E deja descifrata, stii f bine cum isi aleg oamenii partenerii, doar am discutat asta si cu tine pe aici. Am explicat pas cu pas.
Nu e nici o metoda stiintifica, iei faptele si le pui cap la cap si iese adevarul ca la un puzzle unde ai pus piesele una cate una corect.
Ca si la politica, analiza istorica (de ce s-a intamplat anumit eveniment, care a fost contextul, ce se ascunde in spate), nu te iei dupa n surse care pot minti toate, ci scoti tu adevarul din fapte.
Un mic exemplu, ai invatat la istorie ca s-au unit principatele romane in 1862, dar nu-ti spune de ce, cine a vrut asta, ca nu e ce pare, pana atunci de ce nu s-au unit?! Si tot asa din astea.
Cine era Cuza si cine l-a pus acolo.
Asa si la natura umana, vezi si tu:
De exemplu cand se duce cineva la o intalnire cu prietenii, rudele, gagiii, ce face? Se aranjeaza, nu se gandeste sa fie destept sau bun.
De ce daca e prost si nasol la caracter nu il/o deranjeaza, dar daca se arde pe fata nu mai iese din casa si eventual se si suicideaza?!
De ce femeile/barbatii te platesc doar daca ii f bine, si nu te platesc daca esti destept sau bun?! Ma refer la aia de au parteneri mai tineri.
Si tot asa.
1859
Mersi de informatie, eu stiam de 1862.
Totul e greu de inteles daca nu ai capacitate de analiza profunda.
Chiar si in medicina sa vezi cate situatii sunt care tin de logica si destui medici nu se prind, bine, sa si explici ce gandesti si de ce.
Un mic exemplu zice un medic de diabet (nu e nevoie sa stii domeniu, o sa te prinzi ca principiu doar, ca se aplica la orice):
Eu intreb:
"De ce nu se dau injectiile de slabit si la cei care inca nu au depasit greutatea normala, ca sa nu ajunga prea grasi si apoi abia sa ia masuri, deci daca greutatea maxima e 70 si ai 69 si te stii ca mananci mereu mult, sa ajungi la un 63".
El: "daca se pune in evidenta si cercetarile arata ca ar merge si in cazul asta probabil s-ar da"
Eu "pai e acelasi mecanism, nu are cum sa nu mearga, mecanismul e acelasi indiferent de greutate si nu depinde de greutate, la mine a mers de n ori dar si la altii, am ajuns de la 69 la 61 la o greutate maxima admisa de 70".
Eu am luat stiind clar ca merge, si a mers. Ala oficial se da abia cand ai IMC 30, adica cum as avea eu 90 la 1.7 inaltime, da-l mai devreme, nu lasa omu sa ajunga acolo! Deci nu s-a gandit daca logic ar merge sau nu, mai ales ca stia mecanismul.
Cercetarile au iesit ca merge desi nu am gasit despre, sigur stiau, ca au probat, nu stia el.
Iubirea nu are legatura cu ratiunea.
Abia dupa o anumita varsta, cand ii vine omului mintea la cap, abia atunci isi alege partenerii rational.
Pana atunci, cele mai multe relatii, mai ales cele din tinerete, vin ele la noi, pentru ca asa e "programat". Exista relatii karmice, oameni pe care vrem-nu-vrem, trebuie sa-i intalnim.
Avem lectii de invatat de la fiecare.
Oameni dotati cu ratiune, cu IQ mare, care se trezesc prinsi in relatii toxice, incat se intreaba singuri cum au ajuns acolo. Asa au ajuns acolo: Karma. Nu si-au invatat lectia la timpul ei, o repeta. Exact ca la scoala.