Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Bună ziua! Dacă am media 7, 85, iar media liceului este de 7, 50, am șanse să intru?
Bună ziua! Dacă am media 7, 85, iar media liceului este de 7, 50 pot intra?
Bună! Am terminat clasa a IX și vreau sa ma transfer la alt liceu. Am media potrivita doar ca ma pune pe gânduri faptul ca trebuie sa dau probe. Sunt grele tare?
"mult mai ai sa umbli si sa alergi" se considera metafora? Am extras din textu 1 de la E.N.
Hei, îmi poate spune cineva la ce se da admitere la UniBuc și la Poli? (pe secția mate- info, sau orice legat de informatica), îmi mai puteți recomanda alte facultăți din București care au informatica...? (mai mult)
Azi am avut EN la matematică și sunt tare speriat deoarece la sub 2 ex 2 am încercuit b), apoi am observat că c) este corect, așa că am sters b) și am încercuit c) dar după nu știu cum am calculat...? (mai mult)
Tocmai ce am avut evaluarea nationala la matematica si am gresit un exercitiu cu grila(pe care in mare parte il stiam dar nu eram sigur pe mine)...Din cate am calculat ar trebui sa iau 8 60 dar ma oftic...? (mai mult)
La evaluarea națională la matematică dacă ai rezolvat exercițiul de la subiectul 3 pe jumatate primești vreun punct?
Daca la evaluarea nationala am facut subpunctul b ex 1 prin incercari de ex peste 3 ani, peste 4ani etc, cu cate puncte mi se puncteaza?
Buna TPU, in contextul unui job in paralel cu cursurile universitare, la ce facultati din Bucuresti e cea mai lejera politica a absentelor per semestru? M- ar interesa sa stiu de ase, unatc si fjsc....? (mai mult)
Am terminat clasa a 8 a si urmează sa scriu lista cu licee. Nu ma pot decide între 2 obținuni: Am vrut de ceva timp sa dau la stiinte ale naturii sau filologie ca să ajung pe viitor avocat. Dacă...? (mai mult)
Salut, am dat en la matematica astazi si am avut un trapez dreptungic ABCD, mai exact cel de la ex 4 subiect 3, am vazut in barem ca se puncteaza sa precizam ca unghiul DCB are 150 grade, dar eu ...? (mai mult)
Buna! Am si eu o curiozitate. Stiti cumva pentru examenul de Bacalaureat cum suntem repartizati in clase? La simulare clasa de real a fost impreuna si clasa de uman separat. La bacul oficial vom fi alfabetic...? (mai mult)
Un liceu care este concentrat pe stiinte ale naturii din Bucuresti si media va rog?
Dacă am o linie în dreptul mediei de admitere la un profil înseamnă că pot intra cu orice medie?
Daca o sa am media la en in jur de 8.80-8.90 si vreau la un liceu la care anul trecut ultima medie a fost de 8.60 am sanse sa intru?
Vin cu o întrebare urgenta. Azi la EN am tăiat cateva calcule cu doua linii și de asemenea am delimitata ex. Credeți că mi se anuleaza foaia de examen?
Buna, am o intrebare la evaluarea nationala de mate.Se anuleaza lucrarea daca am scris la subiectul 3 in afara chenarului cu un centimetru langa el?
Cum se procedează transferul din învățământul Românesc, în învățământul spaniol (în Spania)? Din clasa 12 (invatamant liceeal)? Se iau in considerare anii de învățământ (de liceu), ...? (mai mult)
Știe cineva dacă se poate intra la liceu cu media 4, 08?
Dacă am media 6 de la examenele naționale mă va putea repartiza la un profil cu media 6, 4 dacă pun opțiunea?
Buna ziua! Vor scadea mediile la licee? Daca da, cu cat?
Bună TPU! Știe cineva dacă poți studia la o postliceala/facultate dacă ești asistent maternal ( dacă ai un copilaș în plasament )? Sau se considera ca o neglijenta a copilului, si nu ai voie(exact...? (mai mult)
Bună. Am terminat clasa a 10a la Mate- Info (intensiv info) si as vrea sa ma transfer la Stiinte ale Naturii. Trebuie sa dau examene de diferente? Si daca da, ele se dau din materia din a 10a sau si...? (mai mult)
Va salut! Acum termini 11 clase si trebuie sa dau atestatul si nu prea stiu, daca nu iau atestatul ma pot inscrie la liceu fara el?
La 70 de absente nemotivate cate puncte se scade la purtare?
Daca am hașurat la evaluarea națională, apoi am tăiat corespunzător se poate anula lucrarea?
Cum este treaba cu liceul seral?
