| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

1. Asa in medie cam cat de bine reusiti sa cititi oamenii?
Eu personal dupa 30 - 60 de minute de discutie cu respectiva persoana reusesc sa o citesc si imi dau seama cat de cat si de felul in care gandeste si personalitatea ei/lui. Nu stiu poate ca sunt oameni care nu prea se descurca la treaba asta dar intreb pentru ca vreau sa stiu mai multe pareri.
2. Cum procedati atunci cand cititi o persoana? Eu ma uit la limbajul trupului la gesturile pe care le schiteaza in privire si dupa vorba, in mare cam atat stiu.

26 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Eu citesc oamenii dupa cum scriu japonezii adica de sus in jos, nu pe model european de la stanga la dreapta.

| RAY a răspuns:

Omul are doua moduri de gandire
cel rational =poti citi cat de cat
cel emotional =nu poti, pentru ca nu stim nici noi de ce suntem in stare

eu daca imi citesc raspunsurile de acum 1 an sau 2 ani nu ma recunosc pe mine dar tu scrii de alti, fi serios, ma refer cand eram pe modul 2, marius personalitatea umana este prea complexa

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru RAY):

Tu nici o data nu imi scrii numele cu "M" mare mereu il scrii cu "m" mic iar eu mereu iti scriu nemele exact ca cel pe care il ai ca utilizator RAY. De ce faci asta?

| RAY a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

In germana nu se scrie numele cu litere mari

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru RAY):

Esti culmea, eu vorbesc cu tine in germana, NU atunci scriel cu M mare.

| RAY a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Bine,Marius

| RAY a răspuns:

InYourMind prima litera mare apoi cu litere mici, de exemplu Elena, la asta m-am referit

| Catrice a răspuns:

15 minute, 25 maxim. Am un simt special, care se asociază cu comportamentul și opiniile omului în acel interval.

● Nu se scriau substantivele în limba germana cu litere mari? Oare numele proprii nu se scriu în orice limba cu litere mari?!

| Celcestietot a răspuns:

Poți să stai de vorbă și 20 de ani cu un om și să nu-l cunoști. De exemplu, două persoane căsătorite. Dar, cred că moșul răpitor de la Caracal este cel mai bun exemplu că nu poți cunoaște o persoană cunoscută de o viață. Mă refer ca în calitate de vecin, rude etc. Familia posibil să îl fi cunoscut, dar de restul spun că nu au făcut asta, deoarece îl descriau ca fiind un om bun, liniștit etc.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Celcestietot):

De obicei genul acesta de oameni buni, linistiti, tacuti sunt cei mai periculosi ca nu sti cum se manifesta sau cum reactioneaza.

| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Da, dar nu toți. Nu ar trebui totuși să generalizăm.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Celcestietot):

Asa e ai dreptate.

| mentholinks a răspuns:

Când te-ai citit pe tine ce rezultat ai avut?

| Ineys a răspuns:

Dupa 5 minute stiu tot despre ea. Un om inteligent emana inteligenta. Cel prost emana prostie. As simple as that. Din punctul asta de vedere ii ghicesti cat ai clipii.

| laSoledad a răspuns (pentru Ineys):

La inteligenta da, dar la alte aspecte, mai greu.

Oricum, uitati-va la video-ul asta memorabil.
https://www.youtube.com/watch?v=hI1QwlTiyUQ

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Ineys):

Ai vazut prea multe filme judeci omul prea repede in loc sa ai rabdare cu respectiva persoana sa vezi ce il duce capul.

| Ineys a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Si daca nu il duce? Ti-am zis, un om inteligent se vede de la distanta.
La fel si cu aia din partea opusa.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Ineys):

Ok, acum am inteles ce vrei sa spui.

| Yurisa a răspuns:

Nu poti sa citesti o persoana dupa juma de ora. Astea se cheama impresii si prejudecati.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Yurisa):

Eu am spus: " imi dau seama cat de cat" deci asa un pic, sa zicem ca 30%.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Yurisa):

Poate ca am exagerat cand am spus 30 de minute voiam sa spun 70 - 90 de minute acum depinde si de mine, de cat sunt de atent cu respectiva persoana cand vorbeste.

| laSoledad a răspuns:

Eu o sa-ti spun o teorie referitoare la cei care fac angajari. Un interviu, din cate stim, poate dura in medie, intre o jumatate de ora si o ora. Acolo, nu ti se mai da o a doua sansa de a face o impresie buna. In teorie, se spune despre intervievatori ca iau urmatoarele pozitii cu privire la cel intervievat.
1) Cel intervievat se potriveste unui MODEL de om (cu caracteristici predefinite) cautat de ei si astfel acestia, incearca pe durata interviului sa gaseasca motive puternice in raspusurile lui si-n felul de a fi, pentru a-l considera un om potrivit pentru job.

2) Cel intervievat nu se potriveste unui MODEL de om (cu caracteristici predefinite) cautat de ei si astfel acestia, incearca pe durata interviului sa gaseasca motive puternice in raspusurile lui si-n felul de a fi, pentru a nu-l considera un om potrivit pentru job.

Asa e si-n cazul oamenilor de rand. Avem in minte un model despre ceea ce inseamna un om bun, cinstit, onest, cult, simtit, decent, manierat. Si avem in minte un model de om nemanierat, rautacios, incult, indecent, mincinos, lenes etc. Iar noi, pe baza modelelor mai mult sau mai putin corecte, mai mult sau mai putin incarcate de prejudecati ale oamenilor din lumea intreaga, incercam sa incadram persoana din fata noastra in astfel de modele.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru laSoledad):

E adevarat ca daca ai un IQ scazut ai si vocea mica subtire.

| laSoledad a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Ia uite aici prejudecati si convingeri prea rapide :))
https://www.youtube.com/watch?v=RKIK83cJX2Y

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citesc oamenii destul de ușor, de obicei prima impresie pe care mi-o fac e cea corectă. Nu mă uit la nimic special, am experiența cu oamenii, observ lucruri inconștient laughing

| Kawaii666Nezumi a răspuns:

In mod normal, judec o persoana dupa aspectul facial, iar in cele mai multe cazuri o judec corect. Dar, in acest fel, nu ii pot recunoaste cele mai adanci laturi ale personalitatii, cele de care persoana nu dispune in mod frecvent.