Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Bună ziua! Ce profil vi se pare mai ușor in care sa dau licența și masteratul la facultatea de geografie?
Salutare TPU! Ieri am sustinut proba de vealuare nationala la romana. La doua exercitii unde trebuia sa scriem compuneri am depasit chenarul cu cateva cuvinte. In primul caz am incercat sa tai un cuvant...? (mai mult)
Buna ziua, anul acesta trebuie luat minim 5 la evaluarea nationala la fiecare proba pentru a intra la liceu? Multumesc
Salut. TPU am și eu o întrebare, pe ce data se completează fișa pentru înscrierea la liceu (opțiunile) 2023?
Salut,imi poate spune cineva cam cu ce medii s-ar intra la profilele de la Emil Botta adjud?
Buna ziua, daca eu vreau sa ma mut din a 10- a la un alt liceu si imi iese media din clasa a 9- a 8, 50 la liceul in care sunt momentan … ca sa intru trebuie sa am peste media ultimului copil pe clasa...? (mai mult)
Buna TPU. La bac la romana real se da caracterizarea lui Iona?
Buna ziua, am dat evaluarea nationala la limba romana, si am taiat un rand la subiectul 2 la caracterizare cu doua linii oblice, mi se poate anula exercitiul adica sa nu primesc punctajul complet?
Salut,cand ma pot inscrie la la un alt liceu daca termin profesionala?
Oare dacă am dat examenul de capacitate si am luat nota mai mica de 4 am auzit ca puteam sa merg la profesionala deși nu m-am dus oare după 2 ani pierduți mai pot merge?
Părere liceul mihai Eminescu Buzău
Ce tip de matematică se dă pe profil de agricol? M2 SAU M3?
Am dat examenul de capacitate si am luat nota mai mica de 4. Am auzit ca pot intra la profesionala, dar nu am ales unde sa merg și au trecut și 2 ani de școală, mai pot acum sa ma înscriu la...? (mai mult)
Buna! Am 21 de ani. La anul as vrea sa dau la facultate. Sunt intre fac de medicina și fac de psihologie. De mica mi- au plăcut copiii și medicina. Mi- as dori sa fiu medic de familie sau educatoare....? (mai mult)
Bună! Am 21 de ani. Am renunțat la scoala la sfârșitul clasei a VIII a și am avut o pauza de 4 ani, după m- am înscris la liceu la Frecventa redusa. Am terminat clasa a XI - a, iar pentru a da...? (mai mult)
Ce ar trebui sa știu despre clasa a 7a?
Au acces profesorii la catalog dupa terminarea anului scolar?
Bună ziua! Am o întrebare. Abia ce am dat Evaluarea Națională și mă gândeam dacă "Harnica de creșteau flori pe unde- i călca piciorul" este sau nu, metaforă. Unii profesori spun că este, ...? (mai mult)
Salutare TPU, Trec pe clasa a VIII-a și aș vrea să dau la astra îmi puteți spune ce profile sunt acolo? Dau Fundă
Salut, TPU! Eu trec clasa a 8- a si am nevoie de niste sfaturi in legatura cu evaluarea nationala, dar va rog sa nu ma judecati. La romana ma descurc in principiu, cam de 9 si ceva la examen, insa ...? (mai mult)
Cum functioneaza repartizarea la liceu? De exemplu daca eu am prima optiune liceul x mate info Si a doua optiune acelasi liceu pe stiinte ale naturii Daca nu intru la prima optiune, si exista cineva...? (mai mult)
Am avut si eu azi examenul la romana si la ex 9 unde trebuia asociat am scris doar „Fata babei" inloc de „Fata babei si fata mosnegului", ma puncteaza vreun pic?:/
Daca pe tatăl meu îl cheamă Coldocan Florin și azi la examen inițială prenumelui tatălui am pus C.F este ceva greșit? Mi se poate întâmpla ceva? De la emoții am scris așa.
La Evaluarea Nationala la Romana, de cate ori poti taia la exercitiile cu "a,b,c, d" inainte sa se considere drept semn? Dar la celelalte, de exemplu Sub.II sau compuneri?
Are ceva daca am prescurtat cazurile la examen? La ex 5 am N in loc de nominativ si G in loc de genitiv
Dintre UMF Cluj, UMF Iași și UMFST Tg Mureș, ce ați alege și de ce?
