| justitiarul a întrebat:

Zilele trecute un tanar de 20 de ani se plange la mine spunandu-mi:
"Am avut o iubita timp de 6 luni.Relatia nu a fost prea ok fata fiind extrem de posesiva si cicalitoare.Acum cateva zile am incheiat acea relatie pentru ca e clar ca ma facea nefericit insa ea ma tot suna, imi da mesaje, imi spune ca e distrusa, ca din cauza mea si-a pierdut jobul. Ce sa fac?"
Raspunsul meu a fost clar:"sa iti vezi de viata pentru ca nu esti responsabil de depresiile si capriciile unei domnite care din cate vad mai apeleaza si la santaj".
Voi ce i-ati fi raspuns amicului meu?

Răspuns Câştigător
| Prefersanu a răspuns:

Raspunsul dumneavoastra, consider eu, a fost unul corect.Nu are de ce sa se simta vinovat decat daca a facut ceva. Daca el este genul de baiat cu bautura fumat cluburi si alte prostii normal ca fata il cicalea si nu avea dreptul sa ii dea papucii. Daca este cuminte si il cicalea aiurea si cu prostii ceea ce a facut a facut bine. Cat despre fata, nu are de ce sa ii para rau daca stie ca fata gresise si ca merita despartirea, remuscarile nu apar DECAT cand te simti vinovat.

| justitiarul explică (pentru Prefersanu):

E un baiat linistit, isi vede de facultate si servici!
In acelasi timp are o sesibilitate exagerata, simtindu-se responsabil pentru oricine face sau a facut parte din viata lui.

| Prefersanu a răspuns (pentru justitiarul):

Ma aflu in acceasi situatie. Il inteleg atunci pe baiat. Si prietena mea este o distrata si face numai prostii, iar eu, genul linistit. Si desi ne despartin din cauza ei ( s-a intamplat pana acum de vreo 3 ori ) de fiecare data ma simt vinovat eu pentru ca stau sa ma gandesc : Oare motivul a fost destul de bun? Oare merita despartirea? si dupa aia desi nu am gresit cu nimic ma gandesc : vaai, ii pare rau... poate o iert. Si eu sunt foarte sensibil si ma manipuleaza foarte ujor. De exemplu : daca zice ca ii este rau cat suntem despartiti din cauza mea sau asa ma agit fac tot sa isi revina si termin prin a ma impaca cu ea. Eu zic sa o ignore complet si sa scape de ea in cazu asta pentru ca e nociva pentru el, o sa il traga in jos, si totul o sa se transforme intr-un joc de manipulare in care ea face regulile.

12 răspunsuri:
| elasexygagica a răspuns:

Lasa-ma sa te consolez puiut, hai in patutlove struck

| MMihai a răspuns:

Nu văd exact legătura directă, dintre relația lor și faptul că ea a rămas fără serviciu.

Poate există, o asemenea legătură.

Un om, nu gunoiul ăsta al tău, nu ar fi părăsit-o pe femeie, când îi este mai greu, că neavând job, tocmai acum avea mai mult nevoie de un sprijin moral și de ceva viață sexuală.

Dar gunoiul, de frică că asta o să-i ceară bani, a ajuns instantaneu și într-o clipă, la concluzia că individa, de care s-a folosit, timp de 6 luni, a devenit într-o secundă / peste noapte, extrem de posesiva și de cicălitoare, lucru care îl face "teribil de nefericit ".

Deci când era femeia într-o situație mai rea, el a părăsit-o lăsând-o fără un minim sprijin moral și fără viață sexuală.

Sunt niște vorbe:

Prietenul la nevoie, se cunoaște.

Cine se aseamănă, se adună.

Eu i-aș fi spus:

„„ Să nu se comporte, ca un nemernic și să mai fie cu ea și să o ajute cel puțin moral, să își găsească, un alt job, și să termine cu ea, după ce își găsea, un alt job, că numai cei fără suflet, lovesc în cei căzuți. ""

| Ramona1409 a răspuns (pentru MMihai):

A spus ca a ramas fara job dupa ce s-a despartit de ea! Deci probabil "din cauza durerii" nu s-a mai dus la serviciu sau nu a facut ce i s-a spus ajungand la concediere!winking

| justitiarul explică (pentru MMihai):

