Greu de zis care este problema in absenta unui control urologic. Un preput foarte lung poate intr-adevar cauza ceva disconfort, in special daca acopera complet glandul si ramane o portiune in exces care se strange dupa varful penisului, creand un mediu anaerob (care nu respira) intre preput si gland unde se pot acumula bacterii si secretii precum smegma. As incerca o toaletare mai atenta a penisului, avand grija sa speli bine cu apa calda si un sapun moale sub preput. Decaloteaza complet la fiecare urinare si ai grija sa stergi varful penisului cu un pic de hartie igienica dupa ce urinezi, sa nu ranane urme de urina intre gland si preput. Daca problemele persista, recomand un consult urologic.
Circumcizia ar fi sigur benefica si probabil cea mai eficienta solutie pe termen lung din punct de vedere a confortului si igienei peniene si personal ti-o recomand daca te gandesti sa alegi aceasta cale. Daca esta facuta de un doctor profesionist la un cabinet de specialitate acele urme sau cicatrici de care vorbesti nu vor fi o problema, aspectul penisului circumcis fiind unul in general placut si cizelat. Eu mi-am facut circumcizie la 21 de ani (acum 6 ani) fara sa am fimoza sau probleme de decalotate, dar aveam un preput destul de lung cu care nu ma prea impacam ca aspect fizic si uneori ma jena cand faceam sport, alergam etc, mai ales vara pe caldura. Circumcizia in sine a fost foarte usoara si ma simt mult mai bine acum. Penisul are un aspect mai natural (nu ma mai e senzatia aceea de preput lipicios), nu mai am smegma sau alte secretii si in general e mai comod. Sexual nu sunt diferente si sunt multumit de aspect - cateva partenere l-au complimentat.
Sanatate!
Celulele epiteliale situate pe partea interna a preputului care sunt in permanenta in contact direct cu suprafata glandului penian, in mod normal produc o secretie numita smegma, prin care este asigurata mentinerea starii de umezeala naturala a pielii fine a glandului precum si ungerea glandului cu un strat fin de sebum. Se pare ca in acest caz, dintr-un anumit motiv medical activitatea glandelor secretoare s-a redus intri foarte mare masura sau posibil complet. Medicul urolog este cel in masura sa-iti poata oferi un raspuns profesional autorizat si 100% corect la ambele intrebari. Sanatate!
Bananacantareata87 întreabă: