| MariaMariaMaria a întrebat:

1. Care sunt fetele laterale ale unui cub?
2. Care sunt fetele laterale ale unui paralelipiped?
3. Care sunt fetele laterale ale unei piramide regulate?
4. Un cub are latura de 9 cm. Cate cuburi cu latura de 3 cm se pot obtine sectionand cubul cu plane paralele cu fetele cubului?
Va rog sa ma ajutati, aceste exercitii de matematica mi-au fost date de meditatoarea mea si mi-a zis ca daca pana pe 1 august nu vin cu ele terminate ii va zice tatalui meu ca nu stiu nimic crying( Va rog sa ma ajutati, nu vreau ca tata sa fie dezamagit de mine crying Funda!

Răspuns Câştigător
| parky23 a răspuns:

Uita-te pe poza asta si iti explic pe ea:
(poza din dreapta)

http://www.google.ro/......tp?/imgres

deci
1. ABB'A', BCC'B', CDD'C', ADD'A', astea sunt fetele laterale pentru ca sunt in lateral la cub. adica in afara. pricepi?
ATENTIE! fetele laterale se pot schimba si difera! Depinde cum tii si cum sta corpul! Daca il rastorni normal k se schimba situatia! tine minte! fetele laterale inconjoara corpul geometric!
2. la fel e si pentru paralelipiped. sunt fetele care inconjoara corpul geometric.
3. uitete pe poza asta pentru piramida
http://www.google.ro/......tp?/imgres

deci: VDC, VCB, VAB, VAD, astea sunt fetele laterale la piramida regulata!

4. 9x3= 27 de cuburi cu latura de 3 cm.

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

De ce nu intri pe google ca să afli toate aceste informații?
Nu cred că ți-a pus meditatoarea ta aceste întrebări. Dar dacă ți le-a pus înseamnă că e mai proastă ca tine și cheltuie taică-tău banii de pomană cu ea.
Expresia „fețele laterale ale unui cub" este absurdă.
Poate că, mai degrabă te-a întrebat de „aria laterală" a unui cub ( paralelipiped), ceea e cu totul altceva.
Adevărul e, dragă domnișoară, că matale ești „bubă" la ceea ce se numește geometrie.

| BluishAngel a răspuns:

Imi pare rau pentru tine, dar chiar nu stii nimic.Ma intreb cum ai trecut examenul de mate fiindca astea is probleme de clasa a opta.

| MariaMariaMaria explică (pentru BluishAngel):

Eu sunt clasa a 5 a si de asta nu stiu sa le fac

| BluishAngel a răspuns (pentru MariaMariaMaria):

Dar astea sunt probleme de clasa a opta.Nu ai ce rezolva la ele, nu sunt in programa... thinking Ce sa faci tu cu astea intr-a cincea? Eu le-am facut anul' asta si am terminat a opta.

| goshty a răspuns:

4. se pot obtine 9 cuburi cu latura de 3 centimetri