Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Sunt elev basarabean, recent am absolvit clasa a IX- a și aș dori să- mi continui studiile la liceu în România. Am analizat multe orașe și am observat că îs multe colegii și puține licee....? (mai mult)
Salut! Anul ăsta la Bacalaureatul olimpicilor a picat la subiectul al III- a la un profil, Lucian Blaga și George Bacovia. Credeți că sunt șanse să mai pice acești doi autori și la sesiunea din...? (mai mult)
Bună. Am o întrebare legată de note la materiile din liceu. Sunt in clasa a 11 a. Toți profesorii mă pot încheia însă nu profesoara de română, ce mi- a zis astăzi ca mă lasă neincheiată...? (mai mult)
Buna, opera Riga Crypto si Lapona Enigel pentru bac, este sau nu o arta poetica?
Am 24 de ani și plănuiesc să învăț pentru promovarea bacalaureatului. Profil tehnic (mate m2, biologie, română). Având în vedere că am fost nevoit să lucrez pe toată perioada liceului,...? (mai mult)
Bună ziua! La facultate când termini anul 1, 2 sau 3 se face festivitate de premiere?
Am nevoie rapid de un exemplu de bilanț pentru turta dulce.
Buna! Acum cu noua lege se poate lasa cu situatia neincheiata daca am 4 note si imi trebuiau 5 de fapt?
Sa zicem ca depun cerere de transfer la un liceu, sa ma transfer in a x-a si acel liceu ma respinge, pot depune dupa cerere la alt liceu?
Sunt în clasa a 9-a la liceu și mi s-a scăzut media la purtare la 6. Mă afectează în viitor această medie?
Buna ziua! Pareri, va rog. Universitatea Nicolae Titulescu sau Universitatea Titu Maiorescu?
Joi se incheie mediile la Matematica si am 4, 4, 4, 3 dar am mai iesit la tabla, raspund, etc. El joi ne incheie mediile si NU VREAU SA FIU CORIJENT. Oare daca il rog DIN TOT SUFLETUL sa...? (mai mult)
Ce opere trebuie invatate pentru bacul de la romana stiinte?
Daca iau la o materie o nota sub 5, dar media este peste 6, trec?
A inteles cineva ecuatia de gradul 2 sa- mi spuna si mie ce rezultat din cele doua se ia? Am nevoie de o cantitate de substanta pentru a face ceva, sa zicem. Cantitatea aia se afla in doua formule ...? (mai mult)
Cum calculez împărțirea ca să îmi dea rezultatul de pe calculator? De exemplu 33 : 2 = 16, 5 Cum calculez să îmi dea și acel număr după virgulă?
Rapid vreau un răspuns am rămas corigent la matematica(m1) și fizica ce ma fac? Îmi este foarte frica ca as putea rămâne corigent! Sa fac meditatiii?
Bună ziua, cand se fac transferurile în general și în ce perioadă pentru clasa a x a? Aș vrea tot în liceu transferul de la profil mecanică la profil științele naturii și ce diferențe se ...? (mai mult)
Nu stie cineva cum pot face rost de un manual de TIC de clasa a 10 a de la Editura Niculescu? Nu se mai gasesc nicaieri, nici macar pe site-uri ca olx.
Inscrierea la bac 2023 sesiunea vara se poate face si online?
Buna, daca eu nu pot sa ajung la înscrierea la bac deoarece nu mai stau in orașul meu natal, pot sa o facă părinții mei în locul meu?
La cat timp dupa ce am absolvit facultatea de medicina la MAI, pot trece la medic civil?
Daca vreau sa ma transfer, doar ce am terminat clasa 9a si ma transfer in vara in clasa a 10 a, pot aplica la mai multe licee si dupa sa vad care ma admit si sa aleg sau trebuie sa aplic doar la unul?
Buna TPU. Daca depun contestatie la evaluarea nationala si am 5.00 imi poate scadea nota?
Salut,pot intra la Scoala de muzici militare la București după liceu dacă am dioptrii de peste -2, 5 la fiecare ochi? Mulțumesc!
