anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi v-ați mai uita la o fata foarte frumoasa care are note mari, dar a luat un singur 7 la o materie?

Răspuns Câştigător
| Nemessys a răspuns:

Acum poate nu, dar cand o sa cresti mai mare (adica dupa ce o sa termini studiile) o sa afli ca NIMENI dar absolut nimeni (cu exceptia angajatorului) nu este interesat de ce liceu ai facut. ce profil ai facut si ce nota ai luat la bac. (restul' maxim de curiozitate) Acea persoana, o sa fie mai mult interesata de cum esti tu ca persoana si ce stii tu sa faci. Atat. N-o sa-l intereseze deloc si mai ales n-o sa te judece deloc pentru un amarat de 7. Din perspectiva mea de baiat, eu da, ma uit la inteligenta unei fete. Insa pentru mine ce note a avut ea pe parcursul celor 12 clase, sunt egale cu 0. Gandesc gresit? Am intalnit si persoane, baieti/ fete care au doar 10 clase din motive personale sau doar 12 fara bac si cu toata sinceritatea ti-o zic ca sunt niste persoane atat de de treaba. N-au ei liceul terminat dar. macar au bun simt, perosonalitate si caracter propriu. La o fata pe mine ma intereseaza sa stiu cum gandeste, cum vede lumea, ce este de facut intr-o anumita situatie, ce trebuie sa faca ca relatia dintre mine si ea sa fie cat mai buna (fie ea de iubire sau de prietenie). Ea daca a avut note de 10 in liceu, asta nu inseamna ca stie lucrurile mentionate mai sus + altele mai importante, deoarece nu se preda asa ceva. Nu se preda cum sa ai grija de relatia ta. happy In plus, cand vine vorba de acel baiat. nu inteleg de ce ai in cap chestia asta ca s-ar putea sa te judece de la un simplu 7. Adica iti zic cu toata sinceritatea, cand am citit eu aia am avut un brain error 404.
Acum ca sa-ti raspund la intrebarea principala : Eu. m-as uita si la alea care au numai 6-7-8. happy Acum poate esti tu,, brain error" dar asa este. big grin Cum de ma pot uita la,, proaste" ca poate nici eu nu sunt mai departe de atat. Gresit. laughing Ti-am zis pentru mine si cand vine vorba de baieti sau de fete, fie ca este vorba de o relatie de iubire sau prietenie, notele sunt egale cu 0. Vreau sa fie o persoana buna, sa ma simt bine in preajma lui/ei, sa avem ce discuta, subiecte interesante/inteligente, de mai dam cu o parere, mai aflam ceva nou de la altul S.A.M.D, chestii care nu tin deloc de note. Apropo, te rog informeaza-te si vei afla ca inteligent nu este acelasi lucru cu destept. Tu esti doar desteapta, insa la ce intrebare ai pus + alte raspunsuri, nu prea esti ingeligenta.
Succes pe mai departe!

34 răspunsuri:
| ngllllll a răspuns (pentru anonim_4396):

Profesorii incompetenti se vor ascunde mereu in spatele notelor mici si vor incerca sa demoralizeze elevii. Notele nu au nicio semnificatie cand vine vorba de sufletul cuiva, pasiunile, sentimentele. E clar ca profesoara ta nu prea intelege ce este pedagogia daca s-a purtat asa. A memora ceva nu înseamnă ca ai si inteles ceva, mai ales ca pedagogia este o stiinta umanista si nu are nicio treaba cu memorarea mecanica. Probabil ca a simtit ca tu esti mai desteapta si ai o capacitate mai mare de a intelege decat ea, si de asta a vrut sa te darame, sa te faca sa crezi ca esti incapabila, sa urasti materia, scoala, etc. De fapt ce face ea este anti pedagogie. Pedagogia se refera tocmai la motivarea celui care invata, facilitarea procesului de invatare, ajutarea elevului, eficientizarea invatarii. In realitate sunt putini pedagogi. De multe ori ceea ce ai au invatat nici nu inteleg. Iar dacă ar pune in practica macar un minim de pedagogie, o eleva asa de motivata si capabila ca tine ar avea numai note de 10. Educatia devine anti-educatie in Romania pentru ca le e frica sa nu cumva sa fie cineva mai capabil si mai destept l. Nu te limita doar la ce faci la scoala, indiferent ce note ai. A invata nu inseamna a memora ca robotul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

Nu vad doar aia, o sa-ti dau funda pentru ca meriți, dar eram curioasă. Adică, am cautat pe internet diferenta, dar tu de unde stii ca nu am o inteligență nativă?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ngllllll):

Ai spus niste vorbe atât de adevarate si înțelepte! Păcat ca nu ti-am văzut mai devreme răspunsul, ca ti-as fi dat funda, doar ca m-am grăbit la altcineva.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

In niciun caz. Ar putea chiar sa se faca calugarita cu o nota de 7.