Sa răspundă doar cine știe sigur va rog. Ce se întâmpla dacă am in catalog dată pentru ascultare dar nu mai apuc sa merg și se încheie anul școlar?( voi fi plecată) Știu ca acum se pot încheia...? (mai mult)
Buna ziua! Am 2 intrebari despre evaluare nationala; Are ceva daca nu mi-am numerotat paginile? Am inteles ca trebuiau semnate toate paginile si mie mi-au semnat doar 1 pagina; care sunt consecintele?
Buna ziua! Am o intrebare despre proba la romana de la evaluarea nationala; Pe foaie am taiat extrem de mult si nu stiu daca am taiat cum trebuie din cauza emotiilor. Care sunt sansele sa imi fie anulata...? (mai mult)
Eu vreau sa fac in viitor un curs de Psihologie la Instititul Eurocor. Va trebui sa ma duc la București pentru testul final? Și trebuie sa trimiți temele lunar la profesorul îndrumător sau cum? ...? (mai mult)
Ce experienta ați avut cu Eurocor? As vrea sa fac si eu în viitor un curs de Psihologie la ei și de asta întreb.
Este considerat semn daca am scris ce înseamnă hiatul in dreapta? ( la ex.ul acela cu, cuvintele care conțin hiat)?- Evaluare națională 2023
M- am decis pana la urma asupra a ceea ce vreau sa fac in viata sau mai departe. Vreau sa îmi dedic timpul studierii și intelegerii psihologiei. E o idee buna? Astfel ma voi ajuta mult cred eu. Numai...? (mai mult)
Salut! Am dat EN 2023 la Limba Romana la Gagesti, Judetul Vrancea. Mi s- a luat foaia deoarece am incercuit litere la exercitiile cu a) b) c) d) si profesorii credeau ca e semn si poate sa mi- o anuleze....? (mai mult)
M- am intrebat acest lucru de mult timp, iar pe cine intrebam nu stia ce sa- mi raspunda. Unde sunt confectionate buletinele? Sunt toate buletinele facute intr- un loc, sau in fiecare oras al tarii exista...? (mai mult)
Buna, pentru cei care au dat bacalaureatul la anatomie, imi puteti da cateva motivări la problemele cu sange (in afara de aceea cand donatorul este o1, stiu ca este universal )?
Bună seara! E normal ca doamna diriginta sa scadă media la purtare la toată clasa doar din cauza unui manual? Un amețit de coleg nu recunoaște că nu a predat manualul de fizica și dacă nu facem...? (mai mult)
Buna! Stiti daca ,,La tiganci" ,,Alexandru Lapusneanu" ,,Maitreyi" ,, Aci sosi pe vremuri" si romanul postbelic intra in programa pentru bac anul acesta?
La examenul de romana care s- a dat acum cateva zile, la exercitiul 6 cu figurile de stil, dacam am pus o comparatie de exemplu "ca Fat- Frumosul" se poate lua in considerare avand in vedere faptul ca...? (mai mult)
Cum se calculează media de admitere la liceu 2023-2024?
URGENT! Cât la sută conteaza media de la Evaluarea Naționala la liceul de arte Constantin Brailoiu Tg Jiu?
Părere liceul pedagogic Spiru Haret Buzău?
Buna! Cu ce medii se obține un loc în căminele studențești din București? Media mea din acest an universitar este 9. Toamna trecută am avut medie mare și am prins un loc, însă la toamna...? (mai mult)
Daca la probele sportive am nota 10 si la evaluarea naționala am 4 pot intra la liceu? Liceul Sportiv
Cu cât credeți ca o sa scadă media de admitere la licee acum ca nu se mai ia în considerare media 5-8 și ca examenul nu a fost atât de ușor?
Salut TPU! Am o nelamurire. Luni dau examenul de bac si am fost anuntat de diriginte ca as fi trecut pe o lista "elevi care au scris Geografie la rubrica recunoastere probe". Ce inseamna acest lucru si...? (mai mult)
Bună ziua! Vreau să mă mut la Liceul,, Nichita Stănescu" din București. Cum este acolo? Sunt profesorii ok? Merită să mă mut? Urgent. Dau fundă!
Salut, TPU! Am o intrebare. Daca la caracterizarea pentru EN am scris titlul gresit din neatentie (autorul este in schimb corect si personajul), o sa imi scada toate punctele pentru ca o sa creada ca...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Draghici_Andrei_Madalin_2000 întreabă:
Ioana20Andreea întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Frumoasa si Bestia
Ai urmarit cu drag povestea lui Belle si a printului transformat in Bestie? Afla cat de multe stii despre ei!