Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Salut TPU. Chat gpt- ul se ia la plagiat pentru lucrarea de licenta? In sensul in care iei o informatie de acolo, o reformulezi pe un site special pentru asa ceva, dupa care pui informatia in lucrare. ...? (mai mult)
Ce are mari sanse sa se dea la bac la romană tehnologic?
Eu in Romania trebuia să termin a 8 a dar acu sunt in Germania și m-a băgat un an in spate pentru limba și sunt a7 a daca mă întorc în Romania o să mă bage a8a daca trec aici a 7 a?
Salut, o profesoara are de gand sa ne dea un test si a spus ca cine nu este prezent nu ii incheie media, eu ma gandeam sa nu vin, are voie sa nu imi incheie media? totusi am note destule pentru a mi...? (mai mult)
Buna ziua, am o intrebare! Am inteles ca se poate incheia media cu 2 note la o materie. Asta se refera la faptul ca trebuie sa avem 2 note pur si simplu, indiferent de materie, sau ca numarul de ore...? (mai mult)
E oficiala legea pentru incheierea mediilor cu minim 2 note?
Buna ziua! Se incheie greva si revenim normal la scoala?
Buna! In cateva zile voi lua o mustrare scrisa. Fiind finalul anului si avand doar 4 zile ramase de scoala, am vreo posibilitate sa remediez si sa nu mi se scada nota la purtare?
Buna, TPU daca am media 4.90 la o materie sunt corigenta sau se rotunjeste la 5 si nu sunt?
Propunerea de a se incheia mediile cu doua note este doar o propunere sau este aplicata in lege si se foloseste?
As vrea sa știu dacă la Universitatea Ecologică Psihologie, anul trecut s-au ocupat toate locurile.
Sunt in clasa a 10 - a, din cauza grevei profesorale am ajuns de abia saptamana aceasta sa imi rezolv corigentele, iar mai am o corigenta la matematica. Am trimis un mesaj doamnei profesoare intreband-...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă nu am toate manualele când trebuie sa la predau la finalul anului școlar?
Bună seara tuturor! Am terminat școala a X a si as vrea sa ma informez pentru liceu cu frecventa redusa sau seral cați ani trebuie sa mai urmez? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Bună. Am înțeles că azi a fost aprobată ordonanța de urgență prin care probele de competență de la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu. Credeți că este 100% real ceea ce a spus...? (mai mult)
Am o problemă. Părinții nu vor să mă dea la liceu la oraș pentru că spun că dacă aici, la țară sunt de 8- 9, la oraș o să fiu de 3- 4 și că nu dau ei bani pe cămin ca să mă strângă...? (mai mult)
Bună seara, îmi spune și mie cineva, vă rog frumos, corect și perfect care sunt perioadele de timp ale unei zi și câte perioade ale unei zi adică 24 de ore sunt? De exemplu dimineața. Să îmi...? (mai mult)
Buna! Tocmai ce am terminat clasa a9a si ma gandeam la universitate. As vrea sa fac arhitectura. Mi- ar place sa dau, macar sa incerc sa vad daca pot, la un Ivy League Univ in SUA (Princeton- aici as...? (mai mult)
Studiul creierului uman, Religie sau Istorie? Ce sa aleg ca pasiune si ocupatie principala/studiu dintre aceste 3 domenii care ma atrag la fel de mult fiecare?
Bună seara, îmi spune cineva vă rog frumos și îmi explică logic, corect și perfect ce este secunda intercalată numită uneori și secundă bisectă ce este, cu ce scop se folosește și de ce...? (mai mult)
Ma pot transfera de la un liceu vocational la un liceu civil, cu profil diferit de cel vocational? (Ex: De la un colegiu militar MATE-INFO la un liceu civil FILO)
A mai observat cineva ca ucrainienii care vorbesc romana, o vorbesc mai bine decat moldovenii de peste Prut? Oare de ce?
Se intra ușor la facultatea Ecologică Bucuresti, secția psihologie?
Daca am terminat profesională și am 20 de ani mai pot să mă în scriu la liceu?
Sunt un elev care se pregătește să aplice la Facultatea de Litere și aș dori să aflu părerea voastră. Cât de grea este, de fapt, admiterea la Litere și care este media de intrare, în special...? (mai mult)
Salut TPU. Eu sunt în clasa a 7 a și de luni întru în săptămâna verde (practic o săptămână unde nu facem nimic în fiecare an). Deși unele scoli au avut deja saptamana verde mai demult, ...? (mai mult)
Media generală până în momentul de față îmi iese 9.77 și sunt în clasele de gimnaziu...ce premiu iau și care sunt categoriile gen fiecare premiu și punctaj...
Buna, poezia "Lectia despre cub" de Nichita Stanescu este poezie postbelica neomodernista?
Buna ziua, TPU! Am o nelămurire, pana la urmă se mai susțin probele orale pentru bacalaureat anul acesta?
Salut, TPU! Vreau să mă mut la anul.Ce îmi recomandați dintre următoarele : Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu" sau Colegiul Național "Elena Cuza" sunt clasa a 6 a (trec a 7 a la anul) ...? (mai mult)
Bună! Voiam sa va întreb dacă știe cineva tematica pentru examenul final de la scoala postliceala sanitara Fundeni, pentru ca mai am un an și as vrea sa ma pregătesc dar nu știu ce anume sa învăț,...? (mai mult)
Buna! Ce părere aveți despre Facultatea de Sociologie si Asistență Socială din București? Sunt fată, termin Seminar Teologic Ortodox profil uman si as vrea sa continui la aceasta facultate pe Asistență...? (mai mult)
Buna! Sunt elev în clasa 7-a, la toamna incep clasa 8-a. M-am decis sa intru la liceul energetic din Vâlcea. Îmi puteți spune cu ce medie se intra va rog!?
Buna TPU, la bac la romana daca la subiectul 3 cere particularitatile unui personaj dintr-un text studiat, se puncteaza daca prezint tema si titlul operei? Sunt considerate elemente de structura?
La bac romana la subiectul 3 daca scriu toata actiunea se puncteaza acea cerinta cu 2 episoade semnificative pentru tema sau trebuie sa le scriu separat?
Cum pot afla notele de la evaluarea nationala din anii trecuți fara gdpr?
Vreau să dau la medicina dentara la Iasi 2023- 2024. Întrebarea mea este dacă nu voi fi admis si vor fi studenti care pănă la sfârșitul lui septermbrie/octombrie (din cei admiși zic) se retrag,...? (mai mult)
Vreau să mă mut la anul.Ce îmi recomandați dintre : Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu" sau Colegiul Național "Elena Cuza" sunt clasa a 6 a (trec a 7 a la anul) Ce păreri aveți, despre ...? (mai mult)
Salut. De ce cand e ziua cuiva de nastere pe Facebook nu iti da notificare la ora 00:00 ci in timpul zilei, ora 11 dimineata, 12 etc?
Buna TPU, ma ameninta un profesor ca ma lasa cu situatia neincheiata pentru 3 absente si am destule note, ce fac?
Buna ziua! Am 47 de ani și am făcut clasele a 9 și a 10 complementare. As vrea sa reiau școala, la frecventa redusa. Unde ar trebui să mă interesez? Când ar trebui să mă înscriu? Se dau...? (mai mult)
Hey, ar trebui sa imi aleg liceul si profilul la care sa ma duc desi nu prea stiu cum e treaba cu profilele etc, ce devii la fiecare profil? Daca m- ar interesa business sau IT in general. Ce licee din...? (mai mult)
As vrea sa știu, care facultate de psihologie din Bucuresti, are taxa cea mai mică și dacă plata se poate face lunar?
Daca dau evaluarea nationala in Romania pot sa ma inscriu la liceu in Italia? Daca da, cum as putea face asta?
Ce păreri aveți despre liceele din Ploieşti? (Mihai Viteazu, I.L. Caragiale, Nichita Stănescu). Eu vreau pe profilul ştiințe ale naturii.
Bună seara, îmi poate spune și explica cineva, logic, corect și perfect ce este secunda intercalată numită uneori și secundă bisectă ce este, cu ce scop se folosește și de ce se folosește?...? (mai mult)
Dacă doresc sa studiez si sa imi dedic viata studierii misterelor bolilor cronice ale creierului și psihicului uman cartile Vindecarea Creierului și Protocoale de vindecare pentru creier de AnThony...? (mai mult)
Bună ziua, îmi explică și mie cineva, vă rog frumos, din tot sufletul meu, logic, corect și perfect dacă un minut are 60 de secunde, iar o oră are 60 de minute, de ce se scrie, dau un exemplu...? (mai mult)
Imi poate oferi cineva cateva detalii in legatura cu liceele "Mihai Eminescu" Botosani si "A.T Laurian" Botosani? (Diferenta de pret intre cele doua, conditii de trai, mancare, etc.) Multumesc!
Bună! Îmi puteți explica care este diferența dintre salariu brut și salariu net?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Lumea apelor
Care este cel mai mare ocean din lume? Dar cel mai lung fluviu? Tu stii?