Salut TPU! Sunt in clasa a 12 a și nu ma simt pregătit sa dau bacul acum în iunie dar am apucat sa ma înscriu deja! Dacă nu ma prezint este vreo problema? Pot sa mai dau după în sesiunea din ...? (mai mult)
Salut, îmi doresc mult sa întru la Racoviță, am luat la proba sportiva 9 33 dar nu știu cât voi lua în examen, sunt praf la mate, la romana ma mai descurc doar ca eu am dosar CES, dacă iau...? (mai mult)
Mă poate ajuta cineva cu o dilemă? Am media anuală, 8, 73 oare se poate rotunji la 9?
Bună, am 15 ani și nu am terminat clasa a 8 a și voiam sa va întreb la ce liceu ma pot baga, ma refer frecventa redusa sau seral..sau dacă este posibil.
Buna, stie cineva vreun liceu fara frecventa in Bucuresti?
Buna, profesoara mea de fizica are dreptul sa nu imi incheie media doar pentru ca am deranjat orele? Am destule note pentru am incheia media
Buna seara. Daca am multe absente tot anul si unele nu sunt motivate, imi scade media? Am vorbit cu diriga si a zis ca se scade un punct daca am 10 absente nemotivate, dar nu am inteles daca se refera...? (mai mult)
Când se calculează media generala se adaugă și nota de la purtare?
Salut tuturor! Eu la anul în 2024 as vreau sa fac un curs cu taxa la Institutul de Studii prin Corespondenta Eurocor.Dar nu stiu pe care sa aleg ca am doua optiuni care ma atrag.Cursul de Psihologie ori...? (mai mult)
Ma pot transfera in vacanta de vara in clasa a x-a la alt liceu oricand dupa ce am luat vacanta sau doar in august? Am auzit ca doar in august ma pot transfera
Vreau sa ma transfer de la un liceu tehnologic profil filologie la un liceu teoretic tot filologie, din cauza distantei. Am terminat a 9- a, media mi- a iesit 9, 41 si voiam sa stiu daca ar trebui ...? (mai mult)
Salut TPU, daca am nota 8 la purtare mai pot primi bursa sociala?
Bună! Cam din ce se da testul la engleza pentru Erasmus? Vrea doamna diriginta sa ma duc dar îmi e puțin cam teama.
A inteles cineva ecuatia de gradul 2 sa- mi spuna si mie ce rezultat din cele doua se ia? In functie de ce se alege rezultatul intr- o situatie reala? Sau tot timpul se alege cel cu plus(- b+ √Δ)/2 ...? (mai mult)
Evaluarea Nationala e in 5 zile. Stiu de cel putin 9.30 la ambele dar problema e urmatoarea: Primele 3 optiuni ale mele sunt Stiinte and Naturii apoi MateInfo int eng si MaInf normal. Voiam pana acum...? (mai mult)
Salut TPU! Maine dau ultimul test la matematica pana se incheie mediile. Va rog sa imi spuneti ce sa invat, deoarece a zis ca da din tot anul, DPAR ca testul este pentru cei celor nu le iese media...? (mai mult)
Daca sunt clasa a 9a și am rămas corigent la matematica după ce dau corigenta la matematica în luna iulie pot sa ma transfer la un alt liceu?
Cum se scrie corect celei mai bune Doame dirigintă, sau Doamnă dirigintă
Salut! Sunt foarte indecis la ce facultate sa dau telecomunicații sau autovehicule rutiere. Problema cea mare ar fi ca nu stiu în ce oraș, daca la poli la Buc sau Tim din ce am auzit la Tim e mai usoara...? (mai mult)
Salut, după ce termin clasa a11-a (profesionala) as putea sa ma înscriu la un liceu de informatica?
Buna! Cu ce medii v-ati transferat in alte licee din Bucuresti?
Buna seara! Peste tot la stiri se spune ca se poate incheia media anuala cu 2 note, dar profesoara mea de matematica zice ca imi trebuie 7 note. (am 3 note) Ce pot sa fac? La alti prieteni de la alte ...? (mai mult)
Salut TPU. Acum ca ne- am reîntors la școala, profesorii ne dau teste la grămada și ne asculta și efectiv nu am cum sa invat pentru toate materiile și sunt in stare de corigenta la câteva și ...? (mai mult)
De ce trebuie sa invat Alexandru Lapusneanu pentru bac?
Buna! Daca raman corigent la mate, profesorul va face pregatire cu mine vara inainte de examenul de corigenta?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Duete celebre
Cat de multe lucruri stii despre cele mai faimoase duete din toate timpurile?