La ceremonie asista un preot catolic si unul ortodox. Nu stiu ce presupune slujba in sine. Insa stiu ca cel ortodox trebuie sa semneze un angajament sa boteze viitorii copii in religia catolica si sa nu il ingradeasca pe cel catolic sa mearga la biserica. Sincer asta mi se pare o mare prostie. Personal sunt f mandra de religia mea ortodoxa si nu mi se pare corect sa mi se impuna in ce religie sa imi botez copiii. Numai pentru asta nu m-as casatori cu un catolic. Iar slujbele lor, or fi mai scurte, dar tot ale noastre sunt mai incarcate de spiritualitate. Parerea mea.
Eu nu m-am casatorit cu un catolic, in principal din alte motive si in subsidiar pentru ca m-a deranjat destul de mult chestia cu botezul copiilor in religia catolica. In orice caz, daca s-ar fi ajuns la semnarea unui angajament, probabil as fi renuntat de tot la cununia religioasa. Acum, fiecare face ce vrea.
Eu sint casatorita mixt si da, cununia religioasa s-a facut la catolici ( eu raminind ortodoxa).
Ceremonia e asemanatoare cu cea din ritul ortodox, fiecare ne-am si spovedit inainte cu o zi si ne-am si impartasit.
Desi eu mi-am pastrat religia, la cununie am semnat un angajament ca vom boteza copiii catolici. Eu am respectat acest angajament; altii nu o fac. Nu stiu ce alte detalii sa-ti mai spun. A fost o ceremonie frumoasa si mai simpla si mai scurta decit cea din biserica ortodoxa.
Nu. Ne-am spovedit la biserica catolica la preotul lor cu o zi inainte ( a fost o spovedanie formala, sincer). Poti sa te spovedesti si la duhovnicul tau inainte, daca te simti asa mai linistita.
Impartasania se da in timpul ceremoniei la amindoi de catre preotul catolic care oficiaza. Tu doar iti pastrezi religia, si pe viitor mergi la biserica ta, urmezi sarbatorile tale.
Ceremonia insa se face la biserica catolica cu tot ce presupune ea.
anonim_4396 întreabă:
HappynewCenusa întreabă: