| Gaby212 a întrebat:

Vreau sa o scot din inima mea definitiv, dar nu reusesc.
Am crezut ca va fi simplu, imi voi ocupa timpul cu alte activitati si o voi uita.
Se zice ca timpul le rezolva pe toate.Toti prietenii mei si-au revenit in cateva luni dupa un esec in dragoste, dar la mine dureaza de o groaza de timp.Am incercat sa ma atasez de altcineva, dar degeaba.

Sa apelez la in psiholog? Imi va fi de ajutor sau imi va spune la fel ca toti ceilalti?

23 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Da, poți încerca la psiholog. Nu este o idee rea! Dar, trebuie să faci câteva ședințe. Apoi, nu există scuză pentru nu pot! Doar, că ai devenit dependent de ea, iar acum îți este greu să renunți la acea rutină! Schimbă locurile unde vă plimbați împreună, căci te influențează negativ, schimbă barul, discoteca unde mergeați împreună! Du la biserică, hainele tale, care îi plăceau ei, le-ați cumpărat împreună! Schimbă garderoba, lenjeria, pantofii, obiecte cumpărate împreună! Altfel, poți merge la psiholog, oricât, dacă nu pui trecutul unde îi este locul și continui să te agăți de trecut! Ca, o comparație, procedează, ca o familie care a avut un decedat! Fac curățenie după înmormântare! Așa și dumneavoastră, faceți curățenie după acest "deces" al iubirii! NICIODATĂ O FATĂ NU ÎȘI VA DORI SĂ FIE COMPARATĂ CU FOSTA! Decizia vă aparține! Dar, un lucru trebuie înțeles: trecutul dat deoparte, iar prezentul să fie o pregătire a viitorului, nu o trăire a trecutului!

| Gaby212 explică (pentru romeo78):

Am iesit in lume, mi-am luat geanta si am plecat 2 saptamani la munte cu fratele meu si cu un prieten... Apoi am mers la mare cateva zile, unde ieseam in fiecare seara pe undeva.

N-a avut niciun efect.Adica faceam toate astea gandindu-ma la ea.
Cand m-am intors acasa am incercat sa o sun... Voiam sa ii aud vocea, chiar daca mi-ar fi raspuns pe acelasi ton plictisit si desinteresat.Nici nu s-a obosit sa raspunda sau sa imi inchida telefonul macar, sunam si intra mesageria...Si dansa posta pe Facebook.

| Holiday a răspuns (pentru Gaby212):

"Am iesit in lume, mi-am luat geanta si am plecat 2 saptamani la munte cu fratele meu si cu un prieten..."

Eroare, daca tot mergi, du-te cu doua gagici dispuse la distractie, sa vezi cum devine viata mai roz. Nu zic, e de inteles sa fie greu dupa despartire, dar nici nu trebuie sa faci o tragedie din asta.

| Gaby212 explică (pentru Holiday):

Nu prea suport fetele in preajma mea, daca nu e cea pe care o iubesc toate ma deranjeaza in rest sa le car dupa mine laughing

In plus ca noi am facut treburi "mai de baieti" ca sa zic asa...Ne-am urcat pe munti, hai-hui prin paduri...Nu cred ca-si rupea vreo gagica manichiura prin tufele alea.

"In plus ca noi am facut treburi "mai de baieti" ca sa zic asa."

E bine ca ai facut treburi de baieti, dar tie iti trebuie si treburi de baieti cu fete ca sa-ti treaca.

"Nu prea suport fetele in preajma mea..."

Bucura-te de libertatea pe care o ai, nu mai trece mult si iar nu poti face ce vrei ca dai de alta "iubire a vietii". Nu zic ca nu exista asa ceva, dar intai testeaza ce ofera piata, s-ar putea sa ii multumesti ca te-a lasat cand vei da de alta mai...pe placul tau. Nu mai pune atat la suflet...

Eu o las in pace.Treaba ei. Daca alege pe altul, sa-i fie de bine...A fost o proasta...

Nu, n-a fost o proasta. Gandesti gresit. A facut ceea ce a considerat ca e mai bine pentru ea. Poate are motive intemeiate. Dar nici nu conteaza, nu mai avea impresia ca e cineva dator sa stea cu tine daca nu se simte confortabil, indiferent ce inseamna "confortabil" pentru acea persoana.
A fost frumos cat a fost? Ok! Foarte bine. Aminteste-ti cu placere de asta. La un moment dat pentru ea n-a mai fost frumos, iar daca pentru ea nu mai era, dar totusi ramanea, nici pentru tine nu se anuntau vremuri bune.

