| Teeeodora a întrebat:

Vi se pare ciudat ca la 12 ani imi place sa ma joc cu machiajele surorii mele?(are 18).
Nu folosesc fondul de ten, doar trusa de machiaj pentru ochi, o pudra un rimel si rujuri. Credeti ca imi dauneaza? Sora mea mi-a zis doar sa am grija cu rimelul ca daca imi intra in ochi ma va ustura foarte tare.
Scuzati categoria doar ca aceasta este cea mai activa si... Sper sa nu va suparati...

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Da, toate fetitele fac asta.

5 răspunsuri:
| wertori a răspuns:

Ceea ce faci tu este absolut normal. Fetele sunt atrase de machiaje inca de la o varsta mai frageda ca a ta. Ca sfat pentru tenul tau, incearca sa nu folosesti pudra, limiteaza-te la putin rimel, putin blush discret si un ruj/luciu de buze incolor. E de ajuns pentru varsta sta, si nu ti-o spun cu rautate, ca esti prea mica pentru astea, ci pentru ca, mai tarziu o sa iti para rau, tenul este in formare acum, ai sa vezi ca in cativa ani o sa ai nevoie de el pentru ati acoperi cosurile. Bucura-te de prospetimea tenului tau, acorda-i atentie, ingrijeste-te cu produse cosmetice gen : creme, lotiuni, geluri exfoliante, aplicati masti o data la o saptamana. In rest, machiajul incearca sa fie cat mai discret, cel putin la scoala, iar in rest nu incerca sa iesi prea mult in evidenta, in 2-3 ani o sa ai multiple ocazii sa o faci :*

| Teeeodora explică (pentru wertori):

La scoala nu prea ma machez gen rareori, doar cand sunt singura sau cu sora mea acasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Când eram micuță, făceam la fel.
Mă dădeam cu rimel, cu tot felul' de rujuri și încercam farduri
Îmi amintesc că-mi spunea tata "Alexandraa, ești prea mică, când crești vei avea timp pentru toate astea"
Și voiam să fiu mare pentru a putea avea propria trusă de machiaj

Ironia sorții, acum am 17 și mă machiez destul de rar laughing

| Aika十六 a răspuns:

Nu e ciudat, este normal, ai curiozitatii pe care orice fata le are la varsta ta. happy Dar, totusi eu iti sugerez sa o lasi pe mai incolo, ai 12 ani nu ai nevoie de asa ceva. Esti frumoasa, esti inca un copil, daca incepi de pe acum nu ar arata potrivit varstei tale si ar fi pacat de chipul pe care il ai si da iti dauneaza! Uite, pentru varsta ta este ok daca folosesti un balsam de buze si daca chiar vrei mai rar si rimelul. Celelalte iti sugerez sa le folosesti de la 15-16 ani in sus si atunci cu cap, cel mai important este sa te demachiezi si sa te machiezi corect, plus produse de calitate. Si pudra iti sugerez sa o lasi pe mai foarte incolo, laughing este ok sa o folosesti ocazional cat timp nu abuzezi de ea. Pentru ca imbatraneste tenul. Dar si celalte au acelasi efect, daca nu le folosesti corect. Dar cum a mai spus cineva bucurate de frumusetea ta naturala. happy
E pacat sa iti umpli fata cu atatea la doar 12 ani.

| cameliaTpU a răspuns:

Hei, ce sa zic..este normal sa te simți atrasă de toate astea,fiecare dintre noi a fost la rândul său și toate cred că ne-am jucat cu machiajul când eram mici.
Cat despre factorul nociv/daunator,fiecare produs chimic are un anumit efect asupra tenului nostru,insa dacă este folosit în cantități foarte mari sau mult prea des devine si vizibil.
Tu ești mai micuța si ai un ten poate mai sensibil,insa din câte am observat,marea majoritate a fetelor din ziua de astăzi încep sa se macheze de la vârste fragede as zice eu.
Cred că efecte ar putea sa se facă observate în timp,când vei crește și vei înainta în vârstă, Dar asta depinde si de tenul tau.
Sfatul meu este sa te bucuri de frumusețea naturală și sa profiți de asta întotdeauna, pentru că în ochii multora, aceasta este frumusețea adevărată.
Sper ca te-am ajutat.
Dacă mai ai nelămuriri, sunt aici.
Multa sănătate!