| LARIqueen a întrebat:

Voi credeți că virginitatea este ceva special? Adică ar trebui să-ţi pierzi virginitatea cu băiatul pe care-l iubești, sau doar o vedeți că pe o chestie neimportanta (nu am 11-12 ani, chill)

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Virginitatea unei fete este perceputa foarte diferit, astfel ca in anumite culturi/comunitati reprezinta o stare absolut obligatorie pe cand in alte culturi cu idei mai libertine, virginitatea si-a pierdut practice orice valoare spiritual-moral-etica. Foarte multa lume face o confuzie impardonabila considerand DEFLORARE ca fiind sinonima cu DEZVIRGINAREA. Multi NU reusesc sa inteeaga faptul ca VIRGINITATEA femeii reprezinta un concept psihico-mental, adica reprezinta o notiune imateriala, intangibila si INVIZIBILA care EXISTA si este localizata in MINTEA fetei/femeii deci nu la nivelul vaginului/vulvei. Din acest motiv existenta sau lipsa starii de VIRGINITATE nu poate fi determinata de o alta persoana, fiindca un CONCEPT oricare ar fi acesta, NU poate fi vazut cu ochii si NU poate fi nici atins/pipait in mod real, fizic sau material si ca atare rezulta ca nici nu poate fi ''pierduta'' : nici intentionat ori accidental. Rezulta ca niciodata absolut NIMENI in afara fetei/femeii in cauza, nu poate sa se pronunte in privinta VIRGINITATII unei fete/femei. Aceasta starea/notiunea de virginitate dispare/''se pierde'' NUMAI in momentul in care himenul si/sau vaginul fetei/femeii intra in contact direct cu un penis real/adevarat al unui baiat/barbat dar acest lucru il stie/cunoaste insasi ea, cea in cauza si nimeni altcineva. Lezarea, deteriorarea sau ruperea chiar si din greseala ori in mod accidental a HIMENULUI prin MASTURBARE se numeste DEFLORARE si nu DEZVIRGINARE asa cum o considera multa lume in mod cu totul gresit, Deci reiese foarte clar ca medicul ginecolog NU se poate pronunta in privinta modului de deteriorare a himenului. Deflorarea se poate produce strict ca urmare a unei actiuni fizice asupra himenului prin producerea unei anumite ''agresiuni'' in urma careia ramane o stare vizibila si/sau palpabila. Insa in anumite cazuri acest proces de DEFLORARE se mai poate produce si din mai multe diverse alte motive. Printre aceste motive care pot provoca ruperea sau deteriorarea himenului si producerea deflorarii sunt activitati care n-au absolut nici-o conotatie sexuala. In functie de grosimea, constitutia si elasticitatea himenului, acesta se poate leza/crapa/rupe in momentul in care fata exercita asupra himenului o ''tensionare'' ce rezulta ca urmare a unor miscari ample de deschidere/indepartare a picioarelor, la balet, gimnastica, catarare/escalada, dans sportiv, ciclism, urcarea unei pante abrupte, etc.etc. Este unanim acceptata atat aprecierea cat si considerati portivit caruia este IMPOSIBIL sa se produca AUTOdezvirginarea. Multa sanatate!

19 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da,dar nu sa crezi ca asta e o Garantie ca iubi va sta cu tine o viata

| Violleta2022 a răspuns:

Da, virginitatea ar trebui sa fie ceva special, chiar si pentru o fetita de 15 ani, ca tine.
Dar esti la varsta la care ai trebuii sa vorbesti cu mama ta despre virginitate, menstruatie, sex samd.

| Freya1 a răspuns:

Foarte multa lume spune ca nu este important.Pentru mine una si pentru psihicul si sufletul meu este.
De foarte multe ori auzi "ce, ca nu iti e de aur" ba da, uite ca pentru mine e pentru ca am macar minimul de stima de sine si respect ca sa nu ma intind cu toti... doar pentru ca asa e legea firi si ca oricum trebuie sa scap de virginitate.
Nu iti garanteaza nimeni ca ramai cu acel baiat pe viata, dar macar daca faci asta prima oara cu el fa din dragoste, si pentru ca te iubeste, te respecta si are calitatea unui iubit chiar viitor sot cu care ai de gand sa ramai pe termen lung.

| Pool77 a răspuns (pentru Freya1):

Daca tie virginitatea asta inseamna, ma refer la stima si respect, avem probleme...

Cunosc o tipa, e virgina si a supt pl la aproape fiecare din cartier.
Ce spui? Tot are stima de sine si respect?

| Freya1 a răspuns (pentru Pool77):

Ma refer ca din perspectiva mea trebuie sa fie o experienta unica, cu o persoana pe care sa o iubesti si care sa te respecte.Pentru mine si prima oara si a doua, trebuie sa o faci cu cineva pentru care simti ceva nu asa cu oricine ca doar ai si tu demniratea ta sau cel putin ar trebui sa o ai...
Degeaba nu ii afectat himenul o data ce a avut contact sexual psihic practic nu mai e virgina.Eu am spus propria parere si ce as face eu.Nu am nimic cu nimeni si nu judec pe nimeni pentru nimic e problema fiecaruia cum si ce face.

| LoveSleep a răspuns:

Poți să-ți pierzi virginitatea și la 12 ani cu "băiatul pe care îl iubești".
Virginitatea e neimportantă. Poți să "te dăruiești unui tip" cum zicea cineva mai sus, la 25 de ani, după căsătorie, și să vă despărțiți apoi, iar pentru următorul să valorezi exact cât valorează una care a făcut sex cu 50 de tipi. Pentru că nu scrie in frunte numarul partenerilor sexuali si nici nu ai cum să-i demonstrezi că e a doua oara sau a doua sutea.

Trebuie să faci sex exact când ai tu chef, dacă îndeplinești două condiții. Să fii mai mare e 14 ani, pentru ca să poți fi cât de cât pregătită fizic pentru asta și să știi tot ce presupune sexul. De la beneficii, la riscuri și la toate astea. Cât timp îndeplinești condițiile alea doua și vrei să o faci pentru tine, și nu pentru el, e ok.

Și da, virginitatea ar putea fi ceva special, dacă ai avea certitudinea că persoana cu care faci sex, va rămâne acolo pentru totdeauna.

| anonim_4396 a răspuns (pentru LoveSleep):

Dacã si-o trage cu "Smecherul cartierului", tipu manelist, tigari cat in cape, limbaj vulgar prima datã.
Crezi cã mai alege dupã pe unu Normal la cap?
Prima experientã e cea mai importantã, daca ramane cu un gust amar o sa il aibe la fiecare partener, de fapt o sa caute in fiecare partener primele experiente.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai citit din 2 in 2 ce a explicat LoveSleep. ai logica pe galeata, coane spirache. :'(

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, ce vorbesc aici, oricum? Sfatul tău e mult mai bun.

Și dacă taică-su o bate zi de zi? Tot băieți care seamănă cu taică-su să caute?

| anonim_4396 a răspuns (pentru LoveSleep):

*** sunt adaptate si isi formeaza o opinie despre ce inseamna a fi un barbat "Alpha" dupã mediul inconjurator care il are, de aceea unele au plãcerea de a sta cu cineva abuziv fizic, betiv sau Oricum ar fi pentru ca tatãl lor a facut asta când au fost mici.
Ce vreau eu sa spun este ca chiar daca la varsta de 16 ani, nu vrea nimic serios sa se lase insãrcinatã, ar trebui sa-si puna urmatoarea intrebare: daca se intâmpla sa aiba copil cu acel baiat, i-ar parea bine sa aiba cu el? Dacã raspunsul este NU, atunci nu este o alegere corectã.
La varsta de 16 ani sigur se uitã la seriale, telenovele, TV, media si vrea sa obtinã sex de la baieti la fel cum ii se prezintã. Dacã o sa facã o alegere proastã acum, o va afecta pe viitor, o sa ajungã sa stea cu cineva peste 10-15 ani când e timpul sa isi facã o familie cu cineva care nu il iubeste si aprecieaza, doar pentru suportul financiar, vezi exemplu tipa de la "intrebari populare"
https://www.tpu.ro/......stia-e-ca/

| Hammurabi a răspuns:

La fel de importantă ca prima țigară sau prima bere. laughing

| mentholinks a răspuns:

Pentru fete este ceva foarte special doar ca multe nu recunosc fiindca si-au pierdut-o de mai multe ori in mai multe locuri.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Nu neaparat, o poti face si din curiozitate cu un baiat care sa il placi macar putin.

| PersonajFictiv a răspuns:

Nu, conteaza cu cine ramai pana la urma nu cu cine ai fost prima data.
Te simti tu mai bine probabil ( daca iti pasa ) daca ramai cu tipul care te-a dezvirginat, cum a zis si LoveSleep mai sus.
Daca te dezvirginezi cand esti beata cu un amic crezi tu ca peste 5 ani cand o sa stai cu un barbat pe care il iubesti si nu esti atrasa doar sexual de el, o sa mai conteze cu cine ti-ai tras-o prima data?
Oricum, ideea e sa fi impacata cu tine, sa fi responsabila, deci alegerea iti apartine tie chiar de parerile difera.

| Necunoscut112 a răspuns:

Dacă eşti o persoană extrem de superficială, este cel mai important lucru. Dacă ai niţel creier, multe alte aspecte sunt mult mai importante.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alege baieti care seamana cu tatãl tau, crezi tu ca se apropie cel mai mult de cum este el. Nu fizic si comportament, caracter, cum se prezintã etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.
Nimic special, nimic plăcut.
Și dacă ți-o pierzi cu cel pe care îl "iubești" la momentul respectiv, nu câștigi nimic.Nu te simți mai bine.
Oricum te vei despărți de el, mai devreme sau mai târziu, probabil mai devreme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce sa mint. Pana la o anumita varsta, a fost. Dupa, chiar nu mi-a mai pasat de asa ceva.

| MtfkRebekah a răspuns:

Virginitatea din punctul meu de vedere a fost ceva special. Mi-am pierdut virginitatea cu bărbatul pe care l am iubit cel mai mult si acum Si sotul meu. Chill am 21 ani nu sunt o mamaie. Pentru mine sincer a fost momentul, lucrul dăruit de mine omului iubit. I am dăruit ca sa spun asa iubirea sinceră și puritatea mea. pe lângă această latură romantică este si pragul in care fata devine cu adevarat femeie. Bineinteles atata timp cât timp este făcut la timpul si locul potrivit, de bună voie si știința. Enjoy