Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Am si eu o intrebare... azi am avut proba la romana la evaluarea nationala iar la ultima intrebare (caracterizarea) m- am enervat si am scris(in opinia mea nu pot face o caracterizare pentru ca sunt prea...? (mai mult)
Bună ziua! La facultate din anul al 2-lea se dau burse și trebuie să participi la concursuri sau la un curs universitar ca să primești bursă?
Mi se poate anula evaluarea la română daca am scris îngroșat și am tăiat cu doua linii la bifarea în căsuța?
Mai este fix o saptamana pana la bac. Ce credeti ca va fi anul asta 2023 la subiectele 3 la romana si istorie?
Pentru cei care au intrat la Teologie, cum vi s-a parut interviul de la admitere? Ma gandesc sa dau la asistenta sociala.De unde se ia binecuvantarea chiriarhului daca nu sunt fiica duhovniceasca?
Cum se calculează cati moli de ATP rezulta din degradarea unui acid gras cu 20 C?
Buna seara! Ce parere aveti de liceele private? Se preda bine? Daca puteti sa imi recomandati un liceu privat bun din Bucuresti, dar totusi sa nu fie foarte scump.
Sunt sanse sa pice Titu Maiorescu și Eugen Lovinescu anul asta?
Ce licee din Craiova au seral sau cursuri fara frecventa, am terminat clasa a 11 a profesionala si vreau sa dau mai departe
Am terminat clasa a11-a profesionala si vreau sa dau la invatamant Seral sau Frecventa Redusa. Imi poate spune cineva cum sta treaba. ce inseamna Seral sau Frecventa Redusa
Știe cineva care a fost ultima medie de anul trecut (buget/taxa) la facultatea de biologie la universitate? Nu găsesc absolut nimic pe site ul lor
Ce facem mâine la evaluarea națională?
Buna seara. Ce profil de liceu trebuie sa aleg daca vreau sa dau la facultatea de drept pe viitor? Eu as vrea la filologie si sa imi ziceti, va rog, daca ma va ajuta. Ca sa dau la drept ce trebuie sa...? (mai mult)
Se poate face inchiderea mediilor cu 2 note? Salut, recent am aflat ca am o nota la istorie, tin sa mentionez ca am avut o luna practica iar in alte dati mai mereu am fost liberi vinerea. Am mai si ...? (mai mult)
La evaluarea nationala la ex 9, asocierea trebuie neaparat cu un text scris de un autor roman?
Pana cand se poate face transferul de liceu in a 9a?
Ce s-a dat in ultimii 8 ani la evaluarea nationala(romana) de clasa a 8 a?
Hey, se poate ca la ex 9 sa asociez cu, legende? Cu carti, texte, povesti inventate?
Un elev care este la filologie se poate transfera la un liceu de actorie?
Buna, am nevoie de un sfat, cei care ați fost la UBB, ce recomandați mai mult, finanțe bănci sau administrație publica? Sunt indecisa
Bună ziua, am 19 ani și am terminat acum 8 clase prin programul "a doua șansă". Am nelămuriri...ma pot înscrie la un liceu profesional dacă nu am dat evaluarea națională? Sau la seral? Este ...? (mai mult)
Am dat bacul acum doi ani și am căzut la mate, m-am gândit să-l dau în toamnă, mai am timp să învăt?
Dacă simt că fără limbile străine cu care mă chinui de ceva timp, parcă nu știu absolut nimic altceva, ar trebui să- mi pună un semn de întrebare că sunt sub media oamenilor care studiază...? (mai mult)
Bună tuturorl sunt o elevă în clasa a 10 și am descoperit recent existența olimpiadei de astronomie și astrofizică și mi s- a părut foarte interesant subiectul, aș dori să aflu mai multe despre...? (mai mult)
Bună. Am și eu o nelămurire. Sunt la facultate Anul I. Pe primul semestru nu am avut nici o restanta, însă pe semestrul II (semestrul ăsta) am deja 2 restante. Dacă am 3 restante trebuie să...? (mai mult)
Daca pic bacul, trebuie să dau din nou probele orale?