Ba a fost proasta.

| Violleta2022 a răspuns:

Cu cat faci o obsesie din asta, cu atat vei tine treaza obsesia pentru ea si nu vei putea uita. Cu cat pomenesti si scrii despre subiectul aasta, cu atat problema se activeaza mai mult in mintea ta.
Ocupa-ti mintea cu altceva si evita sa te mai gandesti, ca va trece cu timpul!
Nu-i nevoeid e psiholog pentru atata lucru, ca oricum totul depidne de tine, iar daca tu nu poti pricepe ca ceea ce ai facut acum este foarte rau, scriind despre o problema pe care de fapt trebuie sa o uiti... atunci chiar nu poti sa intelegi ceea ce trebuei sa faci.

| Freya1 a răspuns:

Grea e suferinta din iubire.
Nu prea ai ce sa faci decat sa incerci sa uiti.Mergi la un psiholog sau gaseste un prieten ce te poate sfatui, ce te asculta.
Dar incurajazate si tu pe tine pentru ca tu esti cel mai in masura sa te ajuti.Gandeste-te ca daca era pentru tine acum mai erati impreuna, dar daca v-ati despartit inseamna ca undeva exista ceva mai bun pentru tine doar trebuie sa casti ochii.

| Gaby212 explică (pentru Freya1):

Am cascat ochii de ma doare si capul...
Uite, de exemplu recent mi-a trimis mesaj sora unui prieten.Ne cunoastem de ceva vreme si vad ca ma mai intreaba ce fac, imi mai povesteste diverse etc.
Dar mie nu imi place de ea.Adica nu e ca mine...Pare banala.

Fata pe care o iubesc nu e deloc asa.Si cred ca nu prea mai exista ca dansa pe planeta asta.

| Freya1 a răspuns (pentru Gaby212):

Fiecare om e unic asta e clar si te-ai si obisnuit cu ea, poate era cum vroiai tu.Dar atunci de ce v-ati despartit?

Hai ca nu se poate sa nu stii cazul meu laughing
Ia mai gandeste-te.

Aaa tu esti.

Cred ca te-ai si saturat de mine laughing

Nu.Te inteleg ca nici eu nu sunt perfect normala stai linistit :p

Acum ghici ce...A sarit cu like-uri pe Facebook. Orice postez, ma exaspereaza. Da "Ador" la toate fotografiile cu mine.
Ce-i cu ea?!

De ce nu ii dai block..Pai ce sa aiba? Se plictiseste iar, probabil nu mai are nici un fraier pe langa ea si si-a amintit de tine.O sa vorbiti iar iti va spune ca te-ar vrea ca nu te-ar vrea si iar dispare.Ti-am zis ca asa se intampla.

Nu-i dau block, incepe sa imi placa sa am o admiratoare... laughing
Nu pot sa fiu asa de rau.O iubesc.
Las asa ca ii trece.

Se pare ca esti pierdut. big grin

Stiu big grin

| Emma30555 a răspuns:

Fa lucruri care ți plac. Citește ceva interesant, găsește o activitate noua care sa te atragă, mergi la un voluntariat, poate ai nevoie de ceva nou în viata ta, de o schimbare. Dacă ești cât de cât credincios mergi și la biserica, poți încerca să discuti cu un duhovnic, poate te va ajuta. Dragostea când se termina este ca un sevraj asa spun unii specialiști, senzațiile sunt la fel ca la cei dependenți de un drog, probabil tu ai nevoie de mai mult timp, cred ca a devenit și ca o obsesie. Fiecare funcționează diferit, te vei satura sa aștepți după ea, dar trebuie sa ai răbdare și va apărea alta persoana interesanta pe care sa o placi.

| Gaby212 explică (pentru Emma30555):

Am vorbit cu duhovnicul meu care mi-a spus ca pot doar sa astept sa treaca...Deci ascult happy
Nu stiu daca poti intelege daca nu ai trecut printr-o situatie similara...Dar da, seamana cu un sevraj.
Imi vine sa ma duc la usa ei, dar nu stiu unde sta laughing