Eu cred că cel mai important lucru într-o relație este încrederea, deci într-un cuplu nu ar trebui să existe nici cea mai mică minciună. În al doilea rând ar fi respectul reciproc. Un alt lucru pe care îl consider important sunt principiile fiecăruia, nu cred că poate exista armonie dacă două persoane nu cred n aceleași valori etc., dar poate că dacă au o relație strânsă vor fi capabili să ajungă la un consens, dar pentru asta e nevoie din nou de respect față de opinia celuilalt și dorința de a rămâne împreună. Legat de vârstă, nu consider că iubirea are vârstă, dar o relație depinde și de maturitatea fiecăruia. Unii se maturizează mai greu, alții mai repede... Cred că singurii factori care pot influența o iubire sunt "factorii interni", adică doar sentimentele celor doi.
Cred ca traiesti intr-o lume paralela cu cea reala. Casniciile aceste idilice sunt totmai mult o "rara avis". In momentul de fata factorul principal de influenta este cel financiar.
Din punctul meu de vedere e importanta compatibilitatea la nivel profesional. E bine ca partenerul sau partenera sa se invarta in acelasi domeniu de expertiza ca tine. Va veti intelege mult mai bine. Adica asta se traduce printr-o prima incredere.
Asta daca deja sunt tipi lansati in cariera.
Daca sunt mai tineri atunci hobby-urile si pasiunile comune conteaza foarte mult, asta influentand si modul de gandire general asupra oricarei probleme/situatii sau invers chiar.
Observi ca m-am gandit de la inceput la tipi cu o varsta de genul 25-30 de ani. De ce? Fiindca ai intrebat de o relatie perfecta. Normal ca si varsta e un factor pentru o relatie de durata.
Factorul financiar este important doar pentru amarati sau mediocri. Eu unul nu m-as simti barbat daca partenera este mai opulenta. Si nici atat sa fie saraca de abia are bani sa isi cumpere paine. E ceva firesc.
Increderea si respectul unul fata de celalalt poate construi o relatie "perfecta".
Sincer nu sustin casatoria.
Din punct de vedere psihologic, sa fii matur emotional si sa cunosti limbajul iubirii al partenerei tale (veizi : cele 5 limbaje ale iubirii) precum si putin din arta comunicarii ca sa stii sa ceri, sa oferi, si vorbesti cu partenera.
Sunt subiecte lungi din care se pot extrage ideii infinite.
Daca tot tii la cateva sfaturi :
-Fiecare relatie este o experienta din care poti invata cate ceva. Daca nu inveti nimc dintr-o relatie care s-a terminat, atunci de acelasi sfarsit vei avea parte si cu partenera viitoare.
-Femeia se indragosteste de tipul cu care a stat la prima intalnire, daca esti prefacut la prima intalnire pentru a lasa nu stiu ce impresie, cu timpul personalitatea ta te va demasca, si de aici se ajunge la clasicul "Nu mai esti ca inainte", deci fii tu insuti!
Daca esti genul care face tot felul de servicii asteptand ceva in schimb fara sa ceara vei sfarsi prost la classicul "ti-am dat totul si tu? " E dreptul tau sa ceri, si e dreptul ei sa accepte sau sa refuze. Deci data viitoare cere`i acel handjob pe care ti-l doresti de mult
Despre relatii si cupluri s-au scris sute de carti, insa probabil nu exista o regula pentru relatia perfecta.
Din punct de vedere stintific efectul hormonilor indragostirii nu dureaza prea mult, cel mult 2-3 ani, si ceva in plus daca se naste si un copil.
Pe primul plan intr-o casnicie se afla respectul reciproc. Apoi intelegerea reciproca. Gelozia si banuielile fara fundament sunt ca un cancer galopant. Iar pasul acesta trebuie facut, doar dupa ce esti convins ca unele tendinte nu mai corespund vietii de familie. Prieteniile vechi trebuie revizuite, filtrate si rafinate. Chiar si la relatia cu parintii, rudele trebuie slefuit cate ceva. Iar cate despre amstecul dinafara, asta se va intampla din vreme ce unul din ei e gura sparta.
Relatia perfecta NU exista, dar sunt trucuri sa reziste in timp, ca dovada cei 25 ani de casnicie pe care tocmai i-am implinit!
deci, este nevoie de respect, stima de sine si catre partener, incredere dar si fidelitate, si nu in cele din urma, fara multe intrebari- nu intreba!- asculta cu atentie si cauta sa intelegi dincolo de cuvinte...
-parintele proprietarului contului.(Mama mai exact)
In ziua de azi sunt multi factori perturbatori care nu garanteaza ca o relatie duce la casnicie. dar daca iubesti cu adevarat se poate sa va si casatoriti e chiar frumos insa nu trebuie sa intri intr-o relatie cu prejudecata sau pretentia asta.