| francesca89 a întrebat:

Vreau sa stiu si eu parerea voastra.Credeti ca o relatie intre doi oameni MATURI poate sa mearga fara sex? Vreau pareri de la oameni adulti!

Răspuns Câştigător
| Ecea a răspuns:

Nu prea.
Am intalnit persoane care au o relatie de multi ani si stau la distanta,dar fiecare cu treaba lui, ea se culca cu cine vrea, el de asemenea si cand se intalnesc isi povestesc aventurile(ceva gen Swing).
Dar cand ai o persoana langa tine e greu sa stai langa ea fara a intretine relatii sexuale.
In 99% din cazuri, intr-o relatie cand nu exista relatii sexuale, fiecare o ia pe drumul lui sau isi cauta in alta parte.

17 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Fiecare cuplu are canalele lui de comunicare,particularitatile lui.
Sexul intr-un cuplu poate fi mijloc de comunicare,mod de a rezolva problemele,mod de a ascunde problemele,descarcare nervoasa,trecerea intr-o alta dimensiune,contopire sufleteasca,toate sau inca multe altele!
Important este sa nu faci din sex centrul unei relatii,sa existe mult mai mult decat sexul intr-o relatie.
Deci,sexul este necesar, dar nu e totul, raspunsul meu la intrebarea ta.

| NOname a răspuns (pentru greece12):

Idem Greece.

| elasexygagica a răspuns:

Nu exista relatie fara sexlove struck

| ASIGURATORUL a răspuns:

Depinde cat de maturi sunt oamenii. De regula dupa o anumita varsta relatiile se bazeaza doar pe comunicare, sentimente, incredere...si cam atat. Vorbind serios acum, depinde de conceptia fiecarui cuplu despre cat conteaza intr-o relatie activitatea sexuala. Daca in momentul cand s-au cunoscut, ambii parteneri nu pun accent mare pe aceasta latura, relatia poate rezista si cu dragoste la cateva saptamani.In momentul in care 2 tineri se cunosc este foarte important acest aspect pentru relatia lor in sensul ca daca nu sunt pe acceasi lungime de unda pe acest segment, nu dureaza mult relatia lor. Concluzionand si facand si un spirit de gluma...e posibil si mai rarut, ca-i mai dragut. Week-end placut in continuare!

| Myst3ry a răspuns:

Mai de mers...merge,dar este un lucru foarte important pentru o relatie, parerea mea.

| francesca89 explică (pentru Myst3ry):

Pai daca e foarte important pentru o relatie cum sa mearga? Unul din ei tot va vrea, si lipsa sexului in viata unui om adult naste frustrari!

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru francesca89):

Dap total de accord. Nu se poate relatie fara sex, indiferent de varsta. Iar la oameni maturi, inainte de 50-60 ani, lipsa de sex naste frustrari, nervozitate mai mare etc.

| sunshine939 a răspuns:

Da bineinteles ca poate merge pentru ca la un anumit nivel relatiile nu se mai bazeaza pe sex si iesiri in oras ci pe comunicare, sinceritate, respect si alte lucruri iar sexul ramane decat sa completeze relatia...nu sa se bazeze pe asta.

| francesca89 explică (pentru sunshine939):

Nu stiu cate relatii ai avut tu dar...comunicare buna nu exista fara sex.Si ce legatura are iesitul in oras?

| seppuku a răspuns:

Dar de ce sa nu faceti sex:O? Care e problema? Eu zic ca nu sunt sanse ca relatia sa mearga fara.

| francesca89 explică (pentru seppuku):

Si eu sunt de aceeasi parere! Discutam cu cineva de aici
http://www.TPU.ro/......ina-6.html

| seppuku a răspuns (pentru francesca89):

Aha deci era doar un sondaj.Eu de exemplu pentru moment sunt separat de prietena mea pentru ca sunt in Germania la munca si nici nu a trecut bine luna ca d-abia mai rezist fara sex.Deci categoric NU e posibil.Mai in gluma mai in serios poti lua si "Cazul Ciomu". Omul care a fost mutilat de acesta a fost parasit si de nevasta din motive evidente.

| pepy63 a răspuns:

Fara sex nu, ca e de 3 ori pe noapte sau de 3 ori pe saptamana depinde de fiecare relatie, a! ca se mai sta si pentru. bani asta e cu totul altceva, eu prefer prima varianta

| romichete a răspuns:

Pey.puterea "iubirii" daca exista ar trebui teoretic sa invinga partea cu sexu zic eu.

| figure a răspuns:

Aparent... "Potrivit studiilor, aproximativ 1% din populatiea globala este asexuala." ( http://www.sfatulmedicului.ro/Sex-si-erotism/asexualitatea_7752 ).

Cunosc un cuplu care se manifesta in acet fel. Imi pare nenatural insa... ei doi functioneaza ca si cuplu de vreo 7 ani. Recent s-au si casatorit.

Eu consider ca intr-o astfel de situatie trebuie sa existe o problema. Oameni care nu isi exploreaza propria sexualitate nu imi par completi. Totusi... se poate sa fie lucruri pe care nu le inteleg eu. Pana la urma... nici homosexualitatea nu o inteleg. Insa, aparent, homosexualitatea nu este o boala ci pur si simplu o diferenta de perceptie.

Concluzia : Oamenii sunt diferiti. Atunci cand faci parte dintr-o foarte larga majoritate, tinzi sa ii consideri pe cei diferiti bolnavi / deviati / imorali / idioti, etc. Eu incerc sa nu am astfel de atitudini radicale...

PS : In cazul "oamenilor normali", o relatie nu poate sa mearga fara sex. Daca pare ca merge, unul sau ambii vor cauta ceea ce lipseste in afara relatiei... (constient sau nu)