Ce se intampla daca ti se anulează evaluarea națională?
Hey...vreau să incerc sa ma descarc aici e vorba de examenul de azi. Eu sunt extrem de emotiva și sensibilă la stres de fel si azi nu stiu, ma pierdusem pur si simplu, la un moment dat si am fost...? (mai mult)
Trec clasa a 7 si am media 9 la purtare, am terminat anul cu 9, 56 mai primesc bursa? Ce pot sa fac sa imi fac media la purtare inapoi la 10?
Ce părere aveți despre liceul Alexandru Marghiloman?
"tot unul câte unul, tot încet și cu băgare de seamă, tot cu degetele subțiri și măiestre" este o enumeratie?
Stie careva daca pot depune cererea de transfer de la un liceu la altul in iunie sau la inceputul lui iulie? As vrea sa o depun cat mai repede
Daca la examen, la ex 7 (B), am despărțit fraza in 3 părți direct pe cerință, mi se anulează lucrarea. Va rog răspundeți repede!
Salut TPU. Eu acum trec clasa a 8 a. Și ma gândesc cu frica la treaptă. La matematica ma descurc zic eu, asta pentru ca nu am luat niciodată media generala mai mica de 9:40 (ba mai mult am terminat...? (mai mult)
Buna ziua! Azi am dat evaluarea nationala la limba romana si mi- e frica, ca o greseala poate fi luata drept semn. La subiectul 2, in timp ce ma verificam dupa finalizarea subiectului, am observat ...? (mai mult)
Nu știu ce sa fac, am o lucrare de 8.5 la examen la limba romana și la final de compunere am făcut din greșeală o liniuța in afara spațiului unde trebuie scris. Cred ca o să- mi fie anulată lucrarea,...? (mai mult)
Bună ziua, azi am dat evaluarea națională la română şi am îngroșat accidental un punct la subiectul 2. Acel punct îngroșat poate fi luat ca semn distinctiv?
Am o întrebare. Dacă la EN am pus la grilă in căsuță litera cu paranteză,a), așa.Are ceva?
Ce se întâmplă daca am încercuit pe foia de evaluare națională la romana?
La Evaluare Nationala, Limba Romana, unde era de ales a, b, c, d am scris in caseta "a", am taiat cu o linie orizontala si am scris in dreapta "d" (Cum mi- a spus supraveghetoarea). Pe urma mi- am ...? (mai mult)
Hei! Tocmai ce am terminat clasa a 11a la profil mate info, trec în a 12a. Credeți că e târziu să mă apuc de învățat pentru admiterea la medicină la Iași?
Am terminat clasa a11-a profesionala si vreau sa dau la invatamant Seral sau Frecventa Redusa. Imi poate spune cineva cum sta treaba. ce inseamna Seral sau Frecventa Redusa,.
Daca la Evaluarea Nationala 2023, la exercitiul 6 subiectul I A, in loc sa transcriu direct figurile de stil am scris o propozitie de genul : "O figura de stil identificata in secventa ___ este ___"...? (mai mult)
Ce a picat la romana la evaluarea nationala de anul acesta?
Credeti ca pica liric la Evaluarea Nationala 2023?
Bună! Azi am dat Evaluarea Națională la romana și din greșeală am îngroșat puțin o literă din cauză că nu îmi scria stiloul.Am facut și destul de multe tăieturi, dar cu o linie orizontală.La...? (mai mult)
Pot întra la Racoviță dacă am luat 9 33 proba sportiva și la examene am luat 6 și 5 și am dosar CES?
Buna! Cu ce pot asocia opera Limir Imparat de Ioan Slavici? MERGE CU DUMBRAVA MINUNATA de Mihail Sadoveanu?
Am si eu o intrebare... azi am avut proba la romana la evaluarea nationala iar la ultima intrebare (caracterizarea) m- am enervat si am scris(in opinia mea nu pot face o caracterizare pentru ca sunt prea...? (mai mult)
Bună ziua! La facultate din anul al 2-lea se dau burse și trebuie să participi la concursuri sau la un curs universitar ca să primești bursă?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
Draghici_Andrei_Madalin_2000 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Frumoasa si Bestia
Ai urmarit cu drag povestea lui Belle si a printului transformat in Bestie? Afla cat de multe stii despre ei!