Salut, am purtat o discutie cu doamna diriginta si nu m- am lamurit care ma puteti ajuta.[Nu, nu ai trecut clasa. Ai situația școlară neîncheiată. Poți veni să ți- o închei după ce se termină...? (mai mult)
Bună ziua. Vă rog frumos, puteți să-mi spuneți media de admitere pentru liceul de arte Hans Mattis din Brașov?
Salut! Ce credeți că pica la bac la română? La profilul umanist! Mulțumesc
Buna, pentru cei care au dat bacul, este neaparat, daca pica poezie, sa comentez toate secvențele poetice sau pot scrie doar despre doua (cum se cere in barem )?
Salut,mă puteți ajuta prin ami spune câteva licee din Focșani și ce meserii poți face la terminarea liceului?
Buna ziua! Cum pot identifica mai usor mesajul unui text liric? Va rog, am mare nevoie....Multumesc
Daca am picat bacul in prima sesiune, trebuie sa completez din nou fisa de înscriere pentru sesiunea de toamna?
O intrebare pentru cineva in domeniul invatamantului, directorul de scoala gimnaziala, programul lui zilnic intre ce ore trebuie sa fie la scoala, cu tot cu orele de predare, iar profesorii care sunt ...? (mai mult)
Buna! Locuiesc in Constanta si am absolvit clasa a 8- a, dar nu stiu ce liceu sa aleg. Cei care ati mers la liceele teoretice Traian si Mircea cel Batran, puteti sa imi dati niste argumente pro/contra...? (mai mult)
Ce părere aveți despre cursurile Eurocor? Ma interesa unul de Psihologie sa îl fac asa putin mai în viitor.
Vreau câteva sfaturi pentru EN! Sunt stresată, dar in același timp vreau sa o dau ca sa înceapă vara și la mine.
Cum este acela un bloc de tip P? Cate camere are, ce fel de aranjament? Ce îmi spune mie când scrie ca e bloc de tip P?
Bună! Anul trecut am terminat liceul, am fost la Bac dar nu l- am promovat. M- am inscris în sesiunea de toamnă, dar nu m- am prezentat. Trebuie să plătesc dacă anul acesta doresc să mă înscriu...? (mai mult)
Oare este posibil sa învăț neurostiinte eu singur singurel acasă din cărți cum a făcut Joe Dispenza? Sunt foarte atras de domeniul și subiectul asta, îmi place sa ma informez despre creier, despre...? (mai mult)
Salut, eu nu inteleg o chestie cu fisa de inscriere care se completeaza la sfârșit de a8 a, eu vreau sa ma inscriu la profesionala. Pe fisa te pune sa completezi doar codurile, dar unele profesionale...? (mai mult)
Bună. Dacă un liceu se desființează după ce absolvi 12 clase mai sunt șanse să dai bacul dacă te înscrii la alt liceu în sesiunea de bac?
Bună ziua! Ce reprezintă numărul de credite la facultate?
Dupa ce am completat fisa de inscriere la scoala gimnaziala pentru scoala profesionala, mai trebuie sa ma duc undeva? Se trimite automat fisa? Trebuie doar sa astept repartizarea computerizata?
Salut, cât din punctaj îmi va scade la en dacă la punctul 9 nu voi scrie și autorul textului cu care am asociat?
Buna! La subiectul 3 (bac româna) pot sa scriu, de exemplu, ca O scrisoare pierduta e comedie, sa dau definiția comediei si sa argmuentez de ce este comedie, fara sa mai scriu ca aparține de realism?...? (mai mult)
Salut, stiu ca anul acesta scaderea notei la purtare cu 1 punct se face odata cu 20 absente nemotivate, intrebarea mea este : se aplica pentru toate liceele sau unele licee au politica lor, si poate...? (mai mult)
Buna! As vrea sa ma inscriu la colegiul I. L. Caragiale. Va rog sa-mi spuneti care sunt parerile voastre. Cum sunt colegii? Dar profesorii?
Am ramas corigent la mate in clasa a 7a si vreau in a 8a sa intru la liceul militar pot?
Are cineva vreo idee cam ce ar trebui să am în portofoliul de admitere pentru liceul de arte, dacă vreau să merg pe design? Aparent îmi trebuie 5 lucrări în portofoliu și 5 înregistrate pe un...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Egiptul Antic
Faraoni, piramide, zei si mumii. Intra intr-o lume misterioasa si fascinanta.