Legatura directa e ca ea e o tuta care plangand dupa un tip ce i-a dat papucii a uitat sa se duca la servici si cum joburile nu stau pe toate gardurile aia au concediat-o.
"Gunoiul asta" cum il numesti tu e un student exceptional care pe langa scoala mai are si un job.Ce bani sa-i ceara? Delirezi! Tipul e un student obisnuit dintr-o familie modesta.
Si frate, 6 luni de relatie nu inseamna o casnicie! Nici nu au avut timp sa se cunoasca suficient.
Sa inteleg ca trebuie sa stai langa o femeie din mila? Interesant! Deci tipul trebuie sa se sacrifice la 20 de ani stand langa una pe care n-o iubeste doar pentru ca tipa e obsedata de el. straight face

| stejara2 a răspuns (pentru justitiarul):

Ai punctat bine, felicitari! pana la urma cum si-a asternut asa a dormit

| MMihai a răspuns:

Pentru @ Ramonika1409 "" insa ea ma tot suna, imi da mesaje, imi spune ca e distrusa, ca din cauza mea si-a pierdut jobul. ==textul respectiv, în această formulare, nu specifică în ce moment ea, a rămas fără serviciu.

deci
@ Ramonika1409 a răspuns (pentru Mihaidavidoglu1954):

( Tocmai că Nu ) A spus ca a ramas fara job, dupa ce s-a despartit de ea!
Deci probabil "din cauza durerii" nu s-a mai dus la serviciu sau nu a facut ce i s-a spus ajungand la concediere!

( Deci nu îmi face plăcere, să fiu prostit în față. )

Am răspuns corect, în ideea, că ăsta a părăsit-o, când ea, a rămas fără job. Că așa am înțeles eu.

Nu mă lua cu alt text, care nu este textul inițial.

| justitiarul explică (pentru MMihai):

Textul era simplu si usor de inteles.Nu stiu de ce il complici tu! Citez "din cauza mea si-a pierdut jobul".Ei fiind iubiti,el parasind-o,ea fiind deprimata...e greu de subinteles motivul?
Si sa inteleg ca in conceptia ta tipul e vinovat pentru ca ea si-a pierdut serviciul si are "obligatia morala"de a relua relatia desi nu o iubeste si nu simte nimic pentru ea?
Nu te-ai despartit niciodata de nimeni? Daca tipa a suferit o depresie ai revenit in viata ei dandu-i mesaje fals-pozitive?
Daca el se impaca din mila cu ea, ea va intelege ca de fapt o iubeste! Cum relatia nu o sa dureze pentru ca el nu o iubeste cand se vor desparti din nou, tipa va face iar depresie si astfel tanarul nostru va ramane "inlantuit"de o planta agatatoare care se pricepe la santaj si nu are putere sa treaca peste o relatie care nu merge!
Sincer cred ca respectiva e extrem de labila psihic din moment ce e in stare sa isi distruga viata doar pentru ca unul pe care il stie de 6 luni nu ii raspunde la sentimente.Si da, i-am spus ca ii poate face un mare bine platindu-i o sedinta la psihiatru.

| MMihai a răspuns:

Legatura directa e ca ea e o tuta care plangand dupa un tip ce i-a dat papucii a uitat sa se duca la servici si cum joburile nu stau pe toate gardurile aia au concediat-o.==dacă asta este situația înseamnă că tu nu ai prezentat corect de la început, iar din textul prezentat de tine, eu am înțeles, că el a părăsit-o tocmai, după ce ea a rămas fără servici.
Dacă individa a rămas fără serviciu, că a stat să bocească ca prosta, după ăsta, este copilăroasă rău.

| MMihai a răspuns:

Dacă ea a rămas fără servici, că nu a putut să suporte șocul despărțirii înseamnă, că ea s-a implicat mult prea mult în relația respectivă, chiar nejustificat de mult.
Dacă el are 20 de ani ea trebuie să aibă ceva între 19 și 22.
Dacă ea are sub 25, nu arată rău și dacă mergea 2 ore, pe stradă îți găsea urgent un altul.
Dar unele femei se implică nejustificat, în anumite relații.
Ce psihiatru, îi spune că mai sunt și alți bărbați în România, în afară de el.
Aia ș-a făcut vise de căsătorie, cu ăsta.
Ce să mai zic.
Ar putea, în limita timpului lui, să o sprijine moral, să își găsească, un alt loc de muncă.
De fapt, nu mă interesează subiectul respectiv, că oricum, individa, nu vrea să fie cu mine.

| Ramona1409 a răspuns:

Acelasi raspuns i l-as fi dat si eu. daca se va impaca cu ea.ii va da satisfactie iar ea va crede ca el depinde de ea, ca fara ea nu ar fi nimic! Nu e asa.cel mai bine sa isi vada de viata lui. fete mai sunt multe si baieti la fel.si nu se stie niciodata cand va gasi pe cineva care sa-l respecte si sa nu-l "tina sub papuc" cum cred ca obisnuia aceasta domnisoara sa faca! Sper ca am fost de ajutor!hee hee