| VictorDragnescu a întrebat:

Voua vi se pare ceva rau prin a te masturba? Chiar daca esti fata sau baiat. Eu sincer o practic destul de des si iubesc sentimentul. Voi?

19 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Iar un raspuns tratat cu suficient de multa seriozitate care se poate rezuma la urmatoarele consideratii/aprecieri in aceasta privinta : "Masturbarea reprezinta o activitate prin care se urmareste si de fapt se reuseste sa fie eliberat organismului de sub influenta stresului hormonal care apare de obicei in perioada pubertala si a adolescentei. Insa pe baza studiilor a reiesit ca multa lume aflata la varsta maturitatii obisnuieste sa se masturbeze pentru a obtine paceri si satisfactii in lipsa unui partener sau in cazul in care sexul este "condimentat" cu picanterii, perversiuni si/sau fantezii sexuale mai complexe. Conform celor mai noi studii si cercetari medicale efectuate in acest domeniu, s-a constatat si confirmat faptul ca masturbarea moderata de fapt produce efecte benefice asupra organismului, deci nu provoaca efecte adverse asa cum sustin anumite persoane neinstruite. Chiar din contra, masturbarea este considerata ca fiind benefica deoarece descarca/detensioneaza organismul de stresul hormonal aparut la varsta adolescentei in cazul ambelor sexe". Multa sanatate!

| doctorandus a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| kandaraki a răspuns:

Vei deveni impotent daca te vei masturba

| doctorandus a răspuns (pentru kandaraki):

Da, da, vezi ca cine spune minciuni va arde-n iad. La asta nu te-ai gandit?

Daca s-ar fi dus la un medic cu facultate facuta in secolul trecut ala ar fi zis: "Da, masturbarea e un comportament pueril pentru un adult si produce o singura boala: ejacularea precoce." Daca a facut facultatea secolul asta ar fi zis: "Da, masturbarea e comportament normal la un adult si nu produce nicio boala."

| kandaraki a răspuns (pentru doctorandus):

Toti vom arde in iad.
masturbarea e un pacat mare, deci va arde in iad baiatul

Toti vom arde-n iad... in afara de Farinelli! Ha, ha, ha.

In Biblie nu scrie absolut nimic despre masturbare. http://ro.wikibooks.org/......Masturbare

Iata ce a scris liderul evanghelic James Dobson:

"Dar subiectul masturbarii este unul foarte controversat. Crestinii au pareri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct in numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvantul Sau Sfant, Biblia, pastreaza tacerea asupra acestui aspect. Va voi spune ceea ce cred, desi sigur nu vreau sa contrazic ceea ce cred parintii tai sau pastorul tau. In opinia mea, masturbarea nu este ceva important pentru Dumnezeu. Este o parte normala a adolescentei, care nu priveste pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a mentionat-o in Biblie. Eu nu iti spun sa te masturbezi si sper ca nu vei simti nevoia sa o faci. Dar daca o faci parerea mea este sa nu te simti vinovat pentru asta." Dobson, James (2012). Preparing for Adolescence: How to Survive the Coming Years of Change (ed. Ebook). Grand Rapids, Michigan: Revell. p. 50. ISBN 9781441224835.

"Biblia nu spune nimic despre masturbare, deci nu putem sti ce gandeste Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este ca El nu ii acordă mare importanta. Nu te va face sa innebunesti, cum spune una lume. Deci iti recomand sa nu te simti vinovat pentru a o face." Sursa: Dobson, James C. (2000) Preparing for Adolescence: Growth Guide. Delight, AR: Gospel Light. ISBN 9780830725021.

Poate mai scapam cate unul de iad si ajungem in alta parte, vedem!

Bai doctorantule, eu ti-am cerut parerea despre Biblie sau ce scrie in ea?
faptul ca esti un copil si citesti tot si nu ai nimic experienta in viata, am inteles, dar sa incepi a scrie pasaje din biblie, for what?

Sa-ti spun eu cum sta treaba: condamnarea masturbarii (chestia cu malahii) nu exista decat in unele traduceri ale Bibliei in limba romana. Nu-ti da de gandit, de ce doar in romana si nu in engleza, franceza, spaniola, germana? Ca si cum Dumnezeu ar fi vrut ca romanii sa nu se masturbeze iar pe francezi, germani, spanioli, englezi si americani i-a lasat liberi sa faca acest lucru.

Taci bre filosofule, prea iei in serios toate aceste chestii.
ce imi copiii atata informatii de pe net?
omul a adresat o intrebare, i s-a raspuns, ce te zbati atata cu informatii copiate din net despre biblie? esti prost?

Eu nu sunt cel care a afirmat ca va arde-n iad daca se masturbeaza, in timp ce Biblia nici macar nu pomeneste masturbarea. Deci care dintre noi umbla cu cioara vopsita?

Ba virginule, ce are iadul si biblia? ce te bagi sa comentezi daca nu stii nimic?

Faptul ca i-ai spus o minciuna (ca masturbarea ar produce impotenta) este condamnat in Biblie de multe ori, faptul ca se masturbeaza este condamnat acolo de zero ori.

Ha ha ha

Http://www.openbible.info/topics/lying

Exista si http://www.openbible.info/topics/masturbation

Diferenta este ca minciunile si deceptia sunt pomenite explicit in primul link, in timp ce pe al doilea toate versetele sunt trase la tema, cum se zice in rebus. Openbible a cautat toate versetele din Biblie care s-ar putea referi la masturbare si desi a enumerat multe versete, niciunul dintre ele nu pomeneste masturbarea (drept termen sau drept comportament).

Tu nu esti sanatos la cap, cu biblia ta.

În altă ordine de idei, conform avertismentului din Apocalipsul lui Ioan, și mincinoșii vor ajunge în Iad, nu numai homosexualii.

Dr. Adrian Defta

| Camuflaj2017x a răspuns:

Da, este un pacat, te vor blestema martorii lui Iehova, mai era unu pe aici care nu voia sa dea la lab4 ca era tacsu martoru lui Iehova.