Probabil depinde de caracter. Eu personal nu am patit sa fiu jignit, si daca se va intampla nu voi reactiona, pentru ca mi se pare inutil. Doar daca sunt agresat fizic(ceea ce nu mi s-a intamplat) o sa raspund la fel.
1.Ai două variante
a)
(îi plătești cu aceeași monedă în viitor)
b) Îi atragi atenția.
2. Aici ai trei variante
A) Taci și inchiti, te prefaci că nu ai auzit.
B) Îi dai replica.
C) Îi spui că te deranjează și să înceteze.
Este normal să te deranjeze comportamentul oamenilor fie ei cunoscutii/ necunoscuti deoarece te face să te simți prost/nesigur /dezamăgit /inferior etc.
Tu ești singura persoană care trebuie să schimbe sau sa lase lucrurile asa în subconștient ul tău.
1. Nu bag in seama, nu judec, pentru ca nu a facut nimic rau intentionat.
2. Aici incep sa zambesc, sa las sufletul moale (armele jos) si sa il iau cu blandete la intrebari: daca l-am suparat, de ce face una ca asta daca nu am gresit, are ceva personal cu mine? Indiferent de concluzie, incerc sa trec peste si daca se termina cu injurii, si el nu isi revine si nu se poteleste, incerc sa il compatimesc, il iert si trec mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Am zis mai sus incerc, pentru ca se intampla sa nu pot mereu, nah..suntem oameni si suntem neputinciosi. Iar parerea mea despre tine si ca nu bagi la inima, este minunat. Nu trebuie sa iti incarci inima, sa iti tulburi sufletul, si sa te enervezi pentru ca nu rezolvi nimic, mai mult te strici pe tine si te stresezi tu daca pui la inima si raspunzi cu aceeasi moneda. Asa ca fii calm, lasa-i sa zica si zambeste-le frumos.din inima, si ai sa vezi cat de repede se vor potoli.