are absoluta legatura cu stima noastra de sine. Consideram in sinea noastra ca nu suntem suficienti si ni se pare ca e imposibil ca cineva sa se rezume strict la noi si atat.
Pe de alta parte mai sunt si situatii in care acest control vine din actiuni anterioare ale partenerului si faptul ca stim ca oamenii nu se schimba, ne determina sa stam mereu in garda.
Neincredere in el, neincredere in noi... eu asa cred.
Asta pentru ca in relatii nu exista iubire... totus se bazeaza pe amagire, pana la urma fiecare ce cauta aia gaseste... daca tu cauti dovezi ca iubitul/iubita te inseala atunci asta vei gasi.
Hey,Salutlipsa de neincredere generealizeaza totul, fiind ghidati de doua emotii primare dragoste sau frica majoritatea alegem frica si in acest sens cautam si o posesiune care din pacate se reduce la relatiile umane,uitand esenta adevaratei iubiri ne animam in falsitate,in iluzii imorale,sunt multe cauze care centreaza dezechilibrul,cat as incerca sa nu dau vina pe altcineva nu pot sa nu o fac,nici macar nu e vina noastra in totalitate, dam vina pe parinti dar sa nu uitam ca ei au trait intr-un mediu otravitor, eu consider mass-media +sistemul educational principala victima pentru acest dezechilibru, numai bine si sanatate, Namaste
Isi au rodul din prea multa prostie! Daca nu ai incredere in celalalt nu vad de ce ai mai sta cu respectivul. Acest dubii apar doar cand relatia nu merge asa cum te astepti, respectiv daca celalalt nu este asa cum esti si tu in relatie.
Martanul întreabă: