Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare, am tot cautat pe net si nu am gasit. Crocodilul poate respira sub apa? sau cat timp poate sa isi tina respiratia si daca se poate ineca?
Am probleme cu increderea, cred ca asa se numeste, de ex daca plec de acasa si inchid usa ma uit de 10 ori, chiar daca stiu ca am inchis- o, adica plec 5 metri, apoi ma intorc pentru ca subconstientul...? (mai mult)
Ce părere aveți de profilul mate-INFO, intensiv informatica? Îmi poate spune cineva mai multe detalii despre acest profil?
E posibil sa se auda un boom sonic de 3 ori consecutiv în mai putin de 3 secunde?
Rog banatenii sa-mi spuna care este diferenta intre "Drobeta" si "Drubeta". Multumesc.
Bună..Merită să mă mut la un liceu în București(sunt clasa a 10-a)..Si ce liceu mi-ati recomanda acolo în București?
Ce vreti sa faceți în viata sau cu viata voastră? Eu vreau sa îmi dedic întreaga viata studierii creierului uman pentru a- l îmbunătăți și vindeca mai ales ca sufăr de anxietate, stări depresive...? (mai mult)
Bună ziua! Știți pe ce dată sunt corigențele la limba și literatura română?
Bună TPU! Știe cineva dacă la liceul Negruzzi din Iași se face spaniola pe profilul filologie?
Am avut ocazia de a ma "simti sau simții"? Întreb asta pentru ca un copil de clasa a 5 a a fost făcut de ras în fata clasei deoarece a scris cu un singur I?
Vreau sa intru la liceu in Bucuresti, locuiesc in alt oras. Inscrierea la evaluarea nationala pe 6 iunie se face la scoala de proveninta sau trebuie sa ma duc in Bucuresti la un loc special? Si daca trebuie...? (mai mult)
Vreau sa studiez cărțile Medical Medium.E o idee buna? Credeți că funcționează medicina lui și protocoalele lui? Imi dau speranța
Cum desenez dreapta suport in dreptunghi?
Bună seară, examenul de Bacalaureat trebuie susținut neapărat la instituția de învățământ la care ai terminat liceul?
Ce ar insemna cuvintele astea doua? "Valknut", "Valkyrie"
Îmi recomandă și mie cineva o carte cu teste pentru drept? :) Nu teste pentru admitere. Ci teste pe baza materiilor care se studiază la drept. :) Dacă există așa ceva și e bună pentru a aprofunda...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă am luat bacalaureatul în toamnă mai pot atunci să mă înscriu la facultate?
Pentru a evita masacrele din școlile Americane, În curănd multi profesori vor fi pregătiți și înarmați. O fi asta o modalitate bună?
Salutare! Știe careva care a fost ultima medie de anul trecut cu care s-a intrat la buget la Facultatea de contabilitate şi informatică de gestiune Pitești?
Buna ziua! Sunt curios daca sunt iubitori de studiul limbilor straine printre voi si daca da ce nota ati da acestui blog: https://languagesdaily.wordpress.com/?
La liceu profesional cât durează vacanța de vară?
Salut.Sunt elev in clasa a 8 a si s- ar pute sa raman corigent la matematica din cauza grevei, nu am note destule si s- ar putea sa nu se mai faca vreo ora de matematica. Stiu, poate ca trebuia sa invat...? (mai mult)
Stie careva cum se vor incheia mediile elevilor care nu sunt in clasele aVIII-a si aXII-a? Se vor incheia doar cu notele acumulate pana in luna mai?
Am și eu o întrebare, sunt în ultimul an de profesionala și as vrea după sa ma înscriu la liceu, o pot face și dacă nu iau certificatul de calificare, adică la același liceu vreau sa ma înscriu...? (mai mult)
Bună seara TPU, vin din nou cu o întrebare. Poate pentru unii o să fie o întrebare tâmpească dar totusi vă rog să nu faceți mișto. Explicați- mi și mie în detaliu cum se scrie o lucrare de...? (mai mult)
Salut! Se poate da bacul in alt judet, nu in cel in care am facut liceul?
Bună ziua, îmi spuneți vă rog frumos din suflet cum este corect și perfect în propoziția: "Să îmi spuneți vă rog frumos din suflet dacă am ales corect și perfect categoria." dacă se pune ...? (mai mult)
Ce părere aveți despre facultatea de drept din Iași?
Bunaaa. Am o întrebare pentru cei care sunt in clasa a 8 a. Ce credeți că pică la evaluarea națională la română, la ultimul subiect (la compunere)?
Referitor la al doilea lea razboi mondial, la ce se refera termenul de "Blitzkrieg"?
Ce domeniu din medicina va atrage? Pe mine neurostiintele, creierul uman. Vreau sa studiez creierul uman, am destule cărți faine despre și asta vreau sa fac aproape tot restul vieții, sa învăț...? (mai mult)
Buna! Am nevoie de un sfat de la cei care au urmat departamentul "Media Digitală" la facultate. As vrea sa știu de la voi dacă este necesar sa ai cunoștințe in anumite domenii, cum ar fi info sau...? (mai mult)
Înscrierile la bac se pot face până pe 7 iunie?
De ce nu mai apar rezultate la bacalaureat inainte de 2020? Si de ce e site-ul forum inaccesibil? Sper ca trimit mesaj unde trebuie.
Salutări! Am o prietenă care vrea să se transfere de la FPSE din cadrul UBB Cluj la FPSE din cadrul UB, în cadrul aceleiași specializări, respectiv la Pedagogia Învățământului Primar și...? (mai mult)
Buna. In cazul in care unii profesori nu sunt in greva, acestia pot pune absente?
Nu zice nimeni ceva despre greva profesorilor? De bine? Sau de rău?
Bună seara, îmi puteți spune vă rog frumos din suflet cum este corect și perfect, când se pun ghilimelele la o propoziție, la final când se termină propoziția ghilimelele trebuiesc închise...? (mai mult)
Bună TPU, vreau sa întreb cum îmi fac transferul la o alta școală, unde trebuie sa ma duc prima data, cu cine sa vb prima data, ca nu știu cum se face.
Buna TPU. Am si eu nevoie de putin ajutor. Cum se realizeaza numerotarea automata in Word? Am nevoie pentru lucrarea mea de disertatie, am cautat si tutoriale, dar nu prea am inteles din ele. Imi poate...? (mai mult)
Bună, îmi puteți spune va rog mai multe detalii despre facultatea de bioinginerie medicala de la umf Iasi? Nu doar generalități care exista deja la ei pe site va rog. Cum e materia, la ce trebuie...? (mai mult)
Bună! Eu fac meditații la fizică. Ultima dată, profesoara de la meditații, mi- a trimis să fac niște probleme, dar chestia e că eu nu înțeleg cum se fac cam toate problemele la fizică. Să...? (mai mult)
Buna,daca imi iese media 4, 5 sau 4, 8 spre exemplu in anul asta scolar, raman corigenta sau se rotunjeste la 5?
Este nevoie de examenul bilingv pentru admiterea in clasele cu predare intensiv engleza de la liceu?
Ce notă trebuie să am ca să intru la liceul de muzică și ce examen trebuie să dau în plus în afară de capacitate?
Buna, TPU! Examenele naționale se fac dupa statistica simulării?
Va salut, as vrea sa știu și eu când se fac înscrierile pentru facultatea de geografia din București și ce pași ar trebui făcuți. Menționez ca am 30 de ani și în ultimii 10 ani am lucrat...? (mai mult)
Salut! Am la română 6 note, iar minimul spune că trebuie să fie de 7. Nu am fost prezent la ultimul test dat vineri în săptămâna de dinainte de grevă. Credeți că o să închidă mediile și...? (mai mult)
Buna ziua! La ora de masini agricole trebuie sa conduci? Daca nu vreau sa conduc pot sa stau retrasa?
Hey TPU. Ce se întâmplă dacă rămân cu media neîncheiată la tehnologie? Rămân corigentă? Mai pot lua bursă?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Andreea Balan
Lasa-ma papa la mare, Libera din nou, Baila, God - le stii pe toate? Hai sa vedem cat de multe lucruri stii despre Andreea Balan chiar acum!