Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Bună! Pot învață de acasa la fara frecventa? Trebuie sa plec din tara și nu știu dacă ar merge sa învăț online
Se mai rotunjeste media la scoala? 2023
Ma poate lasa profa de engleza cu media neincheiata daca eu am 5 note, dar am multe absente, avand 2 ore pe saptamana?
Salut TPU! Sunt cls a 8- a și vreau să dau la profilul de științe sociale deoarece mă interesează psihologia și am auzit că nu se mai fac fizica, chimia, biologia din clasa a 10- a, dar nu sunt...? (mai mult)
As dori un model de recomandare a unui elev de liceu pentru înscrierea la o facultate din străinătate.
Buna seara! Am inteles ca la finalul anului sau la inceputul clasei a 10 a sa fiu nevoita sa aleg intrea administratie si contabilitate fiind la profil economic. Am inteles faptul ca ambele au avantaje...? (mai mult)
Am câteva materii la care nu am destule note(sau am doar una și aia mică) ce se va intampla dacă nu ne întoarcem la școala? Nu m- as stresa dacă ar fi doar o materie dar sunt mai multe… Voi rămâne...? (mai mult)
La evaluare nationala matematica avem voi să tăiem la simplificări? Am auzit ca nu dar poate greșește persoana
Bună ziua! La facultatea de agricultură sau silvicultură trebuie să știi să conduci și te pun ei să conduci?
Salut! M- am înscris la liceul sportiv (baschet), am dat probele și am fost Admis! Dar acum îmi este frica de examen... Daca iau o nota foarte mică la examen nu o sa mai pot intra la liceul sportiv,...? (mai mult)
Ce inseamna masterul la facultate?
Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu o intrebare: Am terminat la licenta Inginerie Industriala, si am teminat Master in Inginerie Medicala... oare se poate sa fac inca un Master in domeniul Radiologiei? ...? (mai mult)
Bună ziua, îmi spuneți vă rog frumos din suflet există o ordine crescătoare sau cronologică a semnelor de punctuație și a semnelor de ortografie, spre exemplu cum este și există la alfabet?...? (mai mult)
Se stie daca maine se merge la scoala?
Hello.Dacă am intrat la facultate la buget si după ce a inceput anul (mai exact 3 zile)mi- am retras dosarul credeți că mai pot intra la buget? Pt că practic nu mi- am consumat anul dar tot am luat...? (mai mult)
Buna, care este diferenta de studii la programul de masterat in securitate cibernetica la Unversitatiile UBB si UTCN (ambele fiind din Cluj)? Ce puteti spune despre fiecare?
Bună seara, îmi puteți spune vă rog frumos din suflet:punctul, virgula, semnul întrebării, semnul exclamării, cratima, etc.se numesc semne de ortografie sau semne de punctuație? Să îmi spuneți...? (mai mult)
Salut TPU, as vrea sa iau bacul in sesiunea din toamna si as vrea sa stiu daca ma mai pot inscrie la facultate si cand, eu as vrea sa intru la IT, am inteles ca sunt si facultati private la care se ...? (mai mult)
De unde stiu vorbitorii nativi de lb. engleza sa citeasca corect pentru prima oara un cuvant pe care nu l- au mai vazut niciodata? De exemplu cuvinte care contin litere silentioase, au un spelling ciudat...? (mai mult)
Am auzit că un profesor poate să-mi pună notă dacă n-am multe absenț, este adevărat?
Bună ziua! Ce specializări la facultăți sunt de 4 ani? Nu contează orașul!
Buna! Sunt mate-info si dau bacul la biologie. Ma puteti ajuta cu vreun site de pe care pot lua materia completa pentru bac (de preferat cea 11-12)?
Bună ziua! Îmi poate spune cineva licee medii din Galați?
Salut TPU, mă puteți ajuta prin a-mi spune ce plante produc oxigen în apa pentru pești? Dau funda va rog ajutați!
Buna ziua, sunt elev in clasa a VIII a si dau examenul foarte curand. Vreau sa intru la stiinte deoarece la bac se da matematica M2 nu ca la mate- info M1. Nu am pe nimeni pe care sa intreb, pot sa ...? (mai mult)
Buna! Din ce materii se da admiterea la ASE Bucuresti? Momentan termin clasa a 9 a dar vreau de pe acum sa ma gandesc la ce facultate sa dau si ma gandeam ca fiind la liceu cu profil economic ar merge ...? (mai mult)
Buna, am o întrebare pentru cei care știu sigur, anul trecut nu am luat bacul și vreau să îl dau anul asta la o singura materie (am luat anul trecut peste 5 la 2 materii) in sesiunea de toamna, ...? (mai mult)
Buna,oare cu media generală de bac 7, 16 la ce facultăți as putea intra?
Salut TPU! As avea o întrebare. M-am înscris recent la liceul sportiv, am dat și probele.Am fost admis, dar vreau să știu dacă nota la examen va conta.
Bună! Mi-am pierdut fisa medicala și as vrea sa ma înscriu la liceu fără frecventa. Se poate fără acea fișă?
Bună seara, îmi poate spune cineva vă rog frumos din suflet care este cea mai mare unitate de măsurare a timpului din lume care există? Să îmi spuneți vă rog frumos din suflet dacă am ales corect...? (mai mult)
Hey știe cineva sa lucreze in mathlab?
In ce an au inceput sa se dea la EN testarile de tip PISA?
Salut! As dori sa ma inscriu la Facultatea ASE pe specializarea Marketing, dar am o nelamurire cu privire la acel examen de competenta lingvistica. Mai este necesar sa il sustin daca eu merg pe cursuri...? (mai mult)
Bună! În cazul mediei ponderate de la facultate, intra si sportul acolo în calcul? La sport e doar admis/respins deci nu înțeleg cum se procedează cu disciplina asta în cadrul mediei ponderate ...? (mai mult)
Buna,daca am terminat scoala profesionala, am dat si examenul acum 5-6 ani in urma. Cum pot sa imi scot dibloma?
Mai iau premiul intai daca am notele acestea la matematica 4, 4,6,6,6,9? Mi am calculat media la matematica si imi iese 5, 8 adica 6.In rest am note foarte bune...
BN TPU hey ce e un micrometru și la ce ajuta?
Este ok să ne îmbrăcăm noi fetele cu pantaloni scurți la școală în zilele calde?
Salut! Am o întrebare: Pot face doua masterate în același timp la aceeași facultate?
La ultimul clopoțel de clasa a VIII- a trebuie sa ne alegem un profesor preferat căruia sa îi scriem o ghicitoare. Adică trebuie sa ghicească ca ce am scris este despre dansul. Ma ajutați, va rog,...? (mai mult)
Bună seara, îmi poate spune cineva vă rog frumos din suflet care este cea mai mică unitate de măsurare a timpului din lume care există? Să îmi spuneți vă rog frumos din suflet dacă am ales ...? (mai mult)
Salut.Dacă sunt clasa a 9- A la profesională la vârsta de 18ani merită să mai continui sau să mă duc la muncă? Intru clasa a 10- A din septembrie. Și trebuie să fac 11 clase și termin abia la...? (mai mult)
Bună seara! Ce se face la facultatea de silvicultură și cum vi se pare?
Ce înseamnă Studii generale? Câte clase?
Stie careva un site unde pot plati pentru rezolvarea de teme la istorie?
Hey, sunt studenta la inginerie energetica, oare ma poate ajuta cineva in mathlab si cu niste informatii despre transformator de 1600kva si unul de 16000? Am nevoie de niste caracteristici tehnice de...? (mai mult)
Salut TPU. Sunt clasa a- 9- a şi vreau să mă transfer din a- 10- a într- un liceu mai aproape de casă. Care sunt pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a ma transfera? Multi oameni imi spun ca...? (mai mult)
Bună ziua! Mențiunile școlare de la ce medie generală se acordă elevilor? Cu media generală 8, 06 se acordă?
Cati profesori sunt in grevă în România? Cam jumătate din total sau?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pretty Little Liars
Atentie, posibile spoilere! :) Totusi, cat de multe stii despre "Micutele Mincinoase"?