Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
De ce Bucovina de Nord și sudul Basarabiei aparțin Ucrainei?
Bună seara, îmi spune cineva sau îmi explică cineva logic, corect și perfect, vă rog frumos, din tot sufletul meu, de ce există diferențe de oră între continente și țări adică flux orar?...? (mai mult)
Stie cineva sau crede cineva daca Bacalaureatul din acest an o sa fie usor? Adica, sa nu uitam ca am stat aproape 2 ani online si in clasa 9 nu am facut mai nimic. Sunt pe stiinte sociale daca ma intrebati...? (mai mult)
Se poate da bacul dupa profesionala si seral daca nu ai capacitatea luata?
Dacă am 4:70 media la mate se rotunjește la 5?
La învățământul profesional dual se da examen de admitere? Sau se intra ca la o profesionala simpla?
Ce credeti ca ar pica la subiectul 3 la bac la Romana?
Dacă nu se încheie anul școlar pe 16 iunie, când e posibil să se încheie?
Salut. Sunt clasa a 8. Astăzi doamna profesoara ne- a spus că o să dăm 2 teste la geometrie, algebra (foarte grele), ele o să fie joi și vineri (joi de la 8) noi joi o să avem premierea (festivitatea...? (mai mult)
Salut! Cand se va anunta oare oficial ce se intampla cu competentele de bacalaureat si implicit cu examenul?
Buna! Ce părere aveti despre facultățile de științe economice și științe administrative de la Ovidius și cam ce materii se fac?
Bună! O să vin și eu cu o opinie mai puțin populară. Consider că toate facultățile ar trebui să aibă examen admitere și să nu mai conteze nota de bac. Bacul este mult mai ușor decât un examen...? (mai mult)
Sunt in clasa a11a la un liceu vocational, dar as vrea sa merg la facultate in Anglia la fizica. As putea sa aplic daca nu dau bacul din fizica si mate. Daca nu pot sa raman la profilul meu, dar sa dau...? (mai mult)
Poti sa pici examenul de evaluare naționala? Eu stiam ca si daca iei 2 tot treci, nu are importantă, dar cum e?
Buna, deci am o problema grava din punctul meu de vedere va rog sa nu radeti... Deci de ceva timp. Nici nu stiu cum sa explic ca sa intelegeti, ma sperie faptul ca imbatranim si murim, adica nu mai ...? (mai mult)
Ce se întâmplă cu o țară când intră în incapacitate de plată a datoriilor externe?
Ce inseamna pentru voi "Anti-social"? Daca sa zicem ca un prieten de al tau are alti prieteni, si tu nu vrei sa te bagi in anturajul lor, doar "salut etc" inseamna ca esti Anti-social?
Hello, prieteni! Ce credeți? Rămâne sa se dea evaluarea naționala și bacul la datele stabilite sau se mai amână?
Buna ziua, se poate sa ma inscriu la facultatea de automatizari si calculatoare fara examenul de admitere ci doar sa platesc taxele si anul scolar?
Salut! Sunt student la Drept la ASE, si imi este frica de faptul ca nu o sa iau minimul de credite, adica 30. Ce pot face daca nu ating numarul de credite, pot trece in anul 2?
Bună ziua, îmi spune cineva și îmi explică logic, vă rog frumos, din suflet, de ce o zi are 24 de ore? Să îmi spuneți, vă rog frumos, din suflet, dacă am ales corect și perfect categoria!...? (mai mult)
Sunt din Constanta si in curand dau examenul de clasa a 8- a. Totusi, nu prea sunt decisa la ce liceu as vrea sa dau. Optiunile mele sunt liceul teoretic Decebal si liceul teoretic George Calinescu, ...? (mai mult)
Bună ziua! Ce sunt studiile superioare?
Conteaza nota de la examenul de clasa 8 pentru profesionala si ce medie trebuie sa am ca sa intru?
Pe cat e ziua Greciei, dar ziua Spaniei, dar cea a Moldovei?
Hei TPU, a dat cineva de la liceul privat bacul? Diriginta mi- a spus că cei care au dat bacul anii trecuți au luat bacul fără probleme chiar dacă nu toți au învățat (liceu privat). Dau fundă...? (mai mult)
Salut! Sunt clasa a 8- a și mai am o săptămână de școală. Aș vrea să știu două lucruri, dacă mă puteți ajuta cu niște răspunsuri. 1. Să zicem că ajung la o școală profesională și...? (mai mult)
Salutare, vreau sa dau admiterea la Scoala Sanitara Fundeni pe partea Medical Generalist la buget cu examen de admitere.Intrebarea este daca a dat cineva acest examen si cam care este nivelul de dificultate,...? (mai mult)
Persoanele care atunci cand scriu pun, , virgule aiurea, , de zici ca- s analfabeti, , , si in plus mai pocesc cuvitnele si in plus nu au o moaca de intelectual... astia chiar sunt analfabeti? Vad...? (mai mult)
Buna, TPU! Cum a fost experienta voastra cu examenul de capacitate (Evaluare Nationala)? Cum ati reusit sa va stapaniti emotiile?
Salut, de unde aș putea știi care profile de liceu sunt profesionale și care nu? De exemplu industrie alimentară, protecția mediului, tehnician veterinar, tehnician în turism, industrie textila,...? (mai mult)
Bună! ( Întrebarea asta este doar pentru cei care au fost la un liceu economic / cei care știu pe cineva care a fost. ) Vreau să mă duc la economie, dar am văzut că la cel mai bun liceu de...? (mai mult)
Bună! Știe cineva care a fost ultima medie de admitere la buget la pedagogie, universitatea Bucuresti in 2022?
Bună ziua, îmi spune cineva vă rog frumos din suflet care este prima oră a dimineții? Să îmi spuneți, vă rog frumos, din suflet, dacă am ales corect și perfect categoria! Vă mulțumesc ...? (mai mult)
Există acest examen dacă termin a clasa X a pot să merg la orice liceu ce vreau sau merg la un anumit liceu şi dau un examen differențial?
Lucrează transporturile în comun mâine?
Voi preferați să vă duceți la un liceu de profil economic sau un liceu de profil uman?
Ce înseamnă "hata"? Ca nu stiu și toți prietenii mei folosesc. Hai mersi frate!????
Salut, prieteni, am o întrebare, va rog frumos. Am terminat liceul in 2017, nu am dat bacalaureatul, sa va spun sincer. de frica și de lene, iar acum îmi pare rau. As vrea sa- l dau acum,...? (mai mult)
Buna,daca bunicul din partea mamei mele era tigan și bunica româncă și bunicii din partea tatălui erau români cate șanse sunt să iasă copilul negru?
Salut TPU Sunt o elevă din clasele V- VIII și am o doamnă de română foarte exigentă. Doamna de română are elevi preferați. Când am dat un test, o fată a luat 8 dar i- a trecut 9 pentru ...? (mai mult)
Buna! Am văzut ca in fiecare an se schimba cărțile pentru evaluarea nationala de clasa a 8 a și mereu se schimba anul de pe ele, știți cumva de ce?
Bună ziua! Câți ani are loc masteratul la facultatea de geografie?
BN TPU hey cum a fost lansat Titanicu pe ocean? (Prin ce tehnici?)
Bună, se da urmatoarea situatie. Prietenul meu a terminat liceul acum 15 ani într- un alt județ decât cel în care stam și diploma a fost deteriorata de copii iar liceul unde a terminat s- a desființat....? (mai mult)
BN TPU hey întrebare e retorica infoativa dc mă rog daca noi eram daci +români tara se NUMEȘTE Romania și nu Dacia? Dc?
Bună ziua, Ce capitole /lecții/ aspecte din programa de matematică de liceu trebuie stăpânite pentru a face față, la un nivel rezonabil, nu de performanță, specializărilor economice și sociale...? (mai mult)
Bună ziua, îmi spune cineva vă rog frumos din suflet cum se pune corect și perfect în propoziția: "Să îmi spuneți vă rog frumos din suflet dacă am ales corect și perfect categoria." dacă ...? (mai mult)
În anul 1929, educația primea 12% din PIB. În 1939, primea 17%. În 2023, a primit 2%. Cum comentați schimbarea?
Cum profesorii sunt în greva și mai sunt circa 2 saptamani din acest an școlar, iar încă nu știm dacă marțea de după Rusalii vom reveni la scoala, dati- mi idei de niște activitati pentru ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Gilmore Girls
Te consideri un fan adevarat al fetelor Gilmore? Hai sa vedem cat de multe stii